Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Pixelmator brengt deze herfst een Pro-versie uit

004

Pixelmator staat bij ons vooral bekend als één van de behoorlijke goede, en vooral erg goedkope, opties voor beeldverwerking voor de Mac. Je vindt het in de Mac App Store voor maar € 32,99, geen geld voor wat deze app te bieden heeft.

Maar het succes van de bestaande versie was voor het team achter Pixelmator kennelijk niet voldoende, want de afgelopen tijd is er achter de schermen hard gewerkt aan een Pro-versie van deze app. Op de blog-pagina van Pixelmator zelf is nu te lezen dat deze versie bijna klaar is, komende herfst zal deze uitgebracht gaan worden.Deze app is exclusief voor de Mac ontwikkeld, want er zijn erg veel van de technieken die Apple de afgelopen jaren voor ontwikkelaars beschikbaar heeft gemaakt gebruikt. Voorbeelden zijn Metal 2, Core Image, OpenGL en Core ML.

Citaat:

The modern, dark single-window interface of Pixelmator Pro has been created exclusively for working with images. Its streamlined, macOS-inspired design provides a completely native Mac app experience and is fully consistent with the look and feel of macOS. And a reimagined, user-centered workflow design makes the professional editing tools in Pixelmator Pro incredibly accessible, even to first-time users.

Pixelmator Pro pushes the boundaries of image editing, using breakthrough machine learning to deliver more intelligent editing tools and features. Integrated via the new, blazing fast Core ML framework, machine learning lets Pixelmator Pro detect and understand various features within images, bringing a number of groundbreaking advancements, such as jaw-droppingly accurate automatic layer naming, automatic horizon detection, stunningly realistic object removal, and intelligent quick selections.


In de video hierboven zie je al een aantal dingen voorbij komen van wat er allemaal mogelijk is in Pixelmator Pro, maar dat gaat allemaal erg snel. Op deze pagina van Pixelmator Pro zelf kan je alle mogelijkheden op je gemak lezen, daar komen heel erg veel details van deze nieuwe Pro-app aan bod.

Of het de mensen achter Pixelmator gaat lukken om de concurrentie met Photoshop aan te gaan met Pixelmator Pro valt nog te bezien. Daarbij zal de prijs een rol spelen, maar natuurlijk ook in hoeverre dit product voldoet aan de eisen van Pro-gebruikers.Reacties

07 september 2017 Een ware MacFreak!

Als deze app 99,- of minder kost (eenmalig) dan ben ik al snel verkocht.

Pixelmator is nu al mijn dagelijks hulpje waar ik naar toe ga wanneer ik even snel een bestandje moet aanpassen. Croppen, achtergrondje verwijderen en allemaal dat soort simpele dingen is supersnel geregeld in Pixelmator. Niet dat ik echt zit te wachten op een Pro versie van Pixelmator daar heb ik al Affinity Photo voor maar goed we zullen zien wat het allemaal kan.

Ben alleen bang dat dit Pro vooral gaat staan voor, 10,99,- per maand. Pixelmator is altijd al een Apple fanaat geweest. Deze app had natuurlijk al lang uit de Mac App Store kunnen vertrekken en op eigen benen staan zoals vele andere serieuze developers wel hebben gedaan toen ze meer volwassen werden.
Deze twee broers uit Litouwen volgen alles dat Apple doet dus een abonnementsvorm is niet uitgesloten, na een jaar betalen ga je namelijk als developer minder provisie aan Apple afdragen over het maandbedrag.

07 september 2017 MacFreak Verslaafde

Hier hetzelfde, als de prijs niet al te hoog uitvalt dan heb ik erg serieuze interesse, dan alleen afhankelijk van hoe goed deze app uitpakt.

Als het zo goed wordt als wat ik hier zie, en niet al te duur, dan zou dit wel eens een erg groot succes kunnen worden.

07 september 2017 Een ware MacFreak!

Wat ik mij altijd heb afgevraagd. Stel Pixelmator was zo special (kijkende naar de broncode) waarom heeft Apple deze app dan nooit gekocht om aan hun eigen portfolio aan te bieden.

Ik bedoel, Pixelmator is een van de apps die waarschijnlijk voor extreem veel mensen handig en bruikbaar kan zijn en los van alle kleine irritaties in de huidige app is de app nog altijd 261 keer beter dan alles wat Apple de laatste jaren bij elkaar geknutseld heeft met Pages, Numbers, Foto's en al die eenvoudige rotzooi dat ze ons aanbieden als 'gratis' bij je nieuwe Mac dus je moet je mond houden over de kwaliteit en functionaliteit.

07 september 2017 MacFreak Verslaafde

Pixelmator had tot nu toe niets met de visie van Apple te maken, dus waarom zouden ze die app willen overnemen? Misschien dat de Pro app wat voor Apple gaat zijn, maar dat is nu nog koffiedik kijken.

Verder deel ik jouw kritiek op Numbers en Pages niet (ik gebruik Foto's niet, dus geen mening over). Beide apps voldoen voor mij uitstekend en passen volgens mij 100 procent in de visie van Apple (werkend op meerdere devices, en bij Numbers en Pages zelfs op het web).

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.