Hoe zorg ik dat je vanuit google direct naar de index gaat? Ik weet dat er een scriptje is wat dan in de losse pagina's gekopieerd moet worden maar welke ook al weer?
heb je dat scriptje nog? En zo ja, zou je dat kunnen posten?
<script language="JavaScript"><!--function tmt_backtoframe(myframe) { if (top == self) { self.parent.location.href = myframe; }}//--></script>
script aanroepen vanuit de body tag:
<body onLoad="tmt_backtoframe('index.html')">
Een self referencing frameset script kan ook:http://www.silverdisc.co.uk/articles/srf/srf.htm
succes, Joost
oja, frames zijn zo gek nog niet:http://psychology.wichita.edu/surl/usabilitynews/41/Link_position.htmmaar ze zijn wel uit de mode!
(Bewerkt door jkolkman om 16:56, 25-04-2007)
(Bewerkt door jkolkman om 16:57, 25-04-2007)
Dan kan je dat inderdaad wel met scripts oplossen, maar dat geeft ook weer de nodige compatibiliteitsproblemen - en de nodige verwarring voor een gebruiker die van alles ziet gebeuren en ook nog eens het adres in zijn adresbalk zomaar ziet veranderen. Ik zou al helemaal niet linken naar de hompeage, watn dan ben je echt elke relatie kwijt waarnaar je zocht. het is een illusie te denken dat bezoekers dan op jouw site nog eens een keer gaan zoeken waar die pagina staat die ze net in Google al gevonden hadden. oftewel: als je zo'n script gebruikt, zorg dan dat ie de frameset om de pagina heen laadt, maar laat wel de juiste pagina staan.
Voor vindbaarheid doet een goede frameloze site met een helder CSS eraan wonderen. Elke pagina een begrijpelijke url geven en je moet eens zien hoe goed Google je dan vindt!
<SCRIPT TYPE="text/javascript" LANGUAGE="javascript"> function detect() { framesetpage="index.html"; thispage=window.location.href; if (thispage.indexOf('://')<0) {thispage="://"+thispage;}; prefix=thispage.substring(0,thispage.lastIndexOf('://')); suffix=thispage.substring(thispage.lastIndexOf('://')+3,thispage.length); if (parent.location.href==window.location.href) { parent.location.href=framesetpage+"?"+prefix+"&&&"+suffix}; } </script>
zoek op google asbestsanering en kijk waar avenant staat en kijk in de broncode waarom... dat lukt je nooit met css.
http://www.montessorischoolapollo.nl/werk_in_uitvoering/gemaakt_door_de_groepen/bovenbouw.html
werkt met self referencing framesets en is heel makelijk te onderhouden met contribute. (mensen die javascript uit zetten mogen verwachten dat niet alles goed functioneerd; met no-script tags is zo'n site ook te laten werken als normale frames-site.
Ik vraag mij nog altijd af waarom eBay het bij de overname van marktplaats niet heeft aangedurft om de frames structuur te laten vallen... misschien toch gebruiksvriendelijkheid (of vind jij speurders makkelijker navigeren)
Ieder zijn voorkeur en ja, frames zijn uit de mode.
groetjes, Joost
(Bewerkt door jkolkman om 19:00, 25-04-2007)
jkolkman om 18:59, 25-04-2007Tomorrowstand schreef:Voor vindbaarheid doet een goede frameloze site met een helder CSS eraan wonderen. Elke pagina een begrijpelijke url geven en je moet eens zien hoe goed Google je dan vindt! zoek op google asbestsanering en kijk waar avenant staat en kijk in de broncode waarom... dat lukt je nooit met css. ...
...
Je moet gewoon een site maken die relevante content bevat en wanneer je dit semantische correct doet dan vindt google je site ook gewoon en kun je ook bovenaan komen te staan. Frames werden vroeger gebruikt doordat er beperking aan bandbreedte was. Dat is er nu niet meer dus zijn frames ook niet nodig.Hopelijk gaat Google nog eens penalty's uitdelen voor het plaatsen van teksten die niet relevant zijn en niet zichtbaar zijn maar alleen worden gebruik om google te misleiden.
We raken wat off topic, maar volgens mij is 1 tegenvoorbeeld genoeg om aannemelijk te maken dat frames geen belemmering zijn voor een goede ranking. Het is altijd belangrijk duidelijke namen te gebruiken, frames of niet. Prima adviezen!
Het is gewoon een keuze, ieder op zijn manier. Ik doe ook mee met de mode, gewoon, omdat het mode is.
groetjes, Joost(ik denk dat we kunnen stoppen, ik denk dat MFrein zijn scriptje allang op de goede plek heeft)
Door je menu in een apart bestand te zetten laad je hem toch maar een keer in en hoef je daarbij ook maar 1 bestand aan te passen.Plus het is wat gebruikersvriendelijker. Frames kunnen ook voor veel ellende zorgen als er een foutje staat met links en target verwijzingen etc.
jkolkman om 16:53, 25-04-2007dit script in het head gedeelte:Code: [Selecteer]<script language="JavaScript"><!--function tmt_backtoframe(myframe) { if (top == self) { self.parent.location.href = myframe; }}//--></script>script aanroepen vanuit de body tag:Code: [Selecteer]<body onLoad="tmt_backtoframe('index.html')">
Aan het load event van de body hangen is niet handig...Dat zorgt er alleen maar voor dat de body onnodig geparsed wordt voordat de gebruiker doorgestuurd wordt
Gelijk triggeren dus!...
<script type="text/javascript"> <!-- if (top == self) { self.parent.location.href = 'index.html'; }//--> </script>
(Bewerkt door Kaydie om 16:03, 7-05-2007)