Samsung maakt in de eigen commercials graag Apple belachelijk, en doet dat zo vaak dat niemand hier daar nog aandacht aan besteedt.

Maar wat doe je als je een paar jaar geleden Apple voor paal zette voor het weglaten van de mini-jack, terwijl je dat nu zelf ook hebt gedaan?

Kennelijk is het antwoord de commercials van tien verwijderen, alleen hebben ze dat bij Samsung in Maleisiƫ nog niet gedaan...

https://www.businessinsider.com/samsung-ditches-headphone-jack-deletes-apple-trolling-ads-2019-8
geplaatst door: Robert
antw: Samsung moet verleden aanpassen om actueel te kunnen blijven
reactie #1 geplaatst: 11 augustus 2019 - 11:37
De korte versie: eens ... Als we even terugbladeren in de tijd  :reading: ... Dan zien we inderdaad dat vele fabrikanten en in het bijzonder Samsung flink hebben belachelijk gemaakt omwille van het weghalen van de koptelefoonaansluiting.

En nu? Doen ze het zelf!  :thumbs-down:...

Ongeacht of het Apple, Samsung, Sony of LG betreft: de koptelefoonaansluiting weghalen is echt een dooddoener.

Wat ik me nooit realiseerde is hoe druk het tegenwoordig op de ether is. Zelfs in mijn "microcosmos" ... Ik zat eens te kijken om me heen en heb aan een wat technischere persoon eens gevraagd om in ieder geval wat zaken op te tekenen. En hij kwam met meerdere lijsten met frequenties alsmede hoe het elkaar kan storen.

En eerlijk is eerlijk: ik heb met Bluetooth nooit een 100% probleemvrije ontvangst. Of het nu is van een iPad / Samsung Galaxy-serie / Sony / Garmin Navigatie / Mercedes / BMW of wat dan ook ... Sommige dagen en sommige plekken praktisch 96% 98% maar sommige dagen en plekken lukt het niet langer dan enkele minuten aaneengesloten gebruik te maken van Bluetooth en dan gaan we weer ... hapering, verstoring, terugval in bitrate (en dus soms hoorbaar kwaliteitsverlies) of ... verbroken verbinding.

En dan het aantal batterijen ... Vroegah hadden we koptelefoons zonder batterijen. Werkte prima, toen kregen we koptelefoons met verwisselbare batterijen. Je kocht een setje oplaadbare batterijen en ook goed ... Nu, moet het allemaal d-r-a-a-d-l-o-o-s en met ingebouwde accu's ... Ik heb oude koptelefoons teruggevonden van bijna 20 jaar oud die het nog prima doen. Iets wat de vorige generatie BOSE koptelefoon met verwisselbare batterij en ruisonderdrukking ook prima zal doen. Maar de nieuwe generaties? Sja, ALS de accu een keer dood is (wat echt gaat gebeuren), kun je de koptelefoon ook weer weggooien.

Volgens mij was Apple daarmee begonnen en in (milieutechnisch opzicht) eigenlijk de bron van het kwaad. Zoals eerder gezegd: dat je HQ volledig autonoom energie opwekt is prachtig, dat je een recycling mechanisme hebt voor je iPhone is ook mooi. Maar gelet op de pragmatiek verwacht ik niet dat veel mensen hun telefoon opsturen naar Apple om een stuk minder dan de marktwaarde voor het toestel te krijgen.

en datzelfde geldt eigenlijk voor alle andere fabrikanten. Dat Samsung hierin Apple volgt is mogelijk een "ere zaak" of "winst" voor het Apple kamp (als zijnde: zie zij volgen (weer) Apple). Maar vanuit het milieu bezien is dit een ongelooflijke aderlating in mijn beleving.

... nog te zwijgen van extra adapters die nodig zijn om koptelefoons aan te sluiten en ergernis: immers, laden en luisteren is weer lastiger geworden.

Dus: een beetje dubbel gevoel. Leuk te zien dat Apple nog steeds gevolgd wordt, maar triest te zien dat diens keuzes niet enkel effect hebben op het eigen domein maar eigenlijk op het wereldtoneel en dus ook milieu ...

... gelet op de huidige koers van wegwerpartikelen (niets te vervangen, niets te repareren, moedwillig tegenwerken van reparaties door derden) en absoluut winst bejag, vindt ik dat - zoals aangegeven - een dikke, dikke min.

Aanvankelijk van Apple, nu dus ook van Samsung ...
geplaatst door: doctor_apple
antw: Samsung moet verleden aanpassen om actueel te kunnen blijven
reactie #2 geplaatst: 11 augustus 2019 - 13:13
De wereld verandert. Eerst had elk randapparaat z'n eigen stekkertje en was de seriƫle aansluiting bedoeld voor het modem, nu communiceert alles serieel via USB.

De trend naar draadloos werd begin deze eeuw al ingezet met WiFi voor sommige apparaten, nu communiceert alles via WiFi en heb je bijna geen bedraad netwerk meer.

Voor de iPhone 7 had je al veel BT koptelefoons. Apple was daar niet de eerste mee. Apple is wel het bedrijf dat legacy weglaat als ze denken dat het end of life is. Hele volksstammen waren verontwaardigd toen er een iMac zonder floppy drive uitkwam! Daarna was de optische drive aan de beurt, en nu de analoge koptelefoonaansluiting.

Floppy's mis ik niet en de enige optische schijven die ik regelmatig gebruik zijn cd's, voor muziek op m'n audio installatie.

De koptelefoonaansluiting is wel het grootste en ergste offer. Dit is niet een it oplossing die nu een beter alternatief heeft, dit is een audiostandaard die gewoon goed is en die niet wordt opgevolgd door iets wat beter is. Voor muziekliefhebbers een groot offer...
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Samsung moet verleden aanpassen om actueel te kunnen blijven
reactie #3 geplaatst: 11 augustus 2019 - 14:44
+1! En op mijn werk is het ontbreken van een minijack gewoon een enorme handicap!

Zowat elk gezelschap dat komt repeteren of spelen maakt daar gebruik van.
Bluetooth kunnen wij nog niet aanbieden, een lightning verloopkabeltje (zucht, het zoveelste) evenmin.

Komt nog eens bij dat de basisversie van BT kwalitatief een onding is, bedoeld voor spraak, niet voor muziek.
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it!
Think different, think twice, Apple! It just used to work!