Dashcam keuze
11 juni 2021 - 12:44   
geplaatst door: Turin
Niet echt een Apple gerelateerd topic, maar hopelijk kan/mag het wel hier.

Ik heb een nieuwe auto gekocht, en zou hier graag een dashcam op aansluiten. Probleem is dat ik met een bomen/bos situatie zit. Er zijn er nogal veel te vinden online, en aangezien ik nog nooit eentje heb gehad, weet ik niet zeker welke aan te schaffen.

Ik ben op zoek naar een camera die voor- en achterkant filmt, dus 2-channel. De achtercamera kan dan met een kabeltje aangesloten worden aan die op de voorruit.

Zoals ik nu begrijp worden de beelden op een micro-SD opgeslagen. Er zijn ook camera's die via WiFi werken en synchroniseren naar een vooraf ingestelde server. Maar ik denk niet dat dit echt toepasbaar is voor mij, ik verwacht niet dat mijn WiFi tot voor aan de straat gaat en ik doe het liever niet via 4G van de telefoon (cap op 10 GB).

De meeste camera's kun je gewoon op een sigarettenaansteker aansluiten. Of je kan bv. een battery pack in je dashboardkastje leggen om stroom te voorzien. De optie om op de aansteker aan te sluiten heeft zeker voorkeur. Maar ik vraag me dan af of ik dat kabeltje wel netjes weggewerkt krijg? Het moet natuurlijk niet voor de voorruit hangen, en dus moet het om dashboard heen, langs de ruit naar boven tot aan de spiegel. Kan natuurlijk, maar is dit de juiste manier? Klinkt nogal als een gedoe als ik eerlijk ben (niet veel zin om mijn nieuwe auto meteen uit elkaar te halen).

Ik zag/denk dat je voor €100-150 al een goede op de kop kan tikken. Meer wou ik er ook niet aan uitgeven eigenlijk.

Zijn er hier mensen met een dashcam, wat zijn jullie bevindingen?
Your Mac will go to sleep
Dashcam keuze
11 juni 2021 - 13:44    reactie #1
geplaatst door: catmen
Over een merk kan/wil ik je niet adviseren, er zijn er veel, maar als het kabeltje voor je voorruit je stoort kan een gewoonlijk bijgeleverde (althans bij mij) lange stroom kabel weggewerkt worden achter de voorruit rubbers, maar daar kan het probleem zitten! Je kan dat laten doen in de garage.
Dat is niet gratis maar waarschijnlijk degelijk uitgevoerd, in zo’n geval neemt men stroom onder de sigaret aansteker.
Begin je er zelf aan zit je met risico’s, gewoonlijk zitten aan de zijkanten van de voorruit air bags of air gordijnen, als je die zou manipuleren en ze ongewild activeren, zit je met serieuze garage en airbag vervanging kosten, en dat zal alvast niet onder garantie vallen. Ik besloot het zicht van het kabeltje maar voor lief te nemen en de risico’s niet te nemen.
Maar even terzijde, wat mijn dashcam al heeft opgenomen aan overtredingen en andere “voze” voorvallen dat kan tellen.
Catmen.
Dashcam keuze
11 juni 2021 - 13:54    reactie #2
geplaatst door: orange
Over een merk kan/wil ik je niet adviseren, er zijn er veel, maar als het kabeltje voor je voorruit je stoort kan een gewoonlijk bijgeleverde (althans bij mij) lange stroom kabel weggewerkt worden achter de voorruit rubbers...
Voorruit 'rubbers'? Het is geen 1982. Welke voorruit zit er nog in rubbers??  :happy:

Maar meestal zit er wel een rand tussen voorruit en dakhemel, waar de kabel onzichtbaar langs kan. Naar beneden toe kan de rest van de kabel dan door de deurrubbers (die zitten er gelukkig nog wel bijna altijd) en dan onder het dashboard door naar het stroompunt.
'orange' = Karel-Willem
Dashcam keuze
11 juni 2021 - 14:33    reactie #3
geplaatst door: catmen
Ja inderdaad geen rubbers meer, en  blijkbaar is het een fluitje van een cent, dus zelf doen man.
Catmen.
Dashcam keuze
11 juni 2021 - 21:17    reactie #4
geplaatst door: jonettie
Kijk eens op deze site,

https://www.123carcam.nl  Hier heb ik er eentje van.

En als je in de buurt woont hij installeert hem ook nog voor je.
Prima service en veel keus.
Dashcam keuze
14 september 2021 - 14:37    reactie #5
geplaatst door: Rainy1
Kijk anders even bij de test die ANWB in 2020 heeft gedaan: https://www.anwb.nl/auto/tests-en-specificaties/dashcams/test-tien-dashcams-2020.

Twee dashcam kwamen daar goed uit de bus: de Kenwood DRV-A601W en de AZDome M10 pro. Gezien de prijs is deze laatste denk ik de beste keuze: https://www.allcam.nl/azdome-m10-pro-4k-touch-wifi-gps-dashcam.html