dit is mijn ontwerp, nu wil ik dit dus gaan opbouwen maar hoe kan ik dit het beste aanpakken,hier een screenshot
je ziet rechts ook een kleurkeuze, de groene onderdelen op de site verandern dan in cyaan of magenta.. de standaard is de limegreen dat gaat dmv css denk ik
ik heb het uit de volgende onderdelen opgebouwd hierboven
- header- divider (groene lijn)- menu- text viewer (lichte doorzichtige vlak hier komen texten, ook de hoofdstekst is voorzien van een graphic die moet meeveranderen in kleur)
- sitemap- footer
andere pagina's krijgen rechts een submenu erbij
hoop dat iemand me hier mee op weg kan helpen
Voor dat verspringen van kleuren heb je een klein stukje javascript nodig, dat kan je zo overal op internet vinden.
XHTML en CSS ken ik een klein beetje, het is ook voor een project nl en dat wil ik zo goed mogelijk maken
ik had in gedachten het verspringen van kleur met css te doen door gewoon naar een stylesheet te wijzen die de andere kleuren laad
http://www.devosdesign.nl/creative_art/index.html
Kleine opmerking:Als je toch een nieuwe site gaat optuigen, gebruik dan xhtml1-strict van i.p.v. transitional.
ps: heb je ook een idee hoe ik me menu weer werkend krijg? nu het gestyled is met css werkt het niet meer?
Voor wat betreft je menu: de hyperlink in je header-div is niet afgesloten. Ik verwacht dat het daarom mis loopt.
maar die link is wel afgesloten hoor?die heb ik er ook net pas bij gezet, dat menu moet echt in elkaar vanavond anders ga ik het niet meer redden :S
< li id="menu_over_ons">< a href="#">< /a>< /li>
door:
< li id="menu_over_ons">< a href="#">klikkerdeklik< /a>< /li>
Wel even die spaties na de kleinerdan-tekens weghalen!
[edit]Maar.... waarom eigenlijk (background)images van je hyperlink-tekst gemaakt?Nog zo'n webrichtlijn; een blinde bezoeker met een braille-plankje weet niet waar hij moet klikken - tekst op afbeeldingen is alleen maar een nietszeggende compositie van pixels.[/edit]
(Bewerkt door ettepet om 22:04, 23-02-2009)
hoe krijg ik dit nu weg?
(Bewerkt door Michael om 23:25, 23-02-2009)
dus hoe meer reacties hoe beter
Het grafische vak is mooi, multimedia ook, maar dewetten van webdesign zijn helaas enorm eigenwijs.Dus lang niet alles kan, zeker niet in XHTML en CSS.
Het is juist de kunst van een echt goeie webdesignerom schijnbaar achteloos een mooi ontwerp te makendat ook nog eens technisch doordacht in elkaar zit !
Maar om je niet in het ongewisse te laten, je zult ditontwerp met veel nauwkeurig gepositioneerde layersin Dreamweaver of een ander pakket moeten maken,en daar komen enkele transparante PNG's bij kijken.Die vereisen dan weer minstens Microsoft Explorer 7(tenzij je nog wat scripts voor 6 achter de hand hebt)dus trek je een wissel voor de 'achterlijke' browsers.
Het is een mooi ontwerp en kan best gaan werken.Maar nu, om kwart voor een, heb ik geen moed meervoor intensieve begeleiding omdat iets on-line moet...Heb je zelf een blikje RedBull bij de hand ?
overigens maak ik het ook in dreamweaver, en hebben we maar een klein stukje css gehad en wat meer xhtml, misschien heb ik het me te moeilijk gemaakt met dit ontwerp
maar het moet zaterdag klaar zijn, ik dacht dat ik wel goed op weg was nu maar kan ook niet meer hleder denken nu en ga lekker naar bed
trusteee
ettepet om 15:34, 23-02-2009Kleine opmerking:Als je toch een nieuwe site gaat optuigen, gebruik dan xhtml1-strict van i.p.v. transitional.
met alle respect, maar dit is serieus achterhaalde onzin.
zo'n jaar of 2-3 terug was strict idd de heilige graal, moest iedereen opeens in Strict gaan werken,maar daar is iedereen ook van teruggekomen: wat een kwelling..
om maar niet te beginnen over javascript en flash embedden in een xhtml strict pagina, die in Internet Explorer moet werken
ziet er allemaal mooi uit op papier, maar als je wat serieuze praktijkervaring hebt als webbouwer gebruik je enkel Strict als je zeker bent dat je hierdoor niet in de problemen komt qua compatibiliteit en mogelijkheden.
Ik bouw echter sites voor overheden en ben dus gebonden aan webrichtlijnen, drempels vrij, accessibility, etc.In samenspel met de ontwerper is het dan juist de kunst om toch een mooie site te bouwen die voldoet aan (liefst) alle 125 richtlijnen. En fancy flash-movies en bakken met javascript zijn dan wel leuk en aardig, maar d'r moet altijd een laag onder zitten waarop alle content op een duidelijke manier toegankelijk wordt gemaakt.
Wat dat betreft is bijvoorbeeld Google ook maar een blinde bezoeker, als je je site goed vindbaar wilt hebben in een zoekmachine zul je moeten voldoen aan basale voorwaarden, zoals je content duidelijk, gestructureerd in tekst aanbieden.[/off-topic]
Terug naar de vraag - hoe de content met tekst te plaatsen:
Maak een content-container-div en maak hierin dan een duidelijke opbouw van je content:Op elke pagina één h1 - header met daaronder eventueel een onderverdeling met één of meerdere h2, h3 - headers etc.Plaats je content in p - tags.
Met CSS maak je vervolgens alle headers en content naar wens op.Gebruik eventueel een reset-css om van allerlei hinderlijke en browser verschillende standaardinstellinen af te komen, zodat je met een schone lei de opmaak van je eigen site kunt beginnen.
- google ads op een XHTML strict ontwerp.. doe maar eens.. ja het gaat, met omwegen die echt niet mooi zijn!
- voed je webpage eens als aplication/xml aan internet explorer....
xhtml strict is zijn doel voorbijgestreeft.ik ben ook gebonden aan webrichtlijnen, drempels vrij, accessibility, etc. maar dat is geen reden om wel of niet in xhtml strict te werken..het is niet omdat een pagina in transitional geschreven is dat hij daarom niet meer toegankelijk is!
edit:als je vind van wel, gelieve mij hierop te wijzen, ik leer graag bij van mensen in de branche!!
(Bewerkt door macvooh om 20:18, 25-02-2009)