JavaScript is jarig, vandaag 25 jaar geworden
4 december 2020 - 17:46   
geplaatst door: puk1980
Vroeger wel eens beschouwd als het lelijke eendje onder de programmeertalen. Maar er is in de loop der jaren veel veranderd. En je moet niet willen weten door hoeveel mensen er vandaag de dag in JavaScript geprogrammeerd wordt.

Daarom: gefeliciteerd!  :thumbs-up: 

Geboortekaartje

Discussie op HN.
Certified Terminal Guru.
antw: JavaScript is jarig, vandaag 25 jaar geworden
4 december 2020 - 19:21    reactie #1
geplaatst door: puk1980
https://tweakers.net/geek/175408/javascript-viert-vijfentwintigste-verjaardag.html

Citaat

JavaScript viert vijfentwintigste verjaardag

Het is 4 december vijfentwintig jaar geleden dat Netscape Communications en Sun Microsystems JavaScript aankondigden. De scripttaal is nog altijd bijzonder populair, bij zowel websites als programmeurs.

Netscape en Sun noemden als voordelen van JavaScript bij de aankondiging op 4 december 1995 dat de scripttaal open crossplatform was en dat deze aanvullen op en geïntegreerd in zowel HTML als Java was. De partijen wilden er een standaard zonder licentiekosten van maken en dienden daartoe voorstellen in bij het W3 Consortium en Internet Engineering Task Force.

In 1997 kreeg JavaScript de status van standaard door European Computer Manufacturers Association als ECMAScript, dat sindsdien de specificatie bepaalt voor interoperabiliteit. De W3C beschouwt JavaScript als een van de drie pijlers voor de webstandaard, samen met HTML en CSS.

meer ...
Certified Terminal Guru.
antw: JavaScript is jarig, vandaag 25 jaar geworden
5 december 2020 - 17:03    reactie #2
geplaatst door: MacFrankie
De taal is nog ouder! Eerst heette het Netscape LiveScript, maar om mee te liften op het succes van Java, hebben ze het hernoemd.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!