Het zet je weer even aan het denken hoe (on)prettig het is om je creditcardgegevens aan je iTunes account gekoppeld te hebben. Natúúrlijk gebeurt dit niet bij Apple (...) en mocht het gebeuren dan zal alles vast goed afgehandeld worden door Apple dan wel de creditcard-maatschappijen. Maar een klein beetje ongerust word ik toch wel als ik dit soort berichten lees.
En dit is ook meteen een hele belangrijke reden waarom ik niet bang ben voor aanvallen op mijn Mac. Want waarom zou een kwaadwillende heel veel moeite doen om in te breken op een vrijwel onkraakbare computer, om vervolgens daar ergens, heel misschien, een credit card nummer met bijbehorende gegevens te vinden? Die kwaadwillende moet dat zo miljoenen keer doen, en dan heeft hij (m/v) wat kaartgegevens bij elkaar gesprokkeld.
Beter (vanuit het oogpunt van die kwaadwillende dan) is het om één centrale computer te kraken, om zo in één keer een hele serie kaartdetails (ruim 2 miljoen) buit te maken. Dat kost minder moeite en levert meer op.
MacFrankie om 14:09, 29-04-2011Beter (vanuit het oogpunt van die kwaadwillende dan) is het om één centrale computer te kraken, om zo in één keer een hele serie kaartdetails (ruim 2 miljoen) buit te maken. Dat kost minder moeite en levert meer op.
Pieterr om 13:34, 29-04-2011aar een klein beetje ongerust word ik toch wel als ik dit soort berichten lees.
Zelf maak ik me absoluut niet ongerust. Ik gebruik die dingen al tientallen jaren en ben één keer door de bank aangeschreven dat er misschien iets mis was met een afboeking. Iemand had iets bij Adobe besteld, en dat vonden ze verdacht. Ik niet.
Pieterr om 14:16, 29-04-2011...Waar dacht je dat die iTunes creditkaartgegevens opgeslagen werden?
Centraal, bij Apple. En dat is voor criminelen de plek om in te gaan breken, want zo kun je in één keer vele nummers binnenhengelen. Mijn Mac hacken heeft geen zin, want daar staat niks, en al zou er toch wat staan, dan hebben ze, na veel moeite, maar één kaart ipv vele.
Maar dan moeten ze onze 3 IP adressen hebben, en na 3 keer een kraak hebben ze dan maximaal 3 keer credit card gegevens. Waarbij die van mij niet op mijn Mac te vinden zijn.
Met een centrale kraak heb je in één keer heel veel gegevens. In het geval van Sony zijn dat er 2,2 miljoen.
Daarom denk ik dat het voor hackers niet interessant is om mijn zeer moeilijk te kraken iMac te gaan hacken!
Nederland is helemaal niet zo interessant als land... Het zou dan inderdaad een bedrijf als Apple zelf moeten zijn. Als ik het van Apple-computers wil halen zou ik eerder in Lichtenstein, Luxemburg of Monaco gaan kijken. Flink wat rijk volk , en best wel wat dommerikken ertussen. En een hoge Apple-dichtheid zoals we eerder hebben kunnen lezen....Zo heb ik een aantal jaren geleden van iemand met geld, (automatisch sluitend hek, oprit door het bos langer dan de straat waarin ik woon enz. enz.)een G5 gekocht. Hij had wel sommige gegevens gewist, maar in de map 'Library' alles laten staan ... o.a. de keychain bestandjes. Dat heb ik hem telefonisch gemeld en alles netjes gewist... Maar goed :creditcardgegevens van een paar van dit soort mensen...
Trouwens. Ik ben zelf meer geïnteresseerd in de snelheid waarmee een bedrijf zoiets ontdekt. Die lijkt me cruciaal. Het eerste wat je dan doet is zorgen dat die rekeningen geblokkeerd worden. Dat is meen ik bij Sony ook gebeurd. Hoe langer de tijdsduur tussen diefstal en ontdekking hoe meer ze met de gegevens kunnen doen ...
http://www.nu.nl/games/2503860/sony-stelt-niet-aansprakelijk-hack.html
Wellicht wordt het nu tijd dat de 'gebruikersovereenkomst' een belangrijker factor gaat worden wanneer je een aanschaf overweegt. Temeer daar de rechtsgeldigheid vaak, zo ook hier, niet van tevoren vaststaat.
Voor Apple en de iTunes Music Store / App Store geldt hetzelfde: Apple is verantwoordelijk, niet de consument.
Als een bedrijf die verantwoordelijkheid niet kan of wil nemen, dan zullen ze iDeal of andere (bank)betalingsmethodes moeten accepteren, of het probleem bij een derde partij neerleggen, zoals PayPal.
FanBoy om 22:43, 29-04-2011ik mag hopen dat een andere pincode is dan degene die je in de winkel gebruikt, anders wordt het wel heel makkelijk om je kaart na te maken......
Ik begrijp je niet helemaal, maar in ieder geval zit bij mijn creditcard een pincode die je bij sommige betalingen moet invoeren en dat maakt zo'n creditcard natuurlijk stukken betrouwbaarder maar dan zou die code eigenlijk bij iedere betaling verplicht moeten zijn.
Je kan ook een viruele creditcard nemen. Deze is pre-paid. Ik heb het hier over http://www.mywirecard.com Hackers kunnen dan nooit meer bemachtigen dan je prepaid-tegoed.
(Bewerkt door Onderkoffer om 22:56, 1-05-2011)
Sony apologizes, says 10 million credit card accounts may have been exposed in network attack.
Sony haalt servers Online Entertainment uit de lucht.