Opletten, Chrome kan batterij erg snel leegmaken
geplaatst: 13 april 2015 - 14:07
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Chrome_Browser_Icoon-2.jpg
Opletten, Chrome kan batterij erg snel leegmaken
Gebruik je Google's Chrome browser en valt de tijd dat je op één lading op je MacBook kan werken tegen, dan lijkt het een goed idee om zo snel mogelijk een andere browser te gaan gebruiken. Zeker als je een nieuwe 13 inch MacBook Pro hebt, want dat model heeft er nog meer last van dan eerdere generaties.

Bij The Verge kwamen ze hier achter doordat ze hun standaard-test draaiden, en het verschil tussen Chrome en Safari was dat de batterij maar liefst 3 uur en 33 minuten minder lang meeging. Die test is trouwens netjes opgezet, dus in beide gevallen staat het scherm op 65 procent helderheid, waarbij eerst de ene en daarna de andere browser door dezelfde websites heengaat.

Met Safari lukt dat gedurende 13 uur en 18 minuten, dezelfde MacBook pro met Google's Chrome houdt het maar 9 uur en 45 minuten vol.

Als je aan het stopcontact verbonden bent maakt dit natuurlijk niet veel uit, maar onderweg kan het het verschil maken tussen je werk afkrijgen of opgescheept zitten met een lege laptop.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Chrome-vs-SafariMacbookPro12-2015.png
Opletten, Chrome kan batterij erg snel leegmaken

geplaatst door: Robert
Opletten, Chrome kan batterij erg snel leegmaken
reactie #1 geplaatst: 13 april 2015 - 14:21
Verbaast me niks.
Op m’n (oude) Macbook draai ik Chrome weliswaar nooit, maar wel soms op m’n Mac Mini. Als dan Activiteitenweergave openstaat, zie ik dat er direct met de browser een dozijn ‘Google Chrome helpers’ wordt gestart. Dat vreet behoorlijk geheugen.
De CPU-belasting valt overigens wel mee. Ik vraag me wel af wat al die helpers doen - waarschijnlijk zoeken naar plekjes om ads neer te plempen…

Met Safari komen er alleen de hulpprogs Safari Networking en SafariNotificationAgent mee.
geplaatst door: MacWim
Mac mini 6.1, i5, 8 GB | MBA 6.2 | iPhone 12 mini | iPad 2017 cellular | iPod touch 2009 | Apple TV 3
Bouw websites en -shops, webteksten, beeldbewerking met Pixelmator Pro. interlijn.nl