Meer verdienen zónder de Mac App Store
12 februari 2017 - 12:49   
geplaatst door: Pieterr
Meer verdienen zónder de Mac App Store
https://weblog.rogueamoeba.com/2017/02/10/piezos-life-outside-the-app-store/

Citaat

In each of the four most recent quarters, Piezo brought in more revenue than it had in the corresponding quarter a year earlier. We earned more revenue when Piezo was available exclusively through our store than when we provided the App Store as another purchasing option.

This result might seem counterintuitive. Piezo’s price remained the same, and unit sales went down, so how could we have earned more revenue? The key to understanding this is remembering the cost of being in Apple’s App Stores — 30% off the top of every sale.

Despite making slightly fewer sales, we earned more money by avoiding paying that oversized commission to Apple. Direct sales cost us just a few percent, so each direct sale of Piezo earns almost $5 more than a sale through the Mac App Store. As you can see, that really adds up.

"One experiment is worth a thousand expert opinions."
Meer verdienen zónder de Mac App Store
12 februari 2017 - 12:51    reactie #1
geplaatst door: Pieterr
"One experiment is worth a thousand expert opinions."
Meer verdienen zónder de Mac App Store
12 februari 2017 - 23:04    reactie #2
geplaatst door: Jules
De 30% marge op de Mac Appstore is vanaf het begin al niet erg realistisch. Op iOS zijn ze de enige store en kunnen ze het maken, op macOS is het echt een ander verhaal.
Meer verdienen zónder de Mac App Store
13 februari 2017 - 10:37    reactie #3
geplaatst door: benjigriffioen
Samen met de BTW zorgt de appstore er voor dat je als ontwikkelaar slechts de helft ontvangt van wat de gebruiker betaalt. Met de prijsstellingen in diezelfde appstore  moet je forse aantallen verkopen om enigszins uit de rode cijfers te komen. Probleem is ook dat je updates gratis moet leveren, ondanks je werkzaamheden kun je er niets meer aan verdienen. Steeds meer ontwikkelaars kiezen er dan ook voor om hun programma's buiten de Mac App store aan de man te brengen.
Meer verdienen zónder de Mac App Store
13 februari 2017 - 11:58    reactie #4
geplaatst door: MacFrankie
De Mac App Store is een zegen en een vloek.

Het is een zegen voor de kleine ontwikkelaar die, zonder dat hij zelf een bestelmodule op z'n site moet zetten, toch wat geld met zijn applicatie kan verdienen. En als je in de Mac App Store staat, dan krijg je misschien ook kopers die je anders niet had gekregen, omdat ze anders nooit op jouw site waren gekomen. Die 30% is niets als je 30x zoveel verkoopt.

"Vroeger", toen software nog op fysieke informatiedragers werd verkocht, moest er naast de BTW ook een marge voor de winkel worden ingecalculeerd. Nu, in het fysieke informatiedragerloze tijdperk (het downloadtijdperk dus), lijkt de tussenhandel uitgeschakeld. Echter, met de verschillende app stores heb je ook weer een tussenhandel.

Als je een grote partij bent, bijvoorbeeld Microsoft of Adobe, dan wil je naast de BTW verder niks afstaan aan de tussenhandel. Klanten weten je toch wel te vinden buiten de stores om.

Het is misschien handig als Apple meerdere tarieven gaat hanteren.

Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Meer verdienen zónder de Mac App Store
17 februari 2017 - 16:41    reactie #5
geplaatst door: Pieterr
Nog een bedrijf, nu zelfs met logo.  :smile:

https://www.bresink.com/osx/FullSoftware.html

Citaat

Software products branded with our badge shown above identify applications which are too powerful to be sold on Apple's Mac App Store.

Such a program is fully featured and does not fall under the restrictions imposed on “Apps”. The design of the application is oriented at user-friendlyness and carefully weighs the demands of professional customers against the skills of home users who are not interested in technical details.

Advantages

Software branded with this badge offers the following advantages:

- The application has not been censored by the Mac App Store. It offers a complete, non-restricted feature set.

- The application can be installed on computers in high-security environments which are not connected to the Internet.

- You can purchase licenses for the application in any country.

- You can be sure that the application will remain operational for an unlimited time, independent of the lifetime of the Mac App Store, and independent of the country you may be moving to.

- If you need to run an older operating system for some reason and our software supported this OS version at that time, registered customers will still have access to historic, compatible copies of our software, even when using systems prior to OS X 10.8.

- Updates for the application can be published without delay if this should be necessary. A quick reaction on external events, e.g. maintaining compatibility with third-party software, legal changes, Internet threats, etc. is possible.

"One experiment is worth a thousand expert opinions."
Meer verdienen zónder de Mac App Store
17 februari 2017 - 16:57    reactie #6
geplaatst door: benjigriffioen
Je vergeet om erbij te vermelden dat Marcel Bresink een uiterst integere developer is die al sinds het begin van OS X zeer specialistische  apps maakt. Denk aan de TinkerTool serie en NFS Manager. Hier de link naar zijn productpagina: https://www.bresink.com/products.html
Meer verdienen zónder de Mac App Store
17 februari 2017 - 20:11    reactie #7
geplaatst door: GeorgeM
"too powerful to be sold on Apple's Mac App Store" is wel een geval van het erg leuk presenteren.

Ik neem aan dat het hier gaat om software die niet opereert volgens de regels van de Mac App Store (bijv. geen Sandboxing) en dat die daarom "too powerful" zou zijn.

Meer verdienen zónder de Mac App Store
18 februari 2017 - 11:05    reactie #8
geplaatst door: benjigriffioen
Dat heb je helemaal goed George. Zo kun je met Tinkertools je systeem tweaken zonder dat je gebruik hoeft te maken van Apple's eigen Terminal. Terminal zou trouwens niet in de Mac Apple Store zou komen omdat het niet aan sandboxing doet.

Met NFS manager kun je je computer makkelijker opzetten voor het gebruik van het Network File System. Een veel gebruikt filesysteem in de unix wereld. Apple heeft het opzetten niet erg simpel gemaakt en er ook geen goede handleiding voor geschreven. Wanneer je toch gebruik van NFS moet maken is NFS manager met de bijbehorende handleiding van Bresink onontbeerlijk.

Gelukkig zijn er dus enkele ontwikkelaars die niet volgens die enge regels van Apple werken. Ik kan mij voorstellen dat zoiets als sandboxing een voorwaarde kan zijn voor bijvoorbeeld spelletjes. Maar kan Apple niet een aparte categorie zonder deze eid maken voor software die de functionaliteit van je computer uitbreidt?

Nu zorgen de regels ervoor dat bepaalde functionaliteti ernstig belemmerd wordt, denk ook bv aan Transmit van Panic Software. Apple is hiermee in mijn ogen knap contraproductief bezig.

Meer verdienen zónder de Mac App Store
18 februari 2017 - 22:35    reactie #9
geplaatst door: Jules
Dat - het kunnen omzeilen van de restricties die aan apps in de app store worden gesteld - is alleen relevant voor een beperkt aantal applicaties met een beperkte doelgroep. Voor de grote massa aan gebruikers zijn het mede die restricties die een bepaalde (grotere) mate van veiligheid waarborgen. Of - om met wijlen de heer Cruijff te spreken: 'elk nadeel heb zijn voordeel'.

Apple zou contraproductief bezig zijn als het nadeel groter is dan het voordeel. Ik betwijfel ten zeerste of dat het geval is.

Meer verdienen zónder de Mac App Store
19 februari 2017 - 10:55    reactie #10
geplaatst door: benjigriffioen
Ik denk dat wanneer functionaliteit geblokkeerd wordt door te strakke regels dat best contraproductief genoemd mag worden. Temeer daar die regels kennelijk niet voor henzelf geldt.

Dit heeft dan nog weinig met veiligheid te maken. Kijk maar eens naar Schijfhulpprogramma en het eerder genoemde Terminal. Twee van de meest gevaarlijke programma's welke beide automatisch staan geïnstalleerd op iedere Mac. Daar waar Apple de gebruikersbieb uit het directe zicht heeft verwijderd zijn deze programma's ook voor de massa beschikbaar in de map met hulpprogramma's.

Het argument dat de restricties alleen relevant zijn voor een beperkt aantal applicaties met ditto doelgroep en dat daarom het nadeel groter is dan het voordeel is m.i. niet juist.

Door die restricties op te leggen aan iedere ontwikkelaar buiten Apple, wordt ieder initiatief binnen de Mac App Store om vernieuwende, gemakkelijker, handiger apps voor de massa én voor de specialist te maken geblokkeerd.

Wanneer Apple alles echt centraal wil houden moet men ook binnen de MAS de mogelijkheid geven om apps welke zich niet aan zekere eisen houdt toe te laten. Zoals gezegd wellicht binnen een bepaalde categorie met een andere singnatuur. De gebruiker kan dan bij opstarten desnoods nog eerst een waarschuwing krijgen met alle 'legal notices'.

Voor Apple is dat dan ook makkelijker. Nieuwe ideeën en toepassingen komen dan het eerst onder ogen van de eigen medewerkers zodat die echt gave toepassing onder de aandacht van het iOS/MacOS team gebracht kan worden en ze het idee kunnen overnemen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Ondertussen ben ik heel blij dat steeds meer echte ontwikkelaars zich van de MAS afkeren. Dit moet toch een duidelijk signaal voor Apple zijn. Wanneer Apple de MAS niet aantrekkelijker maakt voor de eigenzinnige, onafhankelijke ontwikkaar verandert de MAS in de MAGS; de Mac Adware and Games Store.

Meer verdienen zónder de Mac App Store
19 februari 2017 - 12:01    reactie #11
geplaatst door: Jules
Hiermee suggereer je dat de restricties dusdanig zijn dat er vrijwel geen innovatieruimte meer overblijft én dat de meeste ontwikkelaars die iets willen maken dat voor een hun klantengroep toegevoegde waarde biedt, last hebben van de restricties. Dit is simpelweg niet waar. Het is alleen een probleem ten aanzien van bepaalde categorieën applicaties (met name en ondermeer 'systeemgereedschap'), voor alles wat binnen 'user land' kan blijven, is er niks aan de hand.

Soortgelijke (vaak nog zwaardere) beperkingen gelden immers ook voor de iOS app-store en daar lukt het ontwikkelaars wel om toegevoegde waarde te blijven leveren en een boterham te verdienen. Conclusie is dus dat de restricties op zichzelf niet het grootste probleem zijn dat het succes van de Mac appstore in de weg staat.

De belangrijkste reden is de Apple-belasting van 30% gecombineerd met het feit dat de Mac appstore niet exclusief is. Zolang er alternative kanalen zijn die klanten kunnen vinden, is die 30% wel een erg hoog reclame- en distributiebudget. Dat bepaalde ontwikkelaars met specifieke doelgroepen buiten de app store om een stuk meer toegevoegde waarde kunnen leveren, draagt zeker bij aan het succes van alternative kanalen, maar is zoals gezegd m.i. niet de belangrijkste oorzaak voor het beperkte succes van de appstore.

Meer verdienen zónder de Mac App Store
19 februari 2017 - 12:54    reactie #12
geplaatst door: benjigriffioen
Klopt, ik denk ook niet dat het het een of het ander is. Zo zijn er ook ontwikkelaars die best hun software met inhouding van die 30% (50% incl BTW) vanwege het gemak via de MAS zouden willen distribueren. Echter, wanneer die software door Apple geweigerd wordt blijft er weinig anders over dan het in eigen hand te nemen.

Het betekent dan ook dat alleen de software voor de massa (zoals je eigenlijk al aangeeft) via de MAS kan worden aangeschaft. Volgende stap van Apple is om Gatekeeper nog een tandje verder te zetten zodat je alleen nog maar vanuit  de MAS gedownloade apps kunt draaien. Of gaat dat niet gebeuren denk je?

Meer verdienen zónder de Mac App Store
19 februari 2017 - 12:57    reactie #13
geplaatst door: Pieterr
Citaat
benjigriffioen om 12:54, 19-02-2017
Volgende stap van Apple is om Gatekeeper nog een tandje verder te zetten zodat je alleen nog maar vanuit  de MAS gedownloade apps kunt draaien. Of gaat dat niet gebeuren denk je?

Nee dat gaat niet gebeuren.
"One experiment is worth a thousand expert opinions."
Meer verdienen zónder de Mac App Store
11 maart 2017 - 18:11    reactie #14
geplaatst door: Pieterr
Nog een developer met bedenkingen.

http://www.stclairsoft.com/blog/2017/03/02/goodbye-mac-app-store/

Citaat

Goodbye Mac App Store

While Jettison and HistoryHound are still supported and sold on the St. Clair Software website, I’ve pulled them from the Mac App Store. The versions that were in the Mac App Store were older revisions, and it just didn’t make business sense to rearchitect the apps to meet Apple’s current requirements for approval so they could be kept up-to-date.

For both applications, complying with Apple’s sandboxing and feature constraints to get them approved for sale would have required significant rewrites. And in Jettison’s case, it would also require that buyers download a separate helper app to enable its full functionality. I realize that some people will be put off or inconvenienced by the fact that these apps are no longer in the Mac App Store – my apologies if you’re one of those folks, but it just doesn’t make sense for Jettison and HistoryHound.

"One experiment is worth a thousand expert opinions."
Meer verdienen zónder de Mac App Store
12 maart 2017 - 11:23    reactie #15
geplaatst door: anraadts
@ Pieterr: maar van St. Clair Software is het eerder verrassend dat die iets in de Mac App Store hadden staan. Die specialiseren zich software die nogal diep ingrijpt in het systeem, iets wat Apple juist steeds verder wil beperken in de Mac App Store.

Ik ben het daar trouwens mee eens, veiligheid voor alles.

En ondertussen is een power-user als ik erg blij met Default Folder, en vind het helemaal niet erg dat ik dat buiten de MAS heb moeten aanschaffen.

Meer verdienen zónder de Mac App Store
12 maart 2017 - 20:59    reactie #16
geplaatst door: cyrano
De Appstore regels hebben niks met veiligheid van de gebruiker te maken, maar alles met de veiligheid van Apple.

Natuurlijk voorkom je stommiteiten met apps die systeem instellingen wijzigen als je ze niet toelaat. Maar tegelijk jaag je een deel van de gebruikers weg, naar andere bronnen. En dat gevaar is veel groter. Er zijn talloze download sites die niks anders doen dan malware verspreiden.

Een tijdje terug was ik op zoek naar het schema van een audio apparaat, anno 1962. Het schema heb ik niet gevonden. Er waren wel talloze sites die mij Windows- en OSX drivers aanboden, terwijl dat apparaat helemaal geen computer connectie heeft.

De appstore faalt op ettelijke manieren.

- Het is zo goed als onmogelijk er iets in terug te vinden. Zelfs met de naam van de app krijg je geregeld "Niet gevonden" te zien. En als je een categorie als "audio editor" opvraagt, is ongeveer de helft van de resultaten een link naar spelletjes. Hec, zelfs "zakelijke toepassingen" zit als categorie vol met spelletjes.

- De kwaliteit van de software is bedenkelijk, want er is geen enkele kwaliteitscontrole. Er wordt wel gecontroleerd op de Victariaanse kuisheidsregels en de Amerikaanse Political Corectness, maar wat koop je daar voor?

Het verbaast me niks dat de serieuze developers in bosjes weglopen. En kleine ontwikkelaars hebben er ook niks aan. Ze krijgen nl. geen enkele feedback van Apple. Apple houdt ALLE marketing gegevens lekker zelf. Daardoor is er geen enkele band met de gebruiker. Developers kunnen zelfs niet reageren op vragen of opmerkingen. Dat is erg contra-productief en leidt tot een massa fake reviews. Vaak omdat de minder eerlijke concurrentie er een legertje arme mensen op nahoudt om tegen betaling van enkele centen negatieve reviews te schrijven over concurrerende producten.

Al bij al maakt dat de appstore tot een onbruikbaar tool dat alleen goed is om je tijd te verkwisten.

I'd tell you a UDP joke but you might not get it.