Daar staat duidelijk in dat een SSD zelf defragmenteren de schijf beschadigt. MacOS regelt de defragmentatie zelf. Alleen is het aangeraden voldoende schijfruimte vrij te houden, minstens 15%. Niet doen dus met iDefrag.
Schijf wissen, schone installatie en migratie van een Time Machine Backup kun je eventueel doen. 
Nee hoor, een SSD defragmenteren kan geen kwaad, maar het helpt ook niets.
Waarom dat zo is leg ik hieronder uit.
Waarom defragmenteerden we ook al weer een harddisk?
Daar zijn drie redenen voor:
1. de ervaren snelheid van een Windows PC (en ook die van een Mac) hing voor het grootste deel af van de snelheid waarmee de bestanden konden worden aangeleverd door de harddisk. In de loop der tijd zijn diverse truuks toegepast om dat "vertragende" effect te verminderen (waarvan defragmenteren er een is), maar het bleef behelpen.
2. fragmenteren van bestanden gaat volautomatisch en gefragmenteerde bestanden vertragen de aanlevering van de bestanden door de harddisk aanzienlijk.
Wat is fragmenteren? Stel je zet drie even grote bestanden op de harddisk en je verwijderd het middelste bestand omdat je het niet langer nodig hebt. Nou zet je een vierde bestand op de harddisk wat net iets groter is dan het verwijderde bestand. Dan wordt het eerste deel van het nieuwe bestand gebruikt om het gat van "bestand 2" op te vullen en de rest van het nieuwe bestand wordt achter "bestand 3" gezet. Het nieuwe bestand is nu gefragmenteerd opgeslagen (in twee stukken) en de lees/schrijfkop van de harddisk moet om het nieuwe bestand te lezen minimaal vier bewegingen maken (1. de "TOC"-inhoudstabel raadplegen om het begin van het nieuwe bestand op te zoeken; 2. naar het begin van het eerste deel van het nieuwe bestand gaan en dit deel uitlezen; 3. terug naar de TOC om de positie van het tweede deel van het nieuwe bestand te vinden en 4. het tweede deel van het nieuwe bestand uitlezen. Deze vier bewegingen hoor je ook, dat is "het geratel" van een harddisk.
3. Het defragmenteren (= eerst ruimte maken en dan gefragmenteerde bestanden als één aaneengesloten blok opslaan) versnelt het lezen van bestanden aanzienlijk én het zorgt ervoor (bij "slimme defragmentatie") dat de meestgebruikte bestanden aan de buitenrand van de harddisk worden opgeslagen waar ze met de hoogste snelheid (= de hoogste datatransfersnelheid) kunnen worden uitgelezen.
Defragmenteren kan óók bij een SSD, maar het is niet slim:
1. de toegangstijd van een SSD is pakweg een factor 1000 sneller dan bij een harddisk, waardoor bestanden zo snel worden gevonden dat de ervaren snelheid nagenoeg niet meer afhangt van de opslagsnelheid, maar veel meer van de snelheid van de CPU/GPU en het geheugen.
(Hierin zijn de hogere lees/schrijfsnelheden ook meegenomen, evenals de parallelle werkwijze van de AHCI-controller.)
2. defragmenteren versnelt een SSD niet.
3. De levensduur van cellen van een SSD is pakweg 200 opslacycli.
"Versleten cellen" worden op de achtergrond in de SSD gedetecteerd en door de firmware op de SSD vervangen door reservecellen, zodat e.e.a. nagenoeg onmerkbaar verloopt.
Als je defragmenteert, slijten de cellen extra door de "onnodige" schrijfacties op de SSD.
Samengevat: defragmenteren van een SSD levert geen extra snelheid op, wel meer SSD-slijtage.