Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
20 maart 2024 - 19:35    reactie #25
geplaatst door: Mac Hammer Fan
1/ iCloud 50 GB (0,99 EUR/pm)
2/ OneDrive 1 TB bij Office 365
3/ GoogleDrive 15 GB gratis
(vroeger ook DropBox)
 Apple gebruiker sedert 1992  Mac Studio M1 32 GPU met Dell 32 inch scherm  MacBook Pro 16" M2 Pro  iPad 2018  iPhone SE1&3  2x Mac Pro 5,1 3,33 Ghz 6 core Radeon 580 & Geforce 980  Apple Watch 8  Apple TV 4K  Power PC G5 dc 2,3 GHz  MacBook 13" SR 2007  PowerMac G4 Beige 500 MHz  etc
Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
20 maart 2024 - 19:48    reactie #26
geplaatst door: Jannemanishere
Vrij eensgezinde rijtjes. Niemand Strato, Sync, pCloud of IDrive? Of Backblaze of Spideroak?

MEGA...
Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
20 maart 2024 - 20:04    reactie #27
geplaatst door: nnsa
MEGA...
Vast wel. Ooit Strato gehad, maar veel te duur.
Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
21 maart 2024 - 08:46    reactie #28
geplaatst door: SmurfGTL
Zoals Spooter zei:

Met dit topic te lezen ben in ergens wel geïnteresseerd geraakt in dat NAS-gebeuren.

Het is voor mij perfect mogelijk om een NAS bij mijn ouders te plaatsen en 1 thuis, de vraag is natuurlijk: is het efficiënter dan ergens voor een dienst te betalen?
iMac late 2017 - 21,5" - i5 iMac late 2013 - 21,5" - i5  iPhone SE 2016  iPhone 13 mini  iPad Air 3 WiFi  iPod nano 7  en nog wat Windows en Android dingen.
Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
21 maart 2024 - 10:26    reactie #29
geplaatst door: boiing
Dat is precies wat ik een jaar geleden heb gedaan. Thuis een echte NAS en bij mijn schoonmoeder in de meterkast een hele eenvoudige met een 16 TB HDD. Mijn NAS maakt iedere nacht een backup naar haar NAS, alleen de veranderingen.

Ik gebruikte jarenlang Backblaze met een vast bedrag voor onbeperkte data. Prima oplossing. Die maakte een backup van de data schijven die aan een Mac mini hingen. Maar helaas maakt BB geen backup van een NAS tenzij je het business abonnement neemt. Dat zou een dure grap worden met 10 TB aan data.. Sinds de Mac mini vervangen is door een QNAP daarom nu deze oplossing. Geen maandbedrag meer en in geval van calamiteiten is de backup zo opgehaald.

Voor het gezin en de mobiele backups nog een 2 TB iCloud abonnement. En verder niks :wink:.
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
21 maart 2024 - 10:41    reactie #30
geplaatst door: Seagram
Het is voor mij perfect mogelijk om een NAS bij mijn ouders te plaatsen en 1 thuis, de vraag is natuurlijk: is het efficiënter dan ergens voor een dienst te betalen?
Aan NAS hangt wel een prijskaartje. Een simple voorbeeldje (en dan 2x) Synology DS723+ + Seagate Ironwolf 8TB (2x4TB).
Of een 2TB iCloud abonnement van €9,99 p/m.
Is denk ik wel een beetje appels met peren vergelijken, maar toch.
Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
21 maart 2024 - 16:33    reactie #31
geplaatst door: iSan
Wat belangrijke verschillen tussen iCloud en NAS Cloudstation:
NAS is sneller met synchroniseren èn je kunt synchroniseren desgewenst stopzetten, bijv. op plekken waar wifi erg traag is en/of je wifi moet delen met anderen (dan is het asociaal om 2,45GB te downloaden) Daar heb ik met iCloud Drive geen invloed op. Zit ik te wachten tot de laatste versie van dat ene mapje klaar en wel op mijn Macbook staat...

iCloud Drive daarentegen is ook handig met foto's, documenten, wanneer je helemaal in eco-system zit van Apple.
8GB te weinig bij nieuwe Macs? RAM/SSD upgrades te duur?
Klaag svp hier: https://www.apple.com/feedback/
Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
22 maart 2024 - 00:54    reactie #32
geplaatst door: doctor_apple
Hier na lang beraad een (eenvoudig) DIY projectje gehad met een leuk smoelende, eenvoudige behuizing met PC moederbordje gekocht, 6 SSD's gekocht van 2 TB (Samsung Pro serie) ... erin gepropt ... FreeBSD met NAS software erop gepleurd, ZFS als bestandssysteem, middels een redelijke vlotte ethernet kabel aan glasvezel "modem" gekoppeld en het vliegt als een Indiaase Agni - V kruisraket (ruim 8 kilometer per seconde - richting Mach 24)

En neen, als je kiest voor een "TrueNAS" software, hoef je bijna niets te weten van FreeBSD of de software, anders dan de basis handleiding voor installatie volgen en klaar ...

... werkt met Mac, Linux, Windows, Android, iOS ... Bottleneck is de internetverbinding naar buiten toe 🤪 ... Maar thuis gaat het lekker vlot. En omdat er geen bewegende delen in zitten, super-stil. Okay, soms slaat de fan van het moederbordje aan, maar dat is enkel bij piek-belasting en omwille de specs (minimalistisch), is ook de fan geen turbofan ... Oftewel, zacht gezoem op z'n tijd, maar veelal gewoon volledig stil.

Voor cloud-storage Amazon S3, Azure, Office 365 en wat lokale boeren. MAAR ... Flink afgeschaald. Overweeg om dit jaar volledig te stoppen met deze diensten, anders dan een volledig versleutelde backup van de NAS voor gangbare veiligheidsoverwegingen, maar losse cloud-storage ... Ben zelf ook meer en meer gegaan voor gemak.

Maar enkele audits hebben de ogen toch wat meer geopend ... Of het nu gaat om Amazon, Microsoft of Apple iCloud ... Het blijven Amerikaanse ondernemingen, en overheden zijn hebben tegenwoordig een bijzondere data honger ... En ik vertrouw steeds minder op vredige tijden komende tijd ... Weten wij veel wie de volgende president van de USA gaat worden, om maar wat te noemen ... Kortom, ik haal veel zaken "dichter bij huis" en bouw mijn afhankelijkheid van Amerikaanse ondernemingen, externe leveranciers en bovenal Cloud behoorlijk af.

"Thuis" werkt het momenteel zo:

Primaire opslag: interne SSDs van computers + (lokale) NAS.

Periodiek een backup op lokale (portable) USB schijven die vervolgens op een extern adres worden ondergebracht (keurig doosje met daarin 4 x 4 TB USB schijven). De schijven zijn tesamen een ZFS Pool en als allemaal worden aangekoppeld aan de NAS PC, dan regelt het OS zelf het een en ander en worden ze als een geheel gemount.

Verder heb ik hier een situatie mogen ervaren waar 1 van de SSDs het had begeven (productiefout), dankzij gebruik van ZFS geen verlies ervaren. Nieuwe schijf erin en alle data was eigenlijk nog gewoon aanwezig (getoetst).

Maar goed, setups zijn hier doorlopend onderhavig aan het uitproberen van "iets nieuws". Maar voor nu is dat het 😊
Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
8 april 2024 - 20:03    reactie #33
geplaatst door: Cesar
Zonet overgeschakeld naar een iCloud 2TB gezinsdeling omdat moeder de vrouw nogal kwistig foto's en videos maakt en ze niet graag verwijdert :)
En al jaren Backblaze als backup.
Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
9 april 2024 - 22:13    reactie #34
geplaatst door: anraadts
Hier ook iCloud met 2 TB en gezinsdeling, erg tevreden mee.
Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
11 april 2024 - 09:13    reactie #35
geplaatst door: macsiem
Icedrive 1T
Lifetime abonnement was twee jaar geleden te koop voor €130
Wordt gebruikt voor opslag oude gedigitaliseerde films en foto’s, nog uit de tijd van mijn ouders. Oudste zwart wit film is uit 1940. Verder voor de familie films en foto’s van voor de iCloud tijd.
Icedrive heeft ook nog een extra interne map met eigen encryptie en eigen wachtwoord. Wordt gebruikt voor belangrijke familie documenten.
Verder iCloud.
Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
16 april 2024 - 21:17    reactie #36
geplaatst door: maccie1000
pCloud 500GB
iCloud 200 GB (gezinsdeling)
Google Drive 100GB
Welke cloud service(s) gebruiken jullie?
17 april 2024 - 20:27    reactie #37
geplaatst door: Night (Moderator)
Ik sluit me bij @Cesar aan: iCloud (weliswaar is voor ons 50GB genoeg) en al járen BackBlaze