geplaatst door: B-Box A
Dag mensen  :cool:

Ik vroeg me af als men overschakelt van iOS naar Android, heb je apps die qua manier van werken en functionaliteit vrij identiek zijn aan de apps Herinneringen en Agenda van Iphone/Apple?

Dan bedoel ik bv. dat men zoals bij Herinneringen de herinneringen op een zelf te kiezen tijdstip kan doen verschijnen op het toegangssscherm.

Lukt het dan ook vlot om de verschillende 'sub-agenda's' die men kan hebben in de app Agenda, over te zetten naar android?

Of zijn dit eerder kwalitatieve bijzonderheden?  :reading:


Vriendelijke groet!  :wink:
geplaatst door: nnsa
Mooi klusje voor @Orange… :wink:
geplaatst door: GeorgeM
@B-Box A: als jij denkt over overschakelen op Android: niet doen!

Een iPhone werkt beter met een Mac, en je hebt nu al zoveel vragen. Kan je nagaan hoe dat wordt als je op Android zou overstappen.
geplaatst door: orange
Je kan gewoon synchroniseren.

Elke afspraak die ik bijvoorbeeld op de Mac in Agenda zet verschijnt direct in Agenda op mijn smartphone, en visa versa.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet meer persé weet waar of wat ik ooit gedaan heb om dat te bewerkstelligen. Ik denk omdat ik zowel op de Android als de Mac hetzelfde account gebruik (me.com) (?)
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: nnsa
+1 voor @GeorgeM.
geplaatst door: okkehel
Om antwoord op de vraag te geven. Ik gebruik op mijn S22 een app waarin mail en agenda zijn geintegreerd en die alles synchroniseerd met de Windows Outlook van mijn werk via Exchange ActiveSync. Dat gaat probleemloos. Ik heb ook een iPhone in gebruik gehad en er was toen geen app beschikbaar die dat ook kon; wel losse app's voor mail en agenda maar geen app waar die twee in gecombineerd worden (afgezien van Outlook, maar die app wil ik niet gebruiken). Mijn S22 heeft uiteraard de standaard agenda app van Samsung. Ook in die agenda wordt alles gesynchroniseerd en afspraken die daar bijvoorbeeld van 'buitenaf' in gezet worden zijn vervolgens in alle agenda app's zichtbaar. Herinneringen kunnen op allerlei manieren worden ingesteld maar dat is wel afhankelijk welke van vele, vele agenda apps je wil gaan gebruiken.

En natuurljk krijg je op dit forum als eerste antwoord om niet te gaan doen wat je misschien van plan bent: afscheid nemen van Apple en dan ook nog eens overstappen naar Android. Dat wekt de toorn op....
geplaatst door: doctor_apple
Dag mensen  :cool:

Ik vroeg me af als men overschakelt van iOS naar Android, heb je apps die qua manier van werken en functionaliteit vrij identiek zijn aan de apps Herinneringen en Agenda van Iphone/Apple?

Hieronder enkel mijn persoonlijke bevindingen ...

Ken beide platformen, maar mobiel ben ik enige tijd reeds volledig overgegaan op Android. De mogelijkheden zijn groot ... Zeker qua agenda's, Herinneringen, To Do's, Notities ... Naast Google's tools hiervoor, zijn er ook tools van sommige fabrikanten - zoals Samsung - en Microsoft.

Het is ook heel goed mogelijk om de Google Apps uit te zetten (zoals Gmail) en bijvoorbeeld volledig gebruik te maken van Samsung eMail of Microsoft Outlook voor Android.

De samenwerking tussen Microsoft Outlook (Mac en PC voor Mail, Taken en Kalender) + Office 365 + Android en iOS werkt hier inmiddels als beste (de reden hiervoor geef ik zo hieronder). Maar Google Gmail (incl. Mail, Taken en Kalender) werkt natuurlijk ook goed.

De Reden om uiteindelijk voor Microsoft te gaan was de ondersteuning op meerdere platforms, de privacy voorwaarden en een aantal bijzonderheden die mij heel erg goed bevallen. Hier ziet dat als volgt uit:

- OneNote voor notities met daarbij apart een notebook per klant. Prive een notebook met alles en nog wat (recepten + wat te doen in geval van nood en nog vele andere zaken). Synchroniseerd met Mac + PC voor mij ongeveer mijn leven

TOC - Personal.jpgGelijkwaardig alternatief Android app Herinneringen + Agenda iPhone


Business - 1.jpgGelijkwaardig alternatief Android app Herinneringen + Agenda iPhone


- Microsoft To Do (het vroegere Wunderlist): drie verschillende accounts - Zakelijk (gekoppeld met mail + calender + telefoonlijst (gemiste oproepen komen automatisch als reminder om terug te bellen), Prive en ... een boodschappen ... Deze lijst is gedeeld met vrouwlief en daarmee kunnen we onderweg altijd makkelijk zien wat te kopen. Het voordeel van To Do vindt ik dat je bijlagen kunt voegen bij een taak of SUBTAKEN kunt aanmaken (bijvoorbeeld: bedrijfsregistratie - subtaak: notaris, kvk, bank, etc). Maar bovenal het voegen van attachments: briliant ... Foto van een product wat nog gekocht moet worden, een factuur wat betaald moet worden, werkt hier althans perfect

To Do - Example.jpgGelijkwaardig alternatief Android app Herinneringen + Agenda iPhone


- Kalender (Samsung in mijn geval), maar synchroniseerd met ongeveer alles, inclusief iCloud, Exchange, Office 365, Google ... Daar hebben wij wederom een onderscheid tussen zakelijk, klant-gerelateerd, privé en familie ...

Samsung Calendar.jpgGelijkwaardig alternatief Android app Herinneringen + Agenda iPhone


- OneDrive voor bestandsbeheer (meerdere TERABYTES ivm Privé + Zakelijke accounts). Thuis gedowngrade naar 1GB glasvezel, in het kantoor in Duitsland 500 mbit en in ons nieuwe kantoor in Warschau 10GB glasvezel ... Synchronisatie via zowel LTE en 5G gaat op de mobiel PERFECT op mobiel.

- Microsoft Office ... Wat kan ik zeggen, geen compatibiliteits issues tussen ... Word en Word en Word 🙃 ... Maar ook tussen excel en excel en excel ... Ik gebruikte vroeger Pages/Keynote (numbers vond ik altijd wat beperkt), ook heel veel LibreOffice en Microsoft Office. Maar op een gegeven moment heb ik gezegd: basta ... Compatible zijn is leuk, maar native een programma en formaat gebruiken scheelde me uiteindelijk ongelooflijk veel tijd. Oh, even wat bewerken in excel of word danwel powerpoint: werkt prima, zowel op iOS als Android natuurlijk.

- Reminders gebruik ik van Android en Samsung en in combinatie met To Do. Dit omdat diverse native Apps inmiddels kunnen synchroniseren. Dus gebruik je Samsung Reminders dan kun je deze met Microsoft To Do synchroniseren. Maar waarom deze dan zo gebruiken? Omwille het telefoonboek.

Als je een telefoongesprek weigert of gemist heb dan verschijnt een optie "Remind me in ..." en dan kun je aangeven wanneer je een reminder wilt krijgen om terug te bellen. Deze komt automatisch in To Do en dus ook op mjin tablet, notebook en desktop ... Kleine kans dat ik het dan mis.

Inzake eMail, Kalender, Herinneringen en Takenlijsten kan ik kort zijn: zowel Google als Microsoft kunnen ongekend veel. Wij hebben een gemixt huishouden. Nog steeds Apple (al is dat inmiddels een stuk minder dan vroeger), Google (zoals bijvoorbeeld de Google Nest Hub Max, gewone Nest Hub), AppleTV is vervangen door UHD Chromecasts door het hele huis en alles werkt gewoon perfect samen.

Behalve ... mijn persoonlijke ergernis: iCloud ...

Microsoft OneDrive, OneNote, Word, Excel werkt gewoon goed op alle platformen. Synchroniseren met alle platformen (ook niet Microsoft eigen platform) alsmede het beheer gaat gewoon goed. Google inzake deze ondersteuning mogelijk zelfs nog beter. Mijn pijn zit in iCloud, dit synchroniseren met alles anders dan Apple's eigen domein vind ik een crime.

App Specifieke wachtwoorden beheer enigszins achtelijk en vergeleken met ondersteuning als OpenAuth (zowel Google als Microsoft), en de mogelijkheid om via een Authenticator te authenticeren met andere platformen is het gewoon achtelijk achterhaald.

En het synchroniseren van de bestanden op alles anders dan Apple's domein ... Een feest als ware ik 15 jaar terug in de tijd wordt geworpen in de andere platformen.

Na zometeen het derde jaar Android heb ik natuurlijk soms zwakkere momenten van heimwee gehad. Maar gek genoeg nooit heel sterk. Dit omdat Android mij mogelijkheden bood die ik gewoon met iOS niet had. Gebruik van Dual SIM was veel beter ontwikkeld op Android dan op iOS, telefoonmanagement (zoals ingebouwde VoIP ondersteuning in het OS) was veel beter ingeregeld op Android, daarnaast bleek Google's assistent en Google Maps kilometers voor lopen op Apple's Siri en Apple Maps ... En zo waren er nog talloze andere zaken die op Android, zeker vanaf versie 10, vele malen beter in elkaar staken. Met een Samsung specifieke feature waar ik aanvankelijk bijzonder sceptisch tegenover stond, maar uiteindelijk een ongelooflijk bruikbare feature bleek die mij inmiddels verslaafd heeft gemaakt aan dat belachelijke compacte en mobiele niveau van kunnen werken: Samsung DEX.

Er zijn inmiddels zakenreizen waar ik soms niets meer bij me heb aan tooling dan een Mobiele Telefoon, een klein mini pakketje met een USB-C dock en lader. Zeker als de eindklant flexibele werkplekken heeft ... Telefoon aan de dock en lader hangen, USB toetsenbord, muis en beeldscherm aansluiten welk op locatie aanwezig is en werken maar: fullscreen ... Briliant. Ik wil niet meer zonder.

Dex_13-1.jpgGelijkwaardig alternatief Android app Herinneringen + Agenda iPhone


En batterijduur en de mogelijkheid tot zeer fijnmazig instelbaar powermanagement. Op drukke dagen haalde ik probleemsloos van 0600 -> 2200 met vol mobiel gebruik. Met normaal gebruik meestal twee dagen. Haalde ik nooit met een iPhone.

Is alles dan perfect in het andere domein? Neen, vanzelfsprekend niet. Maar de balans is voor mij althans, positief. Qua prijs/prestatie en inmiddels ook ondersteuning. Nieuwe Samsung telefoons krijgen meerdere jaren OS updates en daarboven op ook nog security updates van nog enige jaren als de OS versies niet meer meegaan.

iOS 15 is geen iOS 6, evenals een iPhone 13 geen iPhone 4S is ...
Android 12 is geen Android 6, evenals een Samsung S22 geen Samsung S6 is ...

Wat je ook kiest of doet, ik denk dat tegenwoordig zowel iOS als Android gewoon een goede keus zijn. Waar het verschil inmiddels zit is volgens mij - vooral binnen het Android domein - het merk ... Daar zijn de verschillen groot, qua functies, ondersteuning, beveiliging en nog wat zaken ...

Als moet gezegd dat iOS 16 zeer veel Android functies naar iOS brengt, dus het verschil tussen de besturingssystemen wordt daarmee wederom kleiner.

Al is StageManager een heel goede stap, ik kan me niet herinneren dat het voor de iPhone beschikbaar komt ... En dat zou het dus wel een bijzonder krachtige tool maken. Hierin loopt Samsung DEX jaren voor op Apple's StageManager ... Maar ooit gaat het ervan komen 😉 ... Zeker nu ik gezien heb dat in iOS 16 zoveel features die ik van Android ken naar iOS komen ... Is er dus hoop.

Een vriendelijke groet!

Doctor :apple:
geplaatst door: nnsa
@doctor_apple: interessant stuk.
geplaatst door: GeorgeM
En natuurljk krijg je op dit forum als eerste antwoord om niet te gaan doen wat je misschien van plan bent: afscheid nemen van Apple en dan ook nog eens overstappen naar Android. Dat wekt de toorn op....
Mijn opmerking naar B-Box A was niet bedoeld om te zeggen dat je een Android telefoon niet goed zou kunnen samenwerken met een Mac, in tegendeel.

Maar B-Box A laat keer op keer zien dat hij/zij tegen erg veel problemen oploopt bij het gebruiken van de huidige devices, een overstap zou alleen nog maar leiden naar nog meer vragen en problemen.

Grappig genoeg illustreren de reacties van okkehel en doctor_apple dat volgens mij juist, want oplossingen die niet zo makkelijk zijn als alles in iCloud aanvinken.
geplaatst door: Flix
Ik zou zeggen: zoek het lekker uit.
Er zullen vast Android fora zijn waar ze je kunnen helpen.

En even alle oranje en dr. apple verhalen een randje geven: ik schafte laatst een Android toestel aan als dedicated fiets-navigatie apparaat icm OSM kaarten, en het bleek dat een nieuw apparaat, waar dus nog niks anders op draaide, niet eens een beetje snel een kaart kon in- en uitzoomen. Beeldopbouw uit het jaar kruik. Wat een drama-ding. Dus direct het einde van mijn Android avontuur.
geplaatst door: orange
Haha, dan ben ik wel benieuwd wat voor toestelletje jij had aangeschaft.

Wat kost de goedkoopste iPhone? € 529,-?

Elke Android smartphone vanaf zeker zo'n 250 euro kan prima en vlot navigeren met Google Maps, Waze, etc.

Maar ik heb telefoons gezien van -200 euro die daar ook weinig problemen mee hebben.

Ik zou zeggen: zoek het lekker uit.
Er zullen vast Android fora zijn waar ze je kunnen helpen...
Het blijft een ding hè. Een Mac gebruiken met randapparatuur.

Vragen over printers, beeldschermen, hubs en docks, toetsenborden; allemaal helemaal prima. Maar oh wee, als je het in je hersens haalt naast je Mac een smartphone te willen gebruiken die niet van Apple is.

Kill it with fire!!  :thumbs-up:
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: nnsa
Haha, dan ben ik wel benieuwd wat voor toestelletje jij had aangeschaft.
Misschien ook wel een Teclast… :happy:
geplaatst door: orange
Ik denk het.  :tounge:
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: Flix
Haha, dan ben ik wel benieuwd wat voor toestelletje jij had aangeschaft.
Haha? Om te huilen. Een Android van 300 euro (Gigaset GX290 Plus, gekozen vanwege de grote accu en algehele stevigheid) hoeft dan niet op gelijke hoogte met een Apple of een Samsung te staan, maar gewoon simpelweg een OSM kaartje renderen moet ie wel kunnen doen. En hij bakte er helemaal niks van; leek wel of je zoals vroeger een foto met een 9k6 modem aan het binnenhalen was. Is dat haha?
geplaatst door: orange
Je betaalde daar 100 extra omdat het een 'rugged' telefoon is.
De specificaties van dat ding matchen verder dus ongeveer met een 200 euro smartphone.

Maar dan nog... in een review waar ze de Gigaset precies daarvoor gebruiken (OSM navigatie outdoor) lees ik niets over problemen met traagheid op dat gebied.

Maar ja, het is natuurlijk het eenvoudigst om een hele productcategorie af te branden op de toevallig slechte ervaring met één telefoon.

En het dwaalt ook wel erg af van de opzet van dit topic.
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: Flix
Zit jij hier nu alleen nog maar hier om je Android te promoten en verdedigen??
Ik vertel gewoon eerlijk mijn werkelijke ervaring met Android, net als jij en dr_apple dat doen, niet meer en niet minder.
Jouw reactie hierboven is een slap verkoop-praatje. Zelfs in de winkel doen ze dat beter.
geplaatst door: orange
Ja.

(Zie mijn 4800 reacties, en kijk hoe vaak ik daar Android 'Promoot'.)
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: GeorgeM
@orange: bij mij kom je wel over als een 'evangelist' voor Android, maar vind dat best oké als tegenwicht hier.

Maar in dit geval is het vreemd, review over exact dit gebruik positief (waar is de link?) terwijl het bij Flix waardeloos werkte. Dus heeft Flix een defect model, of is er iets anders aan de hand?
geplaatst door: orange
Ik geloof niet dat het al dan niet functioneren van een Android smartphone thuishoort in dit topic.

@orange: bij mij kom je wel over als een 'evangelist' voor Android, maar vind dat best oké als tegenwicht hier...
Hoe vaak ik ook meld dat ik met een reden een iPad en een Mac heb, en zeg dat er helemaal niets mis is met een iPhone (oké, op die foeilelijke notch en camera-bump na dan ;) ); als ik één keer Android roep tegenover 33 topics over Mac en iPad, dan begint er wel iemand te steigeren.
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: boiing
Meer algemeen: het valt me vaak op bij de Android en ook Windows evangelisten dat het vaak gaat over ‘ja hoor, dat kan met Android ook’ en ‘er kan zelfs nog veel meer!’ etc. Veel minder gaat het over het ‘hoe’.

De échte user interface ervaring. Hoe logisch zit het in elkaar, hoe visueel consistent is het, hoeveel clicks heb je nodig om iets voor elkaar te krijgen, hoe makkelijk zijn zaken te vinden, hoe duidelijk is het om je doel te bereiken zonder hulp of handleiding, de logica en eenheid in het hele ecosysteem. Dat soort dingen..

Dat zal niet voor iedereen even belangrijk zijn, maar voor mij wel. En daar ligt Apple al jaren en nog steeds mijlenver voor op de ‘de andere kant’. Een gereedschapssetje van de Praxis werkt ook prima, maar er zijn betere (en mooiere!) tools :cool:.
geplaatst door: anraadts
@boiing: hear, hear!

Mijn jongste was jarenlang overtuigd Android gebruiker (enige in het gezin) en is recent toch voor een iPhone 13 gezwicht. Inmiddels hoor ik hem steeds meer over exact dat waar jij het over hebt: de veel betere gebruikservaring.

Nu nog kijken of hij ook van Windows naar een Mac gat switchen...
(hij wil wel graag een Mac met M chip, maar heeft het geld er niet voor)
geplaatst door: orange
Meer algemeen: het valt me vaak op bij de Android en ook Windows evangelisten dat het vaak gaat over ‘ja hoor, dat kan met Android ook’ en ‘er kan zelfs nog veel meer!’ etc. Veel minder gaat het over het ‘hoe’....

...het valt mij juist vaak op bij de iOS evangelisten dat het vaak gaat over ‘ja hoor, dat kan met iOS ook’...

En inderdaad; dat kan linksom en rechtsom. Niks mis met beide systemen.
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: gipsman
22 jaar geleden kreeg ik van een vriend een afgedankte windows computer cadeau. Ik kon er niks mee. Enkele maanden later hadden we toch echt een computer nodig en out of the blue kocht ik een iMac, en dat lukte wel.

Apple was nu eenmaal ‘gebruiksvriendelijk’, Microsoft niet. Ik geloof echt dat dit zo was, uit eigen ervaring,  althans dus voor wie (nog) niks had met computers.

Het is daarbij gebleven, mensen die thuis zijn in IT hebben geen probleem met wat voor OS dan ook. De achterblijvers (ouderen, niet geïnteresseerden,…) voelen de kloof groeien vooral bij contact met bedrijven of overheden.

Vergeet ook niet dat apple ‘sociaal onderscheidend’ was en is. Bij Apple zijn betekende dat je je beter voelde, meer geld had, enz. Dat verandert nu een beetje, bv. de homepod mini en de instapprijzen van apple tv of arcade.
Just thinking.

PS Android bestond toen niet uiteraard
geplaatst door: GeorgeM
Niks mis met beide systemen.
Kan toch erg makkelijk wat dingen bedenken die mis zijn bij Android.

Bijvoorbeeld privacy: Google loopt, door bewuste keuzes, want anders verdienen ze minder geld, hier behoorlijk achter.
Veiligheid: doordat sideloading op Android veel makkelijker is zijn er veel meer gevallen van malware.
Gebruiksgemak: krijg je alleen maar als je je aan Google overgeeft, een bedrijf dat winst keer op keer voor privacy stelt. En zelfs als je helemaal voor Google kiest, dan is het ecosysteem van Apple nog altijd beter geïntegreerd.

En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan.
geplaatst door: orange
De gemiddelde Android-gebruiker heeft geen idee wat 'side-loading' is. En degenen die wel weten wat het is, weten ook waar zij hun apps vandaan halen. Daarnaast wordt ELKE app automatisch gescand op veiligheidsrisico's.

Krijg je het dan alsnog voor elkaar malware binnen te halen, dan ben je sowieso niet zo geschikt voor de moderne digitale wereld. ;)

Ook iPhone gebruikers TikTokken er lustig op los, gooien hun hele hebben en houden op Instagram, Facebooken als een malle en gebruiken met zijn tientallen miljoenen WhatsApp, en zoeken baantjes via LinkedIn. Voor zover je privacy...

En verder is het een keus die iedereen voor zich kan en mag maken.
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl