Vervelend is dit wel als ik nieuwe contacten aanmaak in mijn iPhone SE komen deze alsdusdanig niet automatisch in mijn Mbp te staan. Heeft iemand daar ervaring mee. Heb het stappenplan op google uitgevoerd maar dit werkt jammer niet. Dus ik moet een andere handeling toepassen maar welke :sad:
Echter als ik een contact toevoeg in mijn contacten Mbp dan sync die automatisch met de iPhone. Maar niet andersom.
geplaatst door: chrismacjazz
macOS Mojave op MacBook Pro 15 inch 2012  😊15 Inch 2.2 Ghz 8 GB; 1 Tb SSD./ Apple Aiport Express 802.11n /Apple TV3/4  2x iPhone 4S/2x iPhone SE
Had ook problemen met Google, maar niet met iCloud. En werkt het misschien wel op de SE maar niet op de 4S?
geplaatst door: Mac Hammer Fan
2x Mac Pro 2009 Hex 3.33 + OWC SSD + Radeon 580 / Geforce 980; MacBook Pro 2015 QC 2.2; MacBook 2007 DC 2.2; G5 2005 Dual Core 2.3: iPhone SE, iPad 2018
Het is niet de 4S dat is maar reserve toestel. Maar effectief de iPhone SE.
Zou normaliter toch geen problemen mogen zijn?
geplaatst door: chrismacjazz
macOS Mojave op MacBook Pro 15 inch 2012  😊15 Inch 2.2 Ghz 8 GB; 1 Tb SSD./ Apple Aiport Express 802.11n /Apple TV3/4  2x iPhone 4S/2x iPhone SE
Verwarrende teksten hier. "Het stappenplan op google", wat is dat? "Problemen met Google", wat heeft dat hiermee te maken?

Ik vermoed dat je de contacten op de iPhone met meerdere accounts (kunnen o.a. zijn iCloud, een IMAP mail of Google account) laat syncen. Te zien in Instellingen-Wachtwoorden en accounts. Als dat zo is, kun je in Instellingen-Contacten voor de juiste Standaardaccount kiezen, dus degene waar je op de MBP ook de contacten inzet. Of zet bij alle andere accounts de schuifschakelaar van Contacten uit.


geplaatst door: Flix
@Flix, voor ik eerst iets op het forum smijt ga ik al googelend zoeken naar antwoorden. Meestal  90% staat gewoon het ergens in een blog of video waar google je dan naar verwijst. In dit geval niet op mijn mail heb ik 3 accounts maar ik vermoed dat het er niets mee te maken heeft. Het gaat dus over de opgeslagen contacten in mijn iPhone SE die zich niet wil syncen met de Mbp. Reservekopies gemaakt, ook mijn iCloud staat op maar blijkbaar doet die het niet zoals hij het moet doen.
Mijn standaard account is Gmail en ik heb deze nu is veranderd naar iCloud.  Dus even geduld en hopende dat hij doet. Alvast bedankt. :shakehands:
geplaatst door: chrismacjazz
macOS Mojave op MacBook Pro 15 inch 2012  😊15 Inch 2.2 Ghz 8 GB; 1 Tb SSD./ Apple Aiport Express 802.11n /Apple TV3/4  2x iPhone 4S/2x iPhone SE
Het gaat dus over de opgeslagen contacten in mijn iPhone SE die zich niet wil syncen met de Mbp.

Ben je wel zeker dat de contacten op je iPhone syncen met iCloud?
Test dat uit met een nieuw test contact dat je op je iPhone toevoegt.
Noem het 'A1 test', zo zie je het meteen bovenaan staan.
Komt het nieuw test contact dat je op je iPhone zet niet in je iCloud staan (check via Safari brower) dan kan dat test contact ook nooit op je MacBook Pro komen.

Bekijk ook is dit wat ik net al googled vond:
[Solved] iPhone Contacts Won’t Sync with iCloud (link).
Er staan 2 methoden in op het op te lossen.Ben je overal wel ingelogd met hetzelfde account? Beide de nieuwste software? De 4s is uitgelogd?
(iOS9 en Sierra bijvoorbeeld, die syncen slecht)
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac ‘08
@Jurriaan alles up to date mbp alsook Iphone.
Daarin ligt het niet.
geplaatst door: chrismacjazz
macOS Mojave op MacBook Pro 15 inch 2012  😊15 Inch 2.2 Ghz 8 GB; 1 Tb SSD./ Apple Aiport Express 802.11n /Apple TV3/4  2x iPhone 4S/2x iPhone SE
@Boni mijn account had ik dus niet mogen verwijderen alles kwijt momenteel en zie dus nog in enkele berichten nog maar de nummers staan zonder de naam die ik in de iPhone had toegewezen.
Dus nee nog niet de oplossing. Push heb intussen ook al uitgevoerd maar zonder enig resultaat. Al denk ik wel dat dit de meest plausible oplossing moet zijn hoe raar ze ook klinken mag.
geplaatst door: chrismacjazz
macOS Mojave op MacBook Pro 15 inch 2012  😊15 Inch 2.2 Ghz 8 GB; 1 Tb SSD./ Apple Aiport Express 802.11n /Apple TV3/4  2x iPhone 4S/2x iPhone SE
@Boni mijn account had ik dus niet mogen verwijderen alles kwijt momenteel ....

Ik zou op je MacBook Pro in contacten maar is een backup maken (archief / exporteer / contacten-archief...) vooraleer je daar ook nog alles kwijt bent...
Doe dat ook maar met 'Agenda' op je Mac voor de zekerheid.
@Boni dat ga ik zekers doen. Kom nu tot de vaststelling dat nieuwe leveranciers niet meer in contacten staan op mijn iPhone maar ook niet in mijn apple mail op mijn iPhone. Nochthans helemaal correct geïnstalleerd.
Gelukkig kan ik die belangrijke personen nog terugvinden in mail op mijn Mbp. Begrijpen wie begrijpen  kan. Enkel Google eruit gehaald en terug gezet normaliter zou dan alles terug hetzelfde moeten zijn zou ik denken?

geplaatst door: chrismacjazz
macOS Mojave op MacBook Pro 15 inch 2012  😊15 Inch 2.2 Ghz 8 GB; 1 Tb SSD./ Apple Aiport Express 802.11n /Apple TV3/4  2x iPhone 4S/2x iPhone SE
Mijn standaard account is Gmail en ik heb deze nu is veranderd naar iCloud.

Is dit dezelfde iCloud account als die op de MBP staat, en waarmee je op de MBP de contacten synchroniseert?
geplaatst door: Flix
In Google online en iCloud online staan al je contacten nog?

Het ligt dus aan je SE omdat die niet meer synchroniseert met je MacBook. Heb je daarin ook je standaard account veranderd van Google naar iCloud?
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac ‘08
@chrismacjazz: Het ligt dus aan je SE omdat die niet meer synchroniseert met je MacBook.

Het ligt aan zijn SE die niet meer synchroniseert met zijn iCloud.
Heb het een maand geleden ook meegemaakt met een kennis en zijn nieuwe iPhone Xr, nieuwe Macbook Air 2018 en oude macbookpro en iMac uit 2010.
Zijn 3 Mac's synchroniseerden via iCloud perfect contacten met elkaar in alle richtingen.
Zijn nieuwe iPhone ontving enkel nieuwe contacten toegevoegd op elke Mac bij testen.
Test contacten toegevoegd op zijn iPhone werden niet geupload naar iCloud en kwamen dus ook niet op zijn 3 Mac's terecht.
Ik heb het opgegeven na 3 uur zoeken en testen, maar hij wou het niet opgegeven en ging naar de Winkel waar hij zijn nieuwe iPhone en Macbook Air gekocht had. Die hadden na een uur zoeken de oplossing gevonden vertelde hij. Maar als computer-dummie kon hij het niet precies navertellen. Het had iets te maken met contacten in zijn gmail account aan of uit te vinken en dan 'push' te doen op zijn iPhone meende hij zich te herinneren.
Van de week voerde ik voor het eerst zelf op mijn iPhone enkele contacten in wat ik uiterst zelden doe.
Die werden eveneens niet gesynchroniseerd met de iCLoud en kwamen dus niet in contacten op mijn Mac’s terecht.
Tot ik het in blauw gesynchroniseerde ‘importeer simcontacten’ selecteerde.

Iphone - importeer SIM contacten.pngContacten van iPhone naar MBP worden niet gesynchroniseerd in contacten
Heb zojuist een skype video-gesprek gehad met de topic starter.
Probleem van zijn toegevoegde Contacten op zijn iPhone die niet synchroniseren naar zijn MacBook Pro kwam weer ter sprake. Dat werkte nog steeds niet.
Tijd om mijn tip om het in blauw gesynchroniseerde "importeer simcontacten’ te selecteren had hij nog niet gehad. Nu ik mijn tip weer onder zijn aandacht bracht, ik mee keek via Skype screensharing, en hij mijn tip uitvoerde was het probleem ineens opgelost....  :wink:

Nu heb ik nog een vraag want ik googlede even op "how to prevent new contact added on iphone to be stored on sim card" en kom zo op deze pagina van Apple zelf terecht > Import contacts from your SIM card to your iPhone, waaruit dit citaat...
Citaat
iPhone doesn't store contacts on the SIM card.

Wel dus, nieuw toegevoegd contacten op de iPhone van de topic starter komen op zijn SIM kaart terecht, bij mij gebeurd dit ook. Dat zijn al twee iPhone's waarbij dit gebeurd, dus het moet meer gebeuren bij andere iPhone bezitters ook.
Hoe dit te voorkomen?

Raar verhaal. Want op een iPhone kun je geen contacten op de simkaart zetten. Je kunt die sim-contacten volgens mij niet eens lezen. Alleen dus importeren, en dat stamt nog uit de beginjaren van de iPhone, toen mensen voor het eerst zo’n ding kochten en afkwamen van een foontje dat dat wel deed.
 
Ik ben dit dan nog nooit eerder tegen gekomen. Het lijkt me dat je zoiets alleen maar voor elkaar krijgt bij een ge-jailbreakte iPhone. En ik kan zo snel ook geen vergelijkbaar geval vinden, dus jullie doen iets unieks.
geplaatst door: Flix
@Flix: Bij mij weet ik het alvast 200% zeker: ik heb een iPhone 6+Plus sinds eind 2015 en jailbreaken ben ik nooit mee bezig geweest want in tegenstelling tot het Mac power-user profiel dat ik heb interesseert een smartphone me maar bitter weinig, ik doe er vrijwel niks anders mee dan op reis foto's maken een het gratis offline maps.me gebruiken om te wandelen. Intussen staat er IOS 13.1.3 op.

Maar wacht! Ik test het nu nog is even op mijn iPhone, voeg in contacten een nieuwe kaart toe met naam 'A1 test' (zodat de kaart bovenaan staat) - in de overtuiging dat mijn iPhone en die van de topicstarter een uniek verhaal apart zijn en nu werkt het wel meteen!  :wacko:  :slobber:

Hmm, ik kijk nog is op de pagina van Apple...
Citaat
Remove your iPhone SIM card and replace it with the SIM card from your previous phone.
Tap Settings > Contacts > Import SIM Contacts.

Misschien heb ik als geen-smarphone mens nooit eerder 'Import SIM Contacts' gedaan en stonden er nog enkele contacten van lang geleden op mijn sim kaartje van een oude telefoon en moet dat bij de topic starter ook het geval zijn geweest maar dan met vele contacten.
Bizar wel.
Ik ga de topic starter bij een volgende Skype video gesprek toch is vragen nu nog is een nieuwe kaart toe te voegen in contacten op zijn iPhone sinds hij pas gisteren voor het eerst ook is 'Import SIM Contacts' geselecteerd heeft.
Word vervolgd.