geplaatst door: MacKrekker
Hallo mede forum gebruikers, als nieuweling op dit forum worstel ik met het volgende:

Ik heb het idee dat de MAC de USB 3.0 schijf die verbonden is met de Netgear R7000 router wel ziet. Ik kort voor het gemak Timemachine even af tot TM. Volgens mij is de T_Drive op de R7000 de schijf waarna ik een reservekopie (Backup) moet gaan maken. De schijf Backups (1,16TB) is dezelfde schijf als de T_drive op de R7000. Deze heb ik zogenoemd en is de schijf waarop ik (toen ik deze nog niet aan de R7000 had gehangen) backups (reserverkopieen) naar schreef. Nu wil ik deze dus standaard via TM backuppen naar de schijf die aan de router hangt. En dat lukt nu (nog) niet.

Bovenstaande vraagstuk voorgelegd aan de supportdesk van Netgear en die komen met deze reactie:
Zij geven aan dat je via Time machine alleen gegevens welke MAC format hebben kunt overzetten. Andere soorten bestanden kunnen via time machine niet worden overgezet., wat betekent dat de back up van de R7000 niet kunnen worden gemaakt. Omdat the config bestand een verkeerd format heeft. Het is misschien mogelijk dit aan te passen op Time machine maar dat zul je moeten bespreken met mensen die TM beter kennen dan wij.

Eerder maakte ik backups (BU) door de USB 3.0 externe schijf zo nu en dan aan de iMac te koppelen en dan handmatig een reservekopie te maken. Dit ging prima. Echter zou ik graag willen dat TM automatisch bu 's maakt naar de HDD die nu aan de 3.0 poort hangt van de Netgear Nighthawk R7000 router.Volgens Netgear kan dit ook maar weten ze niet goed hoe? :confused:
Kan het zijn dat de schijf naar wie ik wil bu eerst (weer) geformatteerd dient te worden? Dat zou dan wel betekenen dat ik alle bu 's gemaakt met TM kwijt ben?En dat zou ik vreselijk vinden! En zo ja, naar welk format moet ik hem dan wissen? Iemand hier mee bekend?

Alvast bedankt voor het lezen van dit epistel en uw mogelijke hulp.Eventueel kan ik screenshots sturen van de foutmeldingen die ik krijg.

Foutmelding 3.pngBackup Time Machine naar ext. HDD aan Netgear router lukt niet?
geplaatst door: MacKrekker
Beste Puk1980;

Deze suggestie heb ik ook gehad van Netgear zelf maar ik heb deze handeling niet uitgevoerd. Reden: Dat heb ik niet gedaan omdat ik denk dat aan het format (het type bestanden dat ik wens te bu)dat ik ga backuppen niets gewijzigd is. Het is alleen nu zo dat deze HDD niet meer aan mijn iMac hangt maar aan de Netgear Router (Nighthawk R7000). Ik denk dan misschien te simpel en wil dan vanaf de iMac middels TM "gewoon" een automatische backup instellen naar de schijf aan de Netgear en spreek daarbij de hoop uit dat deze dan daar naar toe bu_ped.

 TM maakt(e) een backup (bu) van de hele iMac (lees image copy) en van enkele specifieke mappen (foto 's o.a.). Ik durf de schijf niet te wissen of het moet mogelijk zijn omdat datgene wat TM al gebackupped heeft tijdelijk op de HDD van mijn iMac te bewaren. Is dit mogelijk? En hoe doe ik dit? Ik verneem graag uw mening.

mvg,

Rene Voorhuis
geplaatst door: puk1980
Als je Time Machine laat backuppen op een direct (via USB) op je Mac aangesloten schijf, dan dien je die schijf HFS+ (standaard OS X filesysteem) te formatteren. (Of APFS, nieuwer FS.) TM schijft dan de backups in een map weg (Backups.backupd of iets van dien aard) op de schijf.

Als je TM op een netwerkschijf wilt gebruiken, wordt een netwerkprotocol gebruikt (vroeger AFP, tegenwoordig ook bij Apple SMB). Dan kan TM niet direct in een map zijn backups wegschrijven, maar wordt er een extra indirectie toegepast: op de netwerkschijf wordt een virtueel HFS+ filesysteem aangemaakt, middels een sparsebundle.

Om een lang verhaal kort te maken: je kunt niet meteen verder gaan met backups maken op de schijf die je daar al voor gebruikt, omdat de indeling niet overeen komt.

Je zult dus óf je schijf moeten formatteren en opnieuw beginnen met TM backups maken, óf een andere schijf gebruiken voor je netwerkbackups.

geplaatst door: MacKrekker
Beste Puc1980,

Formatteren MOET dus. Kan ik dan nog wel de backup die op de ext. HDD schijf terug kopiëren naar mijn interne HDD in mijn iMac. Is dat gewoon een kwestie van een map aanmaken op de interne HDD met bijvoorbeeld de naam Backups ext HDD? Of heeft dit geen enkele zin omdat de schijf volgens een bepaald format gewist wordt en de oude bu niet meer ingelezen kan worden?

Wat als ik de schijf formatteer hem formatteer zoals je voorstelt en daarmee de HDD overschrijf (lees wis) dan ben ik toch "alleen maar" de bestanden kwijt die ik in het verleden gebackupped heb en zou ik als alles gelukt is uiteindelijk de door mij gewenste manier van backuppen moeten kunnen instellen en van af nu weer een image moeten kunnen bu van alle content die nu (lees op dat moment) op de interne HDD staat. Andere manier is er volgens mij niet toch?

Met vriendelijke groet,

René
geplaatst door: HEXDIY
Als je de moeite neemt om nogmaals je externe schijf aan je Mac te koppelen, samen met een andere, vers geformatteerde HDD,
kan je wellicht dankzij de quasi vergeten "recover" functie in Schijfhulpprogramma een kopie maken van je TM naar de nieuwe schijf toe.

Of hou de ouwe schijf apart, en gebruik de nieuwe voor je netwerkbackups.
Zo duur zijn schijven nu niet meer.
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.
geplaatst door: jaco123
Beste Puc1980,

Formatteren MOET dus.

Hoezo dan? Ik lees in de link die Puk1980 naar de netgear-site heeft gegeven dat je schijf gewoon HFS+ (= Mac OS Extended) moet formatteren.
Check nog wel het partitie-schema.

Als de Netgear wel met HFS+ overwegkan, dan kun je daar een nieuwe "Netwerk-backup" maken NAAST de "USB-backup".
Zoals al gezegd, die 2 typen time-machine backups zijn te verschillend om van het ene op het andere type over te gaan.
geplaatst door: puk1980
Zoals hexdiy zegt, het simpelst is om opnieuw te beginnen op een andere (nieuwe) schijf. De instructies staat beschreven in de eerder gegeven link. Je hebt tegenwoordig al 6TB opslag voor €139. Je huidige TM backupschijf hou je dan als reserve.

EDIT: zelf vind ik dit type compacte bus-powered schijfjes handig voor backups. Ietsje duurder per TB.
Bewerkt: 30 juni 2018 - 09:12 door puk1980