geplaatst door: Ziegler
Voor zover ik kan zien is Apple een net bedrijf. Ik zie voorlopig niet zoveel reden tot een boycot.
geplaatst door: ouwemac
De vraag is: hoeveel kun je zien?
…….
geplaatst door: ICT Consultant
Zo kun je alles wel in twijfel trekken...
geplaatst door: SmurfGTL

Er zijn zeker nog wat ruwe kanten aan Linux, maar lang niet zoveel meer als pakweg zes, acht of tien jaar terug ... En qua GUI ziet het er ook steeds interessanter uit.


Ik dacht nog te reageren met het feit dat Linux een draak van een OS kan zijn als je geen zin hebt om alles liggen uit te zoeken en te configureren, maar inmiddels is mijn laatste Linux experiment ook al een jaar of 4 geleden.

Misschien mij er nog eens mee bezig houden.
iMac late 2017 - 21,5" - i5 iMac late 2013 - 21,5" - i5  iPhone SE 2016  iPhone 13 mini  iPad Air 3 WiFi  iPod nano 7  en nog wat Windows en Android dingen.
geplaatst door: iSan
Voor zover ik kan zien is Apple een net bedrijf. Ik zie voorlopig niet zoveel reden tot een boycot.
Ik deel zijn mening. En laten we het hopen dat Apple hier vanzelf wel weer uitkomt.
geplaatst door: ICT Consultant
Op papier komen de Apple producten hier in Europa uit Ierland, dus zijn het Europese computers.

Maak geen problemen waar geen problemen zijn!

Voor mij blijft het voorlopig Apple, ik zie nog geen noodzaak om over te stappen, tenzij we gedwongen worden omdat één of andere idioot in de VS een wereldoorlog begint.
geplaatst door: doctor_apple
Voor zover ik kan zien is Apple een net bedrijf. Ik zie voorlopig niet zoveel reden tot een boycot.

Eens: het is een net bedrijf
Oneens: niet zoveel reden tot een boycot

Probleem is namelijk dat er twee kanten op valt te redeneren: alles over een kam scheren is natuurlijk slecht, anderzijds overal een uitzondering op maken is ook slecht ... Immers, Apple is nog steeds onderdeel van de "Amerikaanse Droom", alsmede van "BV Amerika".

Dit gezegd hebbende, Amerika is al jaren en jaren minder en minder een vriend van Europa en onder Republikeins bestuur (met roerganger Trump natuurlijk aan kop, maar niet de enige) al helemaal geen vriend van Europa.

Het grappige vind ik altijd de empathie alsmede gematigdheid als het gaat om de VS in Nederland. Begrijpelijk enerzijds, maar anderzijds ook eigenlijk bijzonder suf ...

... suf, omdat Amerika vaak verder van ons afstaat dan Europa dat doet. In plaats van Nederlandse op de eerste plaats, EUropese op de 2e plaats en dan pas Amerikaanse (3e plaats) ondernemingen en economie te investeren, gaan we (nog steeds) as een verslaafde heroine junkie voor de Amerikaanse "Rush".

Het zorgelijke vind ik de echo uit het verleden. Er waren na 1945 ook meer "verzetsstrijders" dan er tijdens de oorlog of zelfs voor de oorlog bespeurd waren ... Opmerkelijk hoe dat loopt ...

... Sterker nog, dankzij een zeker administratief wonder zijn er heel trieste resultaten behaald door de bezetter ... Welnu, ik bespeur een zekere resonantie met deze historische gebeurtenis ...

Men kan er natuurlijk ook voor kiezen om resoluut op te treden en een krachtig signaal (zelfs als consument) af te geven. Wegkijken en zeggen dat men niets kan doen doet me erg denken aan die duistere periode van de jaren 1930 van de vorige eeuw. Er was genoeg te doen, en met de nodige inzet was het de bezetter ook een stuk moeilijker gemaakt, maar op een of andere opmerkelijke manier waren er 150'000 die zich wel konden vinden in het verhaal van de bezetter en zelfs 20'000 die vrijwillig zich dienstbaar stelden voor de bezetter.

Elk land binnen de huidige EU laat een ander beeld zien overigens, maar dat van onze regio is nogal een "zwart gekleurde bladzijde".

En juist hierom, en in het kader van vreedzaam, maar toch voelbaar (economisch) protest, vraag ik me af in hoeverre het niets doen nu feitelijk een stille goedkeuring is voor de Amerikaanse president en een minachting van het eigen erfgoed is ...

... maar goed, ieder zo zijn visie zullen we maar zeggen ...
geplaatst door: ouwemac
Een reden voor tRump’s handelen. (Mercantilisme) en een nuancering van het handelstekort.
En dat spullen op “papier” ergens vandaan komen heeft logistieke en belastingtechnische redenen, ergo komt het Moederbedrijf ten goede. en waar is dat ook al weer gevestigd?
…….
geplaatst door: Ziegler
De vraag is: hoeveel kun je zien?

Wat zie je zou mijn vraag zijn.
geplaatst door: Ziegler
@dr apple
Maar waarom boycot je al die jaren Apple dan al niet? Ze worden gemaakt in China. Ik zie vrij veel overeenkomsten met willekeurig welk totalitair regime uit het verleden. Ik neem het Apple niet kwalijk dat ze Amerikaans zijn of in China gemaakt wordt. Dat is een realiteit. Ik keur toch niet goed wat er China plaatsvindt omdat ik een iPhone heb?
Het beleid van trump is ruk. Maar ja, die Amerikanen hebben hem gekozen.  Ga ik dan een bedrijf dat toevallig in dat land gevestigd is maar verder niet zoveel verkeerd doet boycotten? Ik niet. Dat vind ik echt symboolpolitiek.
geplaatst door: ouwemac
Wat zie je zou mijn vraag zijn.
En mijn antwoord de argumenten die jij gebruikt in je laatste post hierboven.
En een boycot van Apple zou inderdaad symboolpolitiek zijn. Ik heb niet de illusie dat die man door zulke acties van idee verandert.
Dat ik zoveel mogelijk alternatieven zoek voor Amerikaanse diensten is dan ook niet op Apple gericht maar veel meer op het 'amerikaanse' karakter ervan. Apple doet volgens mij het goede in tegenstelling tot G, M en A.
Maar zoals jij al eerder opmerkt, gaat dat heel moeilijk worden.
…….
geplaatst door: Ziegler
Bright

Apple is er maar druk mee:
geplaatst door: whaha
Symboolpolitiek of een signaal afgeven?

Ik weet het ook niet.
Het is dat ik vorig jaar een iPhone en een Mac mini gekocht heb, anders zou ik het er ook moeilijk mee hebben.
Nee, ik ga niet apparatuur die ik al heb, weg doen. Wellicht zijn er mensen die dat willen.

Alleen helemaal zonder Big Tech leven is gewoon lastig.
Zonder Amerikaanse zaken werken is nog lastiger.
Iedereen trekt anders de grens.

Ik verwacht dat er de komende 4 jaar veel gaat veranderen. Misschien dat ik ga experimenteren met /e/OS en Linux-achtige zaken. Alleen ik vind Meta & Amazon bijvoorbeeld stukken erger dan Apple & Microsoft.
Mijn mening over Alphabet is minder duidelijk. Ik overweeg soms om mijn Gmail weg te doen, maar weet ook goed dat ik niet helemaal zonder Youtube kan, dus tsja.
Ik heb wel laatst mijn zoekmachine veranderd in Good. Maar ja, ik had al DuckDuckGo.
Keuzes maken de Mens
geplaatst door: SmurfGTL
Wat al die big tech bedrijven betreft - naar mijn mening;

Het zijn gewoon bedrijven die pionier waren in hun vak en zo groot geworden zijn. "Toevallig" woonden ze in de USA - tussen aanhalingstekens, want in de USA heb je als startup schijnbaar betere kansen dan hier in Europa.

In de eerste plaats zijn het bedrijven die gewoon winst willen maken, want dat is nu eenmaal een gezonde instelling van een bedrijf.

En als bedrijf dat winst wil maken kan je nu niet echt tegen het regime van de regio waar je gevestigd bent ingaan. Dat is iets voor actiegroepen, verzetsstrijders, vakbonden,...

Ben je niet akkoord met het regime en wil je gewoon verderwerken heb je 2 keuze's: take it or leave it. En ja hoeveel mensen gaan er effectief de oceaan over voor optie 2?

Als Belgische burger die niet eens een eigen zaak heeft ben ik ook niet tevreden met het beleid hier, maar naar een ander land emigreren begin ik ook niet aan. Het beste ervan maken doe ik wel.
iMac late 2017 - 21,5" - i5 iMac late 2013 - 21,5" - i5  iPhone SE 2016  iPhone 13 mini  iPad Air 3 WiFi  iPod nano 7  en nog wat Windows en Android dingen.
geplaatst door: sdequack
Toch gaan er wel eens grote bedrijven de zee over. Unilever bijvoorbeeld.
geen onderschrift
geplaatst door: Mac Hammer Fan
&t=8s
De importtarieven van Trump zouden de prijs van de iPhone kunnen verdrievoudigen.  :thumbs-down:
 :angry: :mad:
 Apple gebruiker sedert 1992  Mac Studio M4 40 GPU / M1 32 GPU Dell 32 inch scherm  MacBook Pro 16" M2 Pro  iPad 2018  iPhone SE1&3  2x Mac Pro 5,1 3,33 Ghz 6 core Radeon 580  Apple Watch 8  Apple TV 4K  Power PC G5 dc 2,3 GHz  MacBook 13" SR 2007  eMac 1.4 GHz  PowerMac G4 Beige 500 MHz
geplaatst door: Franky2002
Waarschijnlijk zit er wel tien tot twintig keer winst op de kostprijs van een iPhone. …is zo’n apparaat dubbel zo duur dan dat het kost om gemaakt te worden. Kan Apple dus best wel opvangen. Alle andere cheapo-phones krijgen het een stuk moeilijker om concurrerend en winstgevend te blijven.

Edit: de onzinwinstbedragen doorgehaald na het lezen van Orange’s artikel.
Bewerkt: 9 april 2025 - 09:27 door Franky2002
geplaatst door: orange
Lol; tien tot twintig keer winst?!
Ik denk dat jij niet in de verkoop moet gaan werken.

Voorbeeld:
https://www.manners.nl/apple-iphone-15-kosten/
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: Eprom
&t=8s
De importtarieven van Trump zouden de prijs van de iPhone kunnen verdrievoudigen.  :thumbs-down:
 :angry: :mad:

Ik zag deze gistermorgen ook, maar dat is nog vóórdat Trump 105% heffing voor China aankondigde.
geplaatst door: McHenri
&t=8s
De importtarieven van Trump zouden de prijs van de iPhone kunnen verdrievoudigen.  :thumbs-down:
 :angry: :mad:

Dan is het onbetaalbaar hé.
geplaatst door: ICT Consultant
Reageer eens wat minder overspannen allemaal!

Voor "ons" komen Apple-spullen uit Ierland. Niks aan de hand!
geplaatst door: boiing
Dat is niet relevant. Of Apple de prijzen in Europa verhoogt is relevant, en dat zou zomaar kunnen natuurlijk. Als ze in de VS verlies dreigen te lijden zal het ergens gecompenseerd moeten worden. Verdrievoudigen lijkt me echter totaal onwaarschijnlijk.
The amount of energy needed to refute bullshit is an order of magnitude bigger than that needed to produce it (Brandolini's Law)
geplaatst door: Vigotje
Ik hoop toch niet dat Apple voor mij onbetaalbaar wordt. Ik heb nooit een iphone gehad omdat ik die te duur vind ten opzichte van mijn gebruik dus Android is voor mij geen probleem. Maar Windows.... als het goed werkt kan ik er wel mee omgaan en is het geen probleem maar.... vaak stopt het uiteindelijk met goed werken en dan begint de ellende. :thumbs-down: Bij een vorige baan moest ik als test windows op mijn werklaptop zetten want dan konden ze meteen zien hoe goed je om kon gaan met computers. Kwestie van werkinstructie volgen en klaar... tot de mijne iets deed wat niet in de werkinstructie stond natuurlijk. :crazy: Zelfs degene die wel goed was met computers en op zijn laptop binnen 5 minuten windows geïnstalleerd had was er wel even mee bezig. Allemaal vragen wat ik had gedaan... ehh de werkinstructie volgen...  :withstupid:
geplaatst door: fbakker

Voor "ons" komen Apple-spullen uit Ierland. Niks aan de hand!

Alleen de 'Built-to-Order' (BTO) producten komen uit Ierland (als je bijvoorbeeld een SSD met meer opslagcapaciteit selecteert bij het bestellen), de standaard leveringen komen uit China.