geplaatst door: puk1980
https://tweakers.net/nieuws/224106/bloomberg-microsoft-verplicht-werknemers-in-china-om-over-te-stappen-op-iphones.html

Citaat
Bloomberg: Microsoft verplicht werknemers in China om over te stappen op iPhones

Microsoft verplicht medewerkers in China vanaf september om enkel een iPhone te gebruiken als ze via een authenticatie-app willen inloggen op werkgerelateerde accounts. Dat meldt Bloomberg. De maatregel geldt vooralsnog niet voor medewerkers in andere landen.

Bij dit bericht moet ik toch weer even denken aan onderstaand filmpje.Later heeft hij zijn fout overigens royaal toegegeven. Dat siert hem dan ook weer.Tenslotte, de aanhouder wint.
"The number of people that predict the end of Moore's law doubles every two years."
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 14 128GB 2022 en MacBook Pro 16inch 2021. Old Apple computers never die
geplaatst door: doctor_apple
Niet zo verwondelijk ... Maar iets genuanceerder:

Citaat
Westerse smartphones onder druk in China
De maatregel van Microsoft komt op een moment dat de Chinese overheid oproept tot een verbod op westerse smartphones. Volgens Bloomberg hebben diverse bedrijven al buitenlandse telefoons verboden. Ook bij overheidsdiensten zijn toestellen van merken als Apple en Samsung niet meer welkom. De Chinese overheid geeft de voorkeur aan apparaten van Chinese makelij, zoals Huawei, OPPO en Xiaomi.

Hoewel de handhaving van een dergelijk verbod onduidelijk is, is het evident dat Chinese merken zoals Huawei de wind in de zeilen hebben. De verkoop van hun smartphones en tablets is de laatste tijd sterk gestegen.

Ook Samsung heeft redelijk wat klappen gekregen in China tesamen met nog wat aanbieders van Smartphones. Alleen is het onder Android makkelijker om een Chinese App Store te installeren en van de nodige "toezichtsoftware" te installeren. Van de overheid wel te verstaan.

Met iOS hebben ze een iets andere strategie alwaar het zwaartepunt veel meer bij het netwerk en knooppunten ligt. Maar vergis je niet, ook Apple heeft een Chinese App Store, en in die app store geldt dat Apps zonder licentie van een aanbieder van internetcontent in China niet zullen worden toegestaan in de Chinese versie van de Apple App Store. Apple voldoet namelijk sinds enige tijd aan de nieuwe Chinese regelgeving hieromtrent.

De stress bij Microsoft is te begrijpen en deze stap (voor mij) een heel logische ... omdat de mobiele diensten van Google, waaronder de Google Play app store, niet beschikbaar zijn in China. Daardoor blijft de App Store van Apple over als de enige plek voor Microsoft-werknemers in China om de apps Microsoft Authenticator en Identity Pass te downloaden en te gebruiken.

Het probleem is gewoon dat er een stille oorlog woedt tusen BRICS en het Westen en naar mijn idee zal dit de komende maanden, mogelijk twee jaren er niet beter op worden.

Daarnaast hebben verschillende grote, opkomende economieen, nogal "patriotische momenten". En de Apple App Store is ook niet gevrijwaard van Chinese invloeden, maar nog niet zo getroffen als Android met een verbod op Google Play Services ...

China heeft zijn eigen merken en App Stores, eigen Chat varianten, betaalvarianten, alles in een eigen variant ... Geheel naar Communistisch model alsmede een zekere totalitair toezicht ...

Kwestie van  tijd eer Apple ook getroffen wordt, maar voor nu dus een oplossing voor Microsoft. Maar het klinkt natuurlijk wel geinig, eerlijk is eerlijk 😈 ... Microsoft verpicht werknemers Medewerkers iPhones te gebruiken 🤪
geplaatst door: ouwemac
Citaat
Geheel naar communistisch model, alsmede een zeker totalitair toezicht
In China heeft Apple dus niets aan hun eigen totalitaire toezicht op de app store.  :wink:
Het verschil met de EU is dat Apple daar nog naar de rechter kan stappen.
Maar overal wil de overheid toezicht houden.
Je staat niet in de file; Je bent de file: Ulrich Beck
geplaatst door: sdequack
Het toezicht in de EU is van totaal andere aard dan het toezicht in China. Deze kun je dan ook niet met elkaar vergelijken.
geen onderschrift
geplaatst door: ouwemac
Vind jij. :wink:
Is het niet duidelijk dat ik een schertsende opmerking maak?  :hypocrite:
Je staat niet in de file; Je bent de file: Ulrich Beck
geplaatst door: sdequack
Nee. Geschreven woorden hebben geen toon noch gezichtsuitdrukking. Ik lees er dan ook niets grappigs in. Integendeel eigenlijk.
geen onderschrift
geplaatst door: het ModeratorTeam
van het ModeratorTeam We hebben reacties verwijderd omdat het onnodig persoonlijk werd, benader elkaar op de inhoud en graag hoffelijk s.v.p.
met vriendelijke groet, het ModeratorTeam
geplaatst door: ouwemac
Vonden jullie echt dat mijn reactie onnodig persoonlijk was?
Je staat niet in de file; Je bent de file: Ulrich Beck
geplaatst door: ouwemac
Jullie communicatieve vaardigheden zijn matig ontwikkeld moderator team!
Ik stel meerdere keren een vraag of doe een suggestie maar een reactie ho maar.
Mijn vraag over deze post onder andere.
Ik denk dan maar dat de moderator van dienst mijn opmerking verkeerd interpreteerde maar dan kan mijn vraag toch wel beantwoord worden? Of een rectificatie?

.
Je staat niet in de file; Je bent de file: Ulrich Beck