Wondershare Uniconverter traag bij Full HD TS bestanden
20 augustus 2021 - 19:00    reactie #25
geplaatst door: raverke95
Puur toeval gisteren gezien, gedownload, helaas geen beterschap.

CC van Movavi raadde me enkele dingen aan (bep bestanden verwijderen), hielp ook niet. Ik moest dan laten weten met welke bestanden hij het deed.

Wat me opvalt: de bewuste files zijn van oorsprong 4:3 beelden. Alles wat origineel 16:9 is in het maakt niet uit welke resolutie doet hij prima.
Een andere uitzending van dezelfde zender (VTM Gold) ook in 4:3 start wel met die groene blokjes, maar na 10 seconden speeltijd gaan ze weg, keer op keer.
Maar goed: dat bewijst de moeilijkheid bij 4:3 programma's. Erg gek eigenlijk...
Wondershare Uniconverter traag bij Full HD TS bestanden
20 augustus 2021 - 19:26    reactie #26
geplaatst door: nnsa
Nog een ‘probeerseltje’…

Probeer eens het volgende: hernoem het .ts bestand naar .mpg en kijk eens wat er gebeurt…

Als ik ‘last’ had van die (groene) blokken / arctifacten dan zat het bij mij meestal in de opname en niet in de conversie c.q. conversie-programma.
Wondershare Uniconverter traag bij Full HD TS bestanden
20 augustus 2021 - 20:10    reactie #27
geplaatst door: jaco123
Als het alleen bij de eerste paar seconden optreedt, dan ligt het aan de opname.
Kun je de .ts-bestanden wel succesvol spelen met bijvoorbeeld VLC? Of krijg je daar ook blokjes?

Achtergrond: MPEG-video werkt - sterk versimpeld - met af en toe een compleet image-frame (I-frame) en daartussen in heb je alleen verschil-informatie (P- en B-frames). Als je opname op een I-frame begint is er niks aan de hand. Begint je opname op een P- of B-frame, dan heb je alleen verschil informatie met een I-frame dat niet in je stream zit. Dan krijg je dus alleen de verschillen te zien, meestal t.o.v. een zwart scherm.

De verhouding tussen I-frames en P- en B-frames is iets dat bij het uitzenden ingesteld wordt. Hoe meer I-frames, hoe meer bandbreedte. Sommige TV-providers gaan dan ook heel ver met de intervallen tussen de I-frames. Soms inderdaad tot wel 10-15 seconden. Heb je op het apparaat waar je mee opneemt ook wel eens even een paar seconden groene blokjes als je naar de desbetreffende zender toe-zapt?
Wondershare Uniconverter traag bij Full HD TS bestanden
21 augustus 2021 - 13:38    reactie #28
geplaatst door: raverke95
Ik denk dat ik het gevonden heb, jaco123's info heeft me iets doen opvallen...
Helemaal in het begin van die opname's heb je altijd een halve seconde blokjes, of het beeld blijft een seconde hangen terwijl het geluid wel al loopt.
Weinig opnames hebben dat volledig niet. De opnames die dat niet hebben (en dat is dan getest in VLC mediaplayer), die hebben ook dat groen blokjes beeld in Movavi niet.

De file naar een MPG existentie benoemen lost het helaas niet op.

Ondanks de hele verdere opname feilloos is, schijnt dat wel een issue te zijn in die Vu+ ontvanger.
Nu goed, ik heb dat inmiddels ook zo gemeld aan Movavi support. Hopelijk hebben ze er een oplossing voor. Ze vroegen me in alle geval toch al zo'n file te uploaden. Benieuwd...
Wellicht toch een bug in hun programma...
Wondershare Uniconverter traag bij Full HD TS bestanden
12 september 2021 - 11:31    reactie #29
geplaatst door: raverke95
Inmiddels zijn er enkele weken voorbij en wou de, mja, afloop toch nog even met jullie delen.

Na wat over en weer gemail en geupload naar de CS van Movavi is gebleken dat hun progjes het goed schijnen te doen op Windows computers, maar niet op Mac.
Ze hebben wel 5 keer gezegd, wellicht ligt het aan dit, wellicht aan dat,... maar er kwam eigenlijk niks van.

Uiteindelijk zou het aan de "software core" liggen. Ik moest een bijgevoegd log draaien om dat te kunnen opsporen.
Dan, imo gelukkig, op mijn minder gebruikt MacBookje geprobeerd. De log vroeg direct toegang tot mails, contacten, foto's, eigenlijk alles wat er niet toe deed. Telkens geweigerd natuurlijk (I love MacOS dat dat OS voor alles eerst toestemming vraagt), plots veranderde de tekst in Terminal in Russisch. Stop natuurlijk.
Nog eens goed gekeken en alle mailverkeer en downloads waren officiëel van Movavi. Ik begin twijfels te krijgen aan de oprechtheid van dat bedrijf.

Nu goed, inmiddels de laatste nieuwe Wondershare 13 eens op de Mac gezet. Die gaat stukken sneller dan degene waar dit allemaal mee begonnen is.
Eén nadeel tov Movavi: je merkt bij snel bewegend beeld lichtjes schokken. Ondanks de framerate handmatig op 50FPS gezet is. Tot daar toe dan nog.
Het zal Wondershare blijven.
Wondershare Uniconverter traag bij Full HD TS bestanden
12 september 2021 - 11:39    reactie #30
geplaatst door: nnsa
Bedankt voor het uitvoerige onderzoek. Ook ik twijfel aan MOVAVI, maar op internet kan ik er niets 'kwaads' over vinden. Hun producten werken bij mij naar wens en ook die van Wondershare. Wondershare maakt overigens zelf niets, dus daar weet je ook niet waar het vandaan komt.

Succes met converteren !