iPlayer van BBC in Nederland te bekijken??
20 april 2009 - 11:07    reactie #25
geplaatst door: hathor
Ja Okkie k heb het ook al gedownload ... maar ik kan um niet afspelen....
iPlayer van BBC in Nederland te bekijken??
20 april 2009 - 11:59    reactie #26
geplaatst door: Okkie
Raar, heb je Quicktime met Perian getest? Of anders VLC.
Ik heb 'm gisteren nog bekeken.

Krijg trouwens nu zelf geen file meer op mijn link....
Kan het dus niet voor je checken...

:sad:

"Beads flow echoes, can understand the power."
iPlayer van BBC in Nederland te bekijken??
20 april 2009 - 12:52    reactie #27
geplaatst door: het ModeratorTeam
[news]Hierboven op deze pagina zijn twee links verwijderd omdat het volgens ons in strijd is met de auteurswet om dit materiaal te verspreiden.[/news]
met vriendelijke groet, het ModeratorTeam
iPlayer van BBC in Nederland te bekijken??
20 april 2009 - 19:36    reactie #28
geplaatst door: Vitruvius
Niet van mijn gewoonte, maar nu moet ik even keet schoppen:
Kan ik officieel een programma van iPlayer bekijken in België. Neen, dus in welk opzicht pleeg ik dan een inbreuk als ik op geen enkele officiële manier een volledig legaal iets toch wil bekijken. Als dat programma ooit uitgezonden gaat worden in België zal ik er ook naar kijken.
Puur wettelijk snap ik dat wel, maar logisch gezien is dit volslagen onzin. De BBC zal heus geen inkomsten verliezen doordat er nu iemand niet iPlayer gebruikt aangezien ik er zoiezo toch niet naar kan kijken.
En moest ik de BBC vragen om mij een versie op te sturen/ linkje aan te bieden dan zouden ze het niet doen of er geld voor vragen (DVD branden en opsturen kost namelijk geld) en dat heb ik er ook niet voor over, dus daar zouden ze ook niets aan verliezen.

sorry, moet ik even zeggen  :mad:

P.S. Niks tegen de moderators, ze doen correct hun werk, het ging me gewoon om het principe.

Archaeology is fun, opgraven is afzien! MacBook Pro, iMac, iPhone, iPad.
Ergens in de evolutie is er iets gigantisch fout gegaan.
iPlayer van BBC in Nederland te bekijken??
21 april 2009 - 07:56    reactie #29
geplaatst door: hathor
Het lijkt me inderdaad een principe kwestie. Ze willen geen gedoe.
Maar als je het goed bekijkt schiet de BBC er niks bij in als ik het via zo'n linkje bekijk. Ik kan ook een video opnemen en die aan een vriendin laten zien. Dat lijkt me ongeveer het zelfde of ben ik nu erg blond.
iPlayer van BBC in Nederland te bekijken??
21 april 2009 - 08:06    reactie #30
geplaatst door: karel apple
Nee hoor, (Hathor was toch niet blond?  :blink:  :biggrin: )

Je mag voor eigen gebruik een 'thuiskopie' maken, maar deze niet weggeven.
Je mag hem wel 'in besloten kring' afspelen. Dus de buren uitnodigen om mee te kijken (als je daar dan maar weer geen geld voor vraagt).

iPlayer van BBC in Nederland te bekijken??
21 april 2009 - 08:38    reactie #31
geplaatst door: Okkie
Is MacFreak geen gezellige besloten kring?

:tounge:

"Beads flow echoes, can understand the power."
iPlayer van BBC in Nederland te bekijken??
21 april 2009 - 10:26    reactie #32
geplaatst door: bertvanderveen
Toen radio en tv begonnen (niet gelijktijdig, dus) was het vrij simpel: het ging via de lucht en ieder die een geschikt apparaat had (gekocht of gemaakt) kon de signalen opvangen. Op een gegeven moment liet men de eindgebruiker betalen voor het kijk/luistergenot dmv het Kijk– & Luistergeld. Een systeem dat natuurlijk nooit waterdicht was. Maar het was nog simpel.
Later kwam het commerciële gebeuren. Zenders die zichzelf konden bedruipen door het verkopen van reclame.
Parallel aan die ontwikkeling kwam de kabeldoorgifte. Een volkomen ondoorzichtig gebeuren waarbij de openbare zenders gewoon doorgegeven werden en de commerciële moesten betalen voor doorgifte. Plus dat de eindgebruiker nu een abonnement diende te betalen. Het einde van de vrije signalen door de lucht kwam er dus aan.
Digitale doorgifte is hetzelfde businessmodel gaan gebruiken als de kabel — je moet betalen voor het voorrecht signalen te mogen gebruiken.
Al met al is er de laatste decennia een verschuiving opgetreden van gratis signaal naar overal voor betalen.
Ook is door de contentproviders de exploitatie van hun produkten geoptimaliseerd: zenders verwerven een licentie voor een bepaald gebied. DRM maakt het mogelijk dit ook af te dwingen (sneeuw op je tv als een italiaanse zender een film uitzendt).
Gevolg is ook dat je een andere interpretatie van fair use krijgt. Vroeger mocht je Koot & Bie best opnemen om aan iemand uit te lenen. Nu is dat randje illegaal. En helemaal als je als nederlandse ingezetene een film die op de BBC uitgezonden wordt opneemt en uitleent/weggeeft.
Het akelige van de hele toestand is dat de verschuiving van gratis naar (dubbel!*) betaald heel geleidelijk en geniepig gebeurd is. En daardoor zich onttrokken heeft aan de democratische inbreng van Jan met de pet; die heeft zich maar te voegen.

*dubbel: Je betaalt voor de Publieke Omroep via de belasting, plus als consument de reclamegelden. Voor de nederlandstaiige commerciële zenders middels je abonnement en ook als consument.

Bert Vanderveen [...]
+++ Applegebruiker sinds 1989 (van System 6 via OSX naar macOS 15)
iPlayer van BBC in Nederland te bekijken??
21 april 2009 - 10:41    reactie #33
geplaatst door: mvdg
@bertvanderveen:
Ik ben het helemaal met je eens dat het een ingewikkeld en ondoorzichtig gebeuren is.
Maar om te zeggen 'je betaalt dubbel' is ook weer niet waar. Je betaalt via verschillende wegen, dat klopt. De publieke omroep wordt betaald vanuit belastinggeld en reclamegeld. Het zijn twee helften als het ware. Maar dat maakt toch nog niet dat het dubbel is.

Volgens de rekenkamer was de belastingbijdrage in 2007 563 miljoen euro en de reclame inkomsten 192 miljoen. Per belastingbetaler is dat dus 34 euro belasting. Per huishouden (2,3 personen) 78,50 euro. Vergelijk dat met Engeland waar ze naar jouw idee dus niet dubbel betalen; daar kost een tv license 142,50 pond..

Ik ging hier even op in, omdat ik vind dat er vaak nogal makkelijk gezegd wordt 'we betalen zoveel' of 'we betalen dubbel' terwijl dat in werkelijkheid niet zo hoeft te zijn.

Mitch Design : websites en interactieve toepassingen : http://www.mitchdesign.nl