iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 11:17   
geplaatst door: catmen
Hallo,
Mijn echtgenote neemt overal maar foto's van zonder zich zorgen te maken over opslag, nu is het zo ver, waarschuwing dat iCloud opslag aan zijn limiet is, 0,99€ per maand voor 50gb. Dat is niet veel maar ze gebruikt geen visa of andere kaart en ergens moet die  circa 1€ toch vandaan komen.
Mijn vraag is nu kan ik haar iPhone (SE) aansluiten op mijn Windows desktop via een aangepast kabeltje en de foto's uit haar iCloud naar een foto/video van 1tb die in de Windows desktop zit, opslaan?
Thx
iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 11:25    reactie #1
geplaatst door: davidem
Als jij een iPhone hebt + creditcard, zou je een 'gezin' kunnen vormen. Dan neem jij een abo af en kan zij daarvan profiteren. Lijkt me eenvoudiger. Zie hier.

Maar inderdaad zou je je iPhone foto's kunnen dumpen op een PC.  En als je dit doet, let er dan ook op dat je deze foto's meeneemt in je backup. Mocht je PC crashen en de foto's verloren zijn, is je echtgenote niet echt te genieten.

Wat ik alleen niet snap is waarom je een aangepast kabeltje zou moeten gebruiken.
 Macceraar sinds System 6 
iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 12:06    reactie #2
geplaatst door: catmen
Aangepast kabeltje is toch nodig om onderaan in je iPhone te steken met aan andere kant een usb aansluiting voor koppelen met desktop? De oplaadkabeltjes die bij de twee iphone  SE waren hebben geen usb aansluiting meer aan de oplader.
Wat ook raar is dat de iCloud 5gb opslag vol zit (gekeken op haar iPhone>icloud opslag) en op haar interne iPhone opslag van 64 gb het gele vlakje (foto's= 349,5 MB) zo smal (klein) is dat je het bijna niet ziet,  er is ook maar 19,5GB gebruikt van de 64 Gb interne opslag.
iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 12:13    reactie #3
geplaatst door: boiing
Dan is de iCloud waarschijnlijk vol vanwege de (hele) backup van de iPhone zelf :wink:. Die backup telt ook mee voor je iCloud ruimte*. Het gaat dan niet echt helpen om je foto's eraf te halen, voor je het weet zit je weer aan de limiet..

Ik zou die ene Euro uit gaan geven. Dat kan ook zonder creditcard.

* Apple haalt wat trucjes uit om die '19,65 GB gebruikt' toch in 5 GB iCloud ruimte te stoppen. Je apps worden bijvoorbeeld niet meegenomen in de backup omdat Apple weet welke dat zijn en uit de App Store kan terugzetten.
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 13:19    reactie #4
geplaatst door: catmen
"Hele back up" zou best kunnen, ikzelf kom zo weinig mogelijk aan haar iPhone want als er weer eens een update heeft plaatsgevonden en één en ander is wat veranderd dan is het resultaat gewoonlijk " heb je wat veranderd aan mijn gsm?" Maar haar laten klooien met een volle iCloud zo ben ik dan ook weer niet, maar er is geen grotere "beginneling" dan mijn echtgenote vrees ik, ze heeft er in het geheel géén vingers voor, sausen en feestelijke maaltijden  is dan weer wel haar specialiteit, die ik dan weer niet heb.

Trouwens haar iCloud eens leegmaken zorgt toch niet voor fotoverlies hoop ik op haar iPhone? Want dan ben ik wel degelijk de klos. Het duurt dan toch weer even voor die 50gb  iCloud terug vol zit de iphone is zo'n 2,5 jaar oud en nog niet eerder kreeg ze bericht iCloud opslag vol! Een gezin abonnement behoort ook tot de mogelijkheden zodat ik die euro betaal, ik betaal nu al voor imusic.

Upscaling naar 50gb is uitstel voor ook die weer vol zit, mogelijk zijn wij gezien onze hoge leeftijd al wel overleden voor het zo ver komt, daar komt nog bij dat ik graag alle ooit gemaakte foto's, video's en gescande dia's op één plaats heb en dat is op die interne 1tb HD waarvan trouwens maandelijks een volledige image word van gemaakt (bij Microsoft heet dat toch back up tegenwoordig en geen image meer)
iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 14:09    reactie #5
geplaatst door: nnsa
(Eventueel) stappenplan:

1. Breidt de iCloud opslag uit naar 50Gb;

2. Vraag uw echtgenote alle overbodige video’s én foto’s van haar iPhone te verwijderen;

3. Kijk welke apps er nooit of nauwelijks worden gebruikt en ruim deze op (dat is anders dan verwijderen en dat doe je bij Voorkeuren/Algemeen/Opslag);

4. Zet alle nu nog overbodige foto’s op je PC en verwijder deze van de iPhone (hiervoor kan een simpel lightning naar usb-a kabeltje worden gebruikt;

5. Vergeet niet de prullenbakken te legen in Foto app (verwijderde foto’s)

Dan moet het weer een hele poos goed gaan.
iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 14:13    reactie #6
geplaatst door: boiing
Je kunt je foto's natuurlijk op een Windows PC opslaan, goed idee (zie hier). Ik wil alleen maar zeggen dat je probleem daarmee nog niet is opgelost.

- Om te beginnen zul je daarna foto's moeten verwijderen van de iPhone om te zorgen dat ze niet meer meegenomen worden in de iCloud backup en het dus ruimte oplevert.

- Als je een 64 GB telefoon hebt is het logisch dat de backup daarvan vroeg of laat niet meer in de gratis iCloud ruimte past, ook na het verwijderen van foto's.

- Je kunt de backup functie van de iPhone uitzetten en een backup maken via iTunes op de Windows PC (zie hier). Dan kost het je geen iCloud ruimte meer maar de vraag is of je dat wil. Zo niet blijft er weinig anders over dan betalen voor meer ruimte.

EDIT: tegelijk met nnsa, beide reacties zijn prima te combineren :wink:.
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 14:18    reactie #7
geplaatst door: nnsa
EDIT: tegelijk met nnsa, beide reacties zijn prima te combineren :wink:.
:thumbs-up:
iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 14:30    reactie #8
geplaatst door: boiing
De oplaadkabeltjes die bij de twee iphone  SE waren hebben geen usb aansluiting meer aan de oplader.
Dat zijn tegenwoordig USB-C kabeltjes inderdaad, maar heb je echt geen oud Lightning-USB kabeltje meer van je vorige iPhone SE?
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 14:52    reactie #9
geplaatst door: catmen
Ik vermoed het wel maar dat word even zoeken, ik moet er zelfs nog eentje ergens  hebben met zo'n brede stekker die nergens meer op past.🥴
iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 15:39    reactie #10
geplaatst door: ICT Consultant
De tijd van USB-A is voorbij, dus als je nieuwe kabels en laders moet kopen, ga dan voor USB-C.
Uitzondering is natuurlijk als je je iPhone op een computer aan moet sluiten die geen USB-C heeft.
Een USB-A naar Apple Lightning kabel is in elk winkelcentrum in Nederland te koop, en kost bijna niks.
Als je de kabel veel gaat gebruiken, ga dan voor een officiële MFi-kabel (niet van Apple, die is z'n geld niet waard).

Maar... ga niet voor de oplossing dat je je foto's op een oude Windows pc zet! Als ik zo tussen de regels door lees, dan lijkt het me geen nieuwe pc, en als ik het zo in mag schatten, dan wordt er geen backup gemaakt van deze pc. Dus pc kapot, of per ongeluk iets teveel weggegooid op de pc, en je bent al je foto's kwijt!

Dus ik ga in mijn advies mee met de anderen hier: kies voor meer iCloud opslag!

Zelf zou ik voor het familie-abonnement gaan, 200GB voor €2,99 per maand, te delen met al je gezinsleden, met al je Apple devices.
iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 16:38    reactie #11
geplaatst door: catmen
"Maar... ga niet voor de oplossing dat je je foto's op een oude Windows pc zet! Als ik zo tussen de regels door lees, dan lijkt het me geen nieuwe pc, en als ik het zo in mag schatten, dan wordt er geen backup gemaakt van deze pc. Dus pc kapot, of per ongeluk iets teveel weggegooid op de pc, en je bent al je foto's kwijt!"

Ik weet niet waar je tussen de regels leest dat het om een oude pc zou gaan, het is een pc met Windows 10 32 gb ram geheugen en i9 processor, de grafische kaart werkt probleemloos voor video bewerking en foto bewerking (Photoshop)
Maandelijks word een volledige back-up gemaakt met acronis treu image van de interne SSD en twee HDD's naar een externe 4Tb western digitale hdd en eens in de zes maanden een volledige back up van de drie interne schijven (1SSD en twee HD's) naar een 4tb seagate externe hdd, dus back up's zijn er wel, de interne SSD is voor programs, 1 interne hdd voor data en 1 hdd voor video en foto's.
Ben ook eens aan het kijken naar de foto's van mijn echtgenote haar iPhone en iCloud, daar mogen er blijkbaar heel wat weg en bovendien zitten er dubbele bij (twee keer op de foto toets gedrukt? Ik weet het niet)

iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 16:39    reactie #12
geplaatst door: boiing
.. en als ik het zo in mag schatten, dan wordt er geen backup gemaakt van deze pc.
Wel, zoals gemeld in reactie #4. Als de foto's alleen in iCloud staan is er niets mis mee om die ook op een schijf te bewaren zoals catmen vraagt. Verstandig zelfs, in het kader van 1 backup is geen backup. En als hij nu 5 GB heeft dan lijkt me de eerste logische stap naar 50 GB te gaan, niet 200. Dat kan altijd nog, tot die tijd betaal je anders onnodig teveel.

(EDIT getypt tegelijk met laatste reactie catmen, die zag ik daarna pas..)
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
iCloud opslag is vol
22 maart 2024 - 20:01    reactie #13
geplaatst door: catmen
In ieder geval bedankt voor jullie inzicht en om dit te delen, een upscaling naar 50gb in iCloud kost inderdaad niet veel, en geeft wel mogelijkheden,  het gaat er eigenlijk ook meer om dat mijn echtgenote eens huishoud in haar foto's/filmpjes er zitten daar foto's en filmpjes die ze toegestuurd krijgt van familie/vrienden en die bewaard worden,  en een belasting vormen qua opslag in iCloud. Ik ga dat eens aankaarten bij haar om de boel eens op te kuisen, apps die overbodig zijn er af te doen (of ik doe het voor haar) nadien iCloud eens leegmaken, onmiddellijk na de opkuis opnieuw één back up te doen naar iCloud, ik denk dat met  wat aandacht dat ze niet zo vlug meer (na enkele jaren dan toch)  een volle iCloud opslag zal komen te zitten, ik denk trouwens dat de laatste genomen foto's niet op iCloud staan want als die vol is (of bijna) er toch geen back up van gemaakt word wegens plaatsgebrek.
iCloud opslag is vol
23 maart 2024 - 10:57    reactie #14
geplaatst door: iSan
Instellingen in WhatsApp checken.
Ik bewaar standaard niet alle foto's, tenzij ik het handmatig 'download'. Veel van de ontvangen plaatjes zijn de moeite niet waard om te bewaren. Daar kun je mee beginnen.

Berichten ook opschonen, als die ook wordt gebruikt.
8GB te weinig bij nieuwe Macs? RAM/SSD upgrades te duur?
Klaag svp hier: https://www.apple.com/feedback/
iCloud opslag is vol
23 maart 2024 - 11:24    reactie #15
geplaatst door: puk1980
Ik bewaar standaard niet alle foto's, tenzij ik het handmatig 'download'.
+1. Zo doe ik het ook.
"The number of people that predict the end of Moore's law doubles every two years."