Sommige filmpjes niet zichtbaar in de app Foto's
20 november 2023 - 15:02   
geplaatst door: Peter P
Goedemiddag.
Afgelopen vrijdag 9 filmpjes gemaakt met de iPhone 15.  6 Daarvan laten een afbeelding zien, de laatste 3 laten een grijs vlak zien, zowel op de iMac als op de iPad. Op m'n iPhone zijn de 9 afbeeldingen wel te zien. Bij afbeelding 1, 2 en 3 staat linksboven in de afbeelding 'Film', bij de overige 6 niet. In de laatste 3 grijze vlakjes staat rechtsonder een wolkje. Ik kan overigens alle 9 filmpjes gewoon openen en afspelen in de app Foto's. Hoe kan ik de laatste 3 grijze vlakjes van een afbeelding voorzien?
Bewerkt: 20 november 2023 - 15:22 door Peter P
iMac 27 - iPad Pro - iPhone 15
Sommige filmpjes niet zichtbaar in de app Foto's
20 november 2023 - 15:49    reactie #1
geplaatst door: nnsa
Het lijkt er op dat de "grijze" filmpjes nog niet zijn gesynchroniseerd met de Mac en met de iPad. Of de synchronisatie is onderbroken, of te kort gewacht, of er is ruimte te weinig.

Die afbeeldingen komen ooit vanzelf wel terug en zoniet, dan zal er een Multimedia Exif programma aan te pas moeten komen om dit op de lossen. Of met een Video Editor programma (bijvoorbeeld iMovie).

Om de filmpjes geforceerd uit de icloud te halen, kan je ze ook op je bureaublad slepen en kijken wat er dan gebeurt.

Wat ook kan, is dat de filmpjes gemaakt zijn in een voor de Mac en iPad 'niet compatible' formaat (bijvoorbeeld 4K en/of HDR).
Bewerkt: 20 november 2023 - 16:13 door nnsa