Algemene ervaringen iOS 16
14 september 2022 - 12:20   
geplaatst door: B-Box A
Hallo  :wink:

Tot op heden installeerde ik telkens de laatste iOS versie, hierna nooit grote merkbare veranderingen ervaren. Goed zo. :music:

Nu met iOS16 vraag ik me af wat van jullie de algemene ervaringen zijn? Zijn er grote veranderingen die opvallen, bv. de apps Herinneringen of Agenda die anders werkt?  :sigh:
Eventueel mindere zaken?  :confused:


Bedankt voor jullie mening te delen!  :shakehands:

Ik heb een iPhone 11
Bewerkt: 14 september 2022 - 13:21 door B-Box A
Algemene ervaringen iOS 16
14 september 2022 - 12:32    reactie #1
geplaatst door: GeorgeM
Gisteren er op gezet, nog mee aan het spelen en ontdekken, maar tot nu toe erg blij mee!  :smile:

(en nog geen bugs tegen gekomen)
Algemene ervaringen iOS 16
14 september 2022 - 12:57    reactie #2
geplaatst door: nnsa
Algemene ervaringen iOS 16
14 september 2022 - 13:21    reactie #3
geplaatst door: B-Box A
Gisteren er op gezet, nog mee aan het spelen en ontdekken, maar tot nu toe erg blij mee!  :smile:

(en nog geen bugs tegen gekomen)

Mooi zo! Welke Iphone heb je?
Algemene ervaringen iOS 16
14 september 2022 - 13:39    reactie #4
geplaatst door: MacFreak-fan
Heb een 13 pro met iOS16.
Ben nog aan het stoeien maar vind tot nu toe een aantal hele aardige nieuwe opties.
Overigen staat op youtube een filmpje (ruim een half uur!!) met een uitleg van een “maar snel doorratelende” presentator over de nieuwe mogelijkheden.
Algemene ervaringen iOS 16
14 september 2022 - 14:03    reactie #5
geplaatst door: eoms
Behalve het font op het beginscherm, ben ik nog weinig opvallende veranderingen tegengekomen.
Algemene ervaringen iOS 16
14 september 2022 - 14:54    reactie #6
geplaatst door: MacFrankie
Ik wacht (zoals gebruikelijk) op de ".0.1" versie, en dan ga ik over!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Algemene ervaringen iOS 16
14 september 2022 - 17:22    reactie #7
geplaatst door: iSan
Bug ontdekt:
Vanuit Safari (of andere app) konden we plaatje of koppeling delen met bijv Berichten, Whatsapp, noem maar op. Tot voorheen hoefde ik bij delen naar Berichten alleen een letter te typen en groepsapps komen te voorschijn, bijv bij “f” dan zie je “familie iSan”. En dan komt het in Berichten in familieapp.

Maar nu worden de groepen niet meer getoond in het lijstje, alleen voornamen met F als beginletter. Dus nu: delen, kopiëren, switchen naar Berichten, groep kiezen en dan pas plakken. Ik hoop dat Apple dit terugherstelt.
Algemene ervaringen iOS 16
15 september 2022 - 14:29    reactie #8
geplaatst door: GeorgeM
@iSan: heb dit net geprobeerd om iets te delen vanuit Safari naar berichten en bij het intypen komen ook groeps-apps naar boven.

Heb je jouw iPhone al eens herstart?
Algemene ervaringen iOS 16
16 september 2022 - 10:44    reactie #9
geplaatst door: iSan
@GeorgeM: Gedaan en nog steeds geen groepen zichtbaar. Vreemd, maar ik ben hierin niet de enige, mijn gezinsleden hebben hetzelfde.
Algemene ervaringen iOS 16
16 september 2022 - 11:01    reactie #10
geplaatst door: eoms
@iSan heb je feedback gestuurd naar Apple?
Algemene ervaringen iOS 16
16 september 2022 - 21:44    reactie #11
geplaatst door: Ziegler
Behalve het font op het beginscherm, ben ik nog weinig opvallende veranderingen tegengekomen.

Precies. Het mag de naam nieuw iOS eigenlijk niet hebben. Misschien onder de motorkap.
Algemene ervaringen iOS 16
17 september 2022 - 00:14    reactie #12
geplaatst door: anraadts
@eoms en Ziegler: tijd voor een bril?

https://www.apple.com/nl/ios/ios-16/features/
Algemene ervaringen iOS 16
21 september 2022 - 12:24    reactie #13
geplaatst door: B-Box A
Bedankt voor de reacties  :sneaky2:

Als ik nog even wacht om iOS 16 te installeren, betekent dit dan dat ik met mijn huidige versie, iOS 15.7, gevaar loop?
Of zijn er niet echt grote 'onveiligheidsgaten' gedicht met iOS16? Als die er zouden zijn natuurlijk..  :cool:
Algemene ervaringen iOS 16
21 september 2022 - 12:32    reactie #14
geplaatst door: GeorgeM
Met iOS 15.7 ben je even goed beveiligd als met iOS 16, dus daar hoef je het niet voor te doen.
Algemene ervaringen iOS 16
21 september 2022 - 12:46    reactie #15
geplaatst door: nnsa
Als ik nog even wacht om iOS 16 te installeren, betekent dit dan dat ik met mijn huidige versie, iOS 15.7, gevaar loop?
Je loopt geen gevaar t.o.v. iOS16. Of je over wil stappen hangt een beetje van je toestel af. Hoe ‘ouder’ hoe minder iOS16 features. Heb je een recent toestel zou ik wel overstappen. Maar wacht dan even op volgende week als de volgende bug-fix versie uitkomt, anders blijf je updaten.

Op oudere toestellen wordt er gezegd dat er snelheidswinst is, maar dat dan ook de batterij iets korter meegaat.
Algemene ervaringen iOS 16
21 september 2022 - 15:06    reactie #16
geplaatst door: B-Box A
aan beiden:  :worship:
Algemene ervaringen iOS 16
21 september 2022 - 16:03    reactie #17
geplaatst door: JJmac
Wilde net vragen hoe de batterij hiermee omgaat.
Ik gebruik maar 30% van m'n Mac, Maar dat is 30% meer dan Windows
Algemene ervaringen iOS 16
22 september 2022 - 08:59    reactie #18
geplaatst door: B-Box A
Zo te horen, niet zo goed..  :dozingoff:
Algemene ervaringen iOS 16
22 september 2022 - 09:27    reactie #19
geplaatst door: nnsa
Zo te horen, niet zo goed..  :dozingoff:
Valt wel mee toch…
Batterij-duur is afhankelijk van zoveel factoren.
Ik merk er weinig van en als je het wel merkt, is die accu eigenlijk al aan vervanging toe. Maar inderdaad bij twijfel niet inhalen. Maar eigenlijk verschuif je het probleem.
Algemene ervaringen iOS 16
26 september 2022 - 10:17    reactie #20
geplaatst door: JJmac
Zoon belde net kon niet betalen met Apple Pay, gisteren in een keer overgaan op iOS 16.02, iemand een idee?
Ik gebruik maar 30% van m'n Mac, Maar dat is 30% meer dan Windows
Algemene ervaringen iOS 16
26 september 2022 - 10:35    reactie #21
geplaatst door: nnsa
Kon die dat eerst wel dan ?

Hier wat hints (belangrijk is een goed geladen batterij en niet in de bespaar-modus):

https://www.iphonelife.com/content/apple-pay-not-working-heres-fix
Bewerkt: 26 september 2022 - 10:52 door nnsa
Algemene ervaringen iOS 16
26 september 2022 - 12:12    reactie #22
geplaatst door: JJmac
Hij moet opnieuw inloggen bij de bank. Ik dacht dat ik deze euvel al voorbij zag komen, schijnbaar niet. Bedankt voor de info.
(Geüpdatet)
Bewerkt: 26 september 2022 - 17:14 door JJmac
Ik gebruik maar 30% van m'n Mac, Maar dat is 30% meer dan Windows
Algemene ervaringen iOS 16
19 november 2022 - 10:21    reactie #23
geplaatst door: B-Box A
Vraagje: momenteel gebruik ik iOS 15.7. Ik kan updaten naar 16.1.1, maar hoor ik dan eerst 15.7.1 te installeren of zit dat dan hierin?
Algemene ervaringen iOS 16
19 november 2022 - 10:42    reactie #24
geplaatst door: puk1980
Je kunt meteen door naar iOS 16.
Certified Terminal Guru.