Ik vind Drupal met afstand het mooiste systeem - maar wel een met een groot nadeel: ik weet namelijk geen bal van programmeren. Na twee uur klooien heb ik eindelijk een schaduwserver draaien en duizelen de termen. Hoewel ieder begin moeilijk is en ik wellicht heel gelukkig word van na maanden klooien een website live gooien, word ik ook gehinderd door ernstige luiheid. Die is nog niet heftig genoeg om gebruik te maken van tumblr.... het scheelt niet veel.
Tips?Ik zoek een relatief fraai systeem dat me de basis van website-ontwikkeling leert, snel live staat en ruimte biedt om me verder te ontwikkelen. Ik krijg het idee dat Drupal sleutelen aan een racewagen is terwijl ik niet eens een brommer gestart krijg.
Waarom ontzettend krachtige systemen inzetten als je dit ook gewoon met iWeb, Freeway (Pro), Rapidweaver of Flux kunt?
Tsja, en als je dan toch aan de CMS'sen wilt. Ik denk dat alleen jijzelf kunt antwoorden welke je fijn vindt werken door ermee te gaan werken. Is namelijk heel erg persoonsgebonden.
Ik begeleid op dit moment een Wordpress project, daar loop ik regelmatig op tegen update en plugin bugs... Sta dus wat huiverig t.o.v. Wordpress
Drupal is wat minder gebruiksvriendelijk, maar is uiteindelijk wel stabieler dan Joomla.
Zeker qua security issues wint Drupal het van Joomla...
Als het gaat om CMS versus Blog dan is Drupal meer een CMS en gaat Wordpress ook wel meer kunnen die richting op al staan posts voorop ipv het bouwen van pagina's in boomstructuren. het kan wel maar is minder daar op ingericht)
Voor Drupal moet je meer losse onderdelen installeren wil je een completere ervaring krijgen, maar als het eenmaal draait dan werkt het prima!
Joomla is meer voorgekauwd en vollediger in de basis maar daardoor ook wat minder stabiel.
Als ik jouw wensen zo lees zou ik gaan voor Wordpress (zeker omdat daar ook een hele actieve gemeenschap voor is die op verschillende niveaus 'dingen' ontwikkelt, wat meer is dan bij Joomla, en Drupal het 'bekaaist' eraf komt...)
Spooter om 18:29, 13-02-2011Drupal is wat minder gebruiksvriendelijk, maar is uiteindelijk wel stabieler dan Joomla.Zeker qua security issues wint Drupal het van Joomla...
Nog stabieler? Ik heb in al die jaren nog nooit een crashende Joomla site gehad en er ook nog nooit van gehoord.Ook worden mijn sites niet gehacked omdat ik bijvoorbeeld (bijna) geen externe modules gebruik en de installatie up to date heb. Verder moet je gevaarlijke php functies uitzetten, de backend en editors afschermen op ip-adres, de standaard backend url aanpassen en de standaard username en id niet gebruiken en niet voor de allergoedkoopste hosting gaan.
Overigens vind ik ook Drupal een prima systeem hoor maar als je een blog wilt ga dan gewoon voor Wordpress. Het ergste is het als je al aan het uiterlijk van de site meteen kunt zien welk cms er achter zit wat bij Joomla sites veel te vaak het geval is terwijl de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt zijn
(Bewerkt door Blender om 20:10, 13-02-2011)
Voor joomla en wordpress heb je eigenlijk ook de leukste themas (templates) voor Drupal, zeker als je Drupal 7 installeert, is er nog weinig leuks.
Voor alleen het bloggen en wat fototjes uploaden zou ik absoluut gaan voor Wordpress. Werkt het makkelijkst.
Succes!
Als je Wordpress overweegt, moet je toch echt ook even www.posterous.com bekijken. Je kunt kunt heel makkelijk je eigen (sub)domein aan hun server koppelen. Veel eenvoudiger dan Wordpress (maar ook een beetje beperkter).
Mark
Blender om 18:58, 13-02-2011Nog stabieler? Ik heb in al die jaren nog nooit een crashende Joomla site gehad en er ook nog nooit van gehoord.Ook worden mijn sites niet gehacked omdat ik bijvoorbeeld (bijna) geen externe modules gebruik en de installatie up to date heb. Verder moet je gevaarlijke php functies uitzetten, de backend en editors afschermen op ip-adres, de standaard backend url aanpassen en de standaard username en id niet gebruiken en niet voor de allergoedkoopste hosting gaan.(Bewerkt door Blender om 20:10, 13-02-2011)
Je zegt het zelf al dat je bijna geen externe modules gebruikt... en heel belangrijk dat je 'gevaarlijke' php modules uit hebt gezet (iets wat bij Drupal bv. beter op orde is...)