[Opgelost] Leesbevestiging in (Telenet) mail
25 januari 2023 - 15:26   
geplaatst door: catmen
Hoe en waar kan ik een "leesbevestiging" instellen wanneer ik een mail met de macbook verzend? ik heb zo wat hier en daar gezocht maar kom niets tegen dat me helpt.
thx
[Opgelost] Leesbevestiging in (Telenet) mail
25 januari 2023 - 17:45    reactie #2
geplaatst door: catmen
tja, dan maar niet, ik ga niet "klooien" met opdracht regels, in gebruik telenet mail (weet niet wat appelmail is) Telenet is een Belgische internet aanbieder met mail applicatie die er wat uit ziet als outlook maar met veel minder mogelijkheden, bij telenet heb ik ook mijn gsm abonnement(en), internet en TV aanbod.

Op mijn windows desktop werk ik ook met dezelfde mail applicatie (en uiteraard internet aansluiting) en daar is leesbevestiging wel mogelijk ook bij outlook mail kan het.

en dat je niet zeker bent dat de mail gelezen is of niet is  juist, zo stuurde ik gedurende jaaaaren met kerst uit beleefdheid een kaartje naar een neef die ik eigenlijk nooit zag maar het blijft toch familie, ik kreeg  enkele jaren geleden geen kaartje meer terug, ik plaatste op de omslag wel mijn afzend adres niet, uit nieuwsgierigheid heb ik zijn telefoon nummer eens ingegeven op de telefoon maatschappij adres zoeker, bleek dat hij verhuist was (vermoedelijk dus al jaaaaren geleden) en het niet nodig had gevonden om dat te laten weten, ik was dus al jaren kaartjes aan het sturen naar een vreemde mijnheer aan één euro per postzegel. hij krijgt nu geen kaartje meer, familie of niet. het heeft met een leesbevestiging niets te maken maar met mentaliteit, maar dit terzijde.
[Opgelost] Leesbevestiging in (Telenet) mail
26 januari 2023 - 07:59    reactie #3
geplaatst door: sluisje
Je kunt iemand niet dwingen jouw mail te lezen.
[Opgelost] Leesbevestiging in (Telenet) mail
26 januari 2023 - 08:05    reactie #4
geplaatst door: puk1980
Ik gebruik telenet mail (weet niet wat appelmail is). Telenet  is een Belgische internet aanbieder met mail applicatie die er wat uit ziet als outlook maar met veel minder mogelijkheden, ...

Gebruik je Telenet Webmail?

https://www.saferinternet.be/e-mail/telenet-webmail/

Citaat
Functies Telenet webmail

De Telenet webmail beschikt over een aantal functies en eigenschappen die ervoor zorgen dat het een erg makkelijk e-mail in gebruik is:

Leesbevestiging: De webmail beschikt over leesbevestiging. Het is in veel gevallen fijn om te weten als iemand een e-mail gelezen heeft en u kunt dan vragen of degene een leesbevestiging wilt sturen op het moment dat de e-mail gelezen is.
[Opgelost] Leesbevestiging in (Telenet) mail
26 januari 2023 - 09:22    reactie #5
geplaatst door: catmen
Ja ik gebruik telenet webmail, en gebruik af en toe lees bevestiging en eerlijk gezegd  met wisselend resultaat, dat Apple het niet nuttig vind en het niet kan is hun keuze, waarom het voor anderen (outlook, telenet webmail) wel meerwaarde heeft weet ik niet, zij zullen er ook hun eigen reden voor hebben. Dus als ik mail via mijn macbook kan het niet en dan doen we het niet. Raar is wanneer ik via mijn desktop mail stuur kan het en via de macbook is die mogelijkheid er niet en dat was me opgevallen, of...ik heb weer eens niet goed gezocht/gekeken.
[Opgelost] Leesbevestiging in (Telenet) mail
26 januari 2023 - 11:32    reactie #6
geplaatst door: nnsa
Als je webmail gebruikt, maakt het niet(s) uit met welk systeem je inlogt bij de webmail.

Heeft dus niets met MacOS of Windows etc. te maken.

Het wordt anders als je er een app voor gebruikt (Apple Mail, Outlook etc.). Ook de provider moet het ondersteunen.
[Opgelost] Leesbevestiging in (Telenet) mail
26 januari 2023 - 12:27    reactie #7
geplaatst door: catmen
Ik denk het probleem gevonden te hebben, ik werkte dus NIET met telenet webmail! Ben naar appstore gegaan daar telenet webmail ingegeven daar vond ik bij de telenet webmail app "bijwerken" , deed dat en nu ziet mijn mail op de ipad er hetzelfde uit als op mijn desktop (windows) pc en nu kan ik dus wel lees bevestiging vragen (als ik het dus wil).

Heb heel deze "heisa" aan mezelf te danken maar tja, oud, je geraakt wat achterop, e.a maar toch bedankt voor jullie inbreng.
Catmen
[Opgelost] Leesbevestiging in (Telenet) mail
26 januari 2023 - 14:03    reactie #8
geplaatst door: Sypie
…dat Apple het niet nuttig vind en het niet kan is hun keuze…
Dat is het niet zozeer. Microsoft kan dit doen omdat, tja, Microsoft. Zij maken ook software voor Exchange servers waarop dat mogelijk is. Apple houdt zich aan de afgesproken e-mail standaard. Leesbevestigingen hebben daar nooit in gezeten. Ontvangstbevestigingen wel, maar dat kan worden afgehandeld door de server zonder tussenkomst van de geadresseerde.