Heheh, ik had al zo'n idee dat het enige extra uitleg vereist...
We moeten met zijn allen niet vergeten wat het verschil tussen domeinregistratie en hosting is.
Domeinregistratie is niets meer dan zorgen dat jouw domein in een soort van telefoonboek terecht komt. Dit telefoonboek bevat adressen voor de servers in jouw domein, plus wat adressen voor e-mail en dergelijke. Ook horen de WHOIS gegevens (contactgegevens per domein) bij de domeinregistratie. Domeinregistratie kost je zo'n tientje per jaar, per domein. Het enige waar je hier voor betaald is voor het papierwerk dat nodig is om het voorgaande aan te maken en daarna elk jaar te verlengen.
Hosting heeft te maken met de technische kant van jouw website/bedrijf/infra structuur. In de meeste gevallen gaat dat om een website en e-mail, alhoewel er ook zat extra diensten te verzinnen zijn. Hosting wordt vaak in combinatie met domeinregistratie aangeboden, maar het is wel degelijk een compleet ander procuct. Bij je hosting provider draait je mail/website/database/jabber/subversion/wiki/enz.
De twee (domeinreg en hosting) zijn in geen enkele manier aan elkander verbonden, als dienst. Ja, er zijn bedrijven waarbij je ze als pakket samen afneemt, maar het zijn op technisch vlak twee volledig verschillende diensten.
Er zijn een aantal verschillende situaties denkbaar:
DOMEIN HOSTING
.NL NL
.COM USA
.NL USA
.COM NL
Alleen bij de combinatie van een .NL domein en hosting in de USA zal je verplicht worden om de twee diensten (domeinreg en hosting) bij twee verschillende bedrijven af te nemen. De meeste Amerikaanse registrars (bedrijven die domeinregistratie uitvoeren) kunnen namelijk geen .NL domeinen beheren. Dit is dan ook de situatie waarin mijn website draait: domein bij hosting.nl, hosting bij dreamhost.com.
De adresgegevens van mijn domein (voor www.$DOMEIN, mail.$DOMEIN, enz) verwijzen allemaal naar de servers van Dreamhost in Amerika. Dit kan ik gewoon zelf instellen, via het controlpanel van "domeinbeheer", bij Hosting.nl.
Het beheer van jouw .COM domein kan je gewoon door Dreamhost of elke andere Amerikaanse registrar laten doen. Het beheer van je .NL domein moet je hier in Nederland laten doen.
EDIT:
Oh -hell- yes! Ik zie net dat Dreamhost ook Subversion repositories aanbiedt via het One Click Install panel.
Erg fijn, want ik zocht al zoiets voor mijn schoolwerk en ik had er weinig zin in om dat thuis helemaal uit te moeten zoeken. De SCPlugin voor Finder maakt het alleen maar gemakkelijker. Nice 
(Bewerkt door Cailin Coilleach om 16:17, 29-05-2008)