Ik denk toch echt dat je het beste af bent met een database en wat intelligente code (bijvoorbeeld in PHP).
Goed, het kost je even tijd voor je door hebt hoe het allemaal werkt, maar geloof me: niets is zo inefficient als constant met Excel sheetjes aan de slag zijn. Zeker als de computer het allemaal voor je kan doen. Het moet niet al te moeilijk zijn om een algoritme te bedenken dat automatisch doet wat jij nu met de hand wilt gaan doen.
Okay... Stel nou dat je een jaar lang alleen maar tien leden hebt, en je moet elke dag een half uurtje besteden, okay... Dan is het niet zo spannend. Aan de andere kant: 365 * 0.5 = zo'n 180 uur die je ook anders had kunnen besteden. Geloof me: de inspanning die het je kost om MySQL en PHP te leren is minder dan die 180 uur en tevens heb je d'r ook voor andere projecten later veel aan.
Het is wel zo makkelijk als jou hoster al MySQL en PHP heeft klaar staan voor elke website. Bij TransIP (waar ik zit) is dat in elk geval wel het geval. Host je de boel zelf dan is het hek ook nog niet van de dam aangezien er genoeg tutorials zijn die je helpen bij de basis installatie.
Het database ontwerp zelf zal gelukkig niet al te ingewikkeld zijn. Zelf zou ik het als volgt doen...
Tabel 1 = security
Velden: id, username, password
Tabel 2 = contact gegevens
Velden: id, voornaam, achternaam, adres1, adres2, postcode, woonplaats, email, telefoon, geslacht, geboortedatum
Tabel 3 = vragenlijst
Velden: id, vraag1, vraag2, vraag3, vraag4, enz, enz.
Het "id" veld uit de drie tabellen zal steeds het zelfde zijn voor een bepaald lid van je website. Op die manier kan je tabellen perfect cross-matchen.
Je kan de computer bijvoorbeeld de opdracht geven:
VIND IN tabel1 VELD username WAAR VELD id IS GELIJK AAN (VIND IN tabel2 VELD "id" WAAR geslacht IS man, WAAR woonplaats IS Utrecht, OF WAAR postcode LIGT IN BEREIK 3434-3438 EN WAAR leeftijd LIGT IN BEREIK 25-30)
Op die fiets stel combineer je twee zoekopdrachten en rolt er van de geschikte mannen een lijstje met usernames uit. Databases zijn leuk!
EDIT:
Overigens staan er in dat voorbeeld harde waardes gedefinieerd, maar die laat je natuurlijk ook automatisch genereren aan de hand van een formulier dat je zelf samen stelt. Zo kan je zelf in geven welke waardes je zoekt. OF! Nog beter: je bedenkt nog een algoritme dat zelf steeds automatisch bepaalt welke waardes jij wilt, aan de hand van de gegevens van een andere user.
Voorbeeld van datingsite:
User1 = vrouw, utrecht, 3528, 24 jaar. Zoekt: man, omgeving, 25-30 jaar.
Je kan dan al een heleboel velden automatisch in laten vullen aan de hand van dingen die die vrouw zelf heeft ingevuld in de vragenlijst. Presto 
(Bewerkt door Cailin Coilleach om 8:44, 18-05-2007)