https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon-2.jpg
In 2014 kwamen de eerste geruchten dat er bij Apple gewerkt werd aan een zelfrijdende elektrische auto, een periode dat zelfrijdende auto’s als een realistisch beeld voor de niet al te verre toekomst werd gezien. Maar tijden veranderen, die droom lijkt steeds minder realistisch.

Zo lijkt de eerste dode met Full Self-Driving in een Tesla een feit, en zijn er in San Francisco steeds meer protesten tegen zelfrijdende auto’s.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleCarConcept-3.jpg
[/u
...
28 februari 2024 - 09:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleArcade-icoon.jpg
In de afgelopen tijd zijn er positieve verhalen op MacFreak verschenen rond Apple en gaming. Bijvoorbeeld dat ze bij Apple serieus zouden zijn om de Mac weer een gaming-platform te maken en dat Apple Arcade bijna evenveel gebruikers als Switch Online en Steam heeft.

Maar op mobilegamer.biz zijn heel andere verhalen te lezen, bijvoorbeeld over dalende uitbetalingen en projecten die geannuleerd worden.

[img]https://www.ma...
27 februari 2024 - 15:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15En15Plus-icoon.jpg
De iPhone 15 en 15 Plus hebben allebei Low-Temperature Polycrystalline Silicon (LTPS) displays, terwijl de iPhone 15 Pro modellen voorzien zijn van geavanceerdere Low-Temperature Polycrystalline Oxide (LPTO) displays. En ProMotion is alleen maar mogelijk met die LPTO.

ProMotion is de techniek waarbij Apple de verversings-snelheid (refresh rate) naar 120Hz opschroeft als dat nodig is, bijvoorbeeld bij het scrollen of sommige video’s.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone14AlwaysOn.jpg


Datzelfde ProMotion zorgt er ook voor dat de verversings-snelheid van het display ook juist helemaal naar beneden bijgesteld kan worden, zelfs naar maar 1Hz. Daardoor is het mogelijk om bij de iPhone 14 Pro en Pro Max en de iPhone 15 Pro en Pro M...
27 februari 2024 - 10:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Displays.png
Naast Apple’s eigen Studio Display is het één van de schermen die veel gebruikers van een Mac mini, Mac Studio of Mac Pro waarschijnlijk zullen overwegen, Samsung’s ViewFinity S9. Deze monitor heeft een mat 5K display, een modulaire 4K ‘SlimFit’ camera en ondersteuning voor Thunderbolt 4.

Met andere woorden, helemaal geen slecht display, en voor velen een mogelijk alternatief voor het al eerder genoemde Apple Studio Display.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.StudioDisplay20225KRetina.jpg

klik of tap voor grotere versies

Voor dat display van Apple betaal je ...
27 februari 2024 - 10:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleConfigurator-icoon.jpg
Als het systeem op je Mac niet meer goed functioneert, dan kan je dat herstellen door deze aan een externe Mac, of een schijf met macOS daarop, te koppelen en daarna het Schijfhulpprogramma te draaien. De uitleg hoe dat allemaal precies werkt vind je op deze pagina.

Heb je die optie niet, dan moet je jouw Mac met M-chip aanzetten terwijl je de power-knop blijft vasthouden (Intel Mac: Command + R toetsen tegelijk ingedrukt).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOSSonomaStartupOptions.jpg

klik of tap voor grotere versies

Let op, allebei deze opties voor het opstarten gaan uit van een Mac uit staat, heb je een MacBook dan moet het scherm ni...
27 februari 2024 - 09:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Op de iPhone 14 Pro-modellen introduceerde Apple in 2022 het Dynamic Island, dat zich softwarematig kan aanpassen om systeemmeldingen, sportuitslagen en allerlei andere informatie weer te geven. Deze functie gebruikt dus de ruimte rondom de camera en Face ID-sensoren.

Met de uitsparing (‘notch’) op alle andere iPhone-modellen sinds de iPhone X was dat niet mogelijk, dit was dus een grote stap vooruit.


Maar voordat er voor het Dynamic Island werd gekozen kwam er binnen Apple een aantal andere opties voorbij. De meest opvallende is waarschijnlijk het idee van een pop-up menu aan de rechterkant, waarin dan de tijd, de de GSM-signaalsterkte, Wi-Fi, helderheid, volume en de batterij te zien zouden zijn.
...
26 februari 2024 - 15:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Dat er bij Apple aan veel meer dingen gewerkt wordt dan wat er wordt uitgebracht is allang bekend. Steve Jobs zei ooit dat hij net zo trots was op de dingen die ze niet hadden gedaan als op de dingen die wel werden gedaan. Voor hem was innovatie vooral nee kunnen zeggen tegen heel erg veel dingen.

Dat betekent wel dat je over veel van die dingen op zijn minst moet nadenken, en soms zover ontwikkelen dat je weet of het de moeite waard is, of juist niet.


Volgens Bloomberg’s Mark Gurman zou er bij Apple bijvoorbeeld gewerkt worden aan een slimme ring, een slimme bril en zelfs over camera’s op AirPods zou worden nagedacht.

Als ik het filmpje hier...
26 februari 2024 - 12:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePencil-icoon2.jpg
Als je een Apple Pencil wil aanschaffen dan is het niet alleen lastig kiezen, je bent er bij Apple ook nog eens minstens 95,00 euro aan kwijt. Dat is voor de goedkoopste uitvoering, er is er ook nog een van 119,00 euro en een waar je 149,00 euro voor betaalt.

Maar het goede nieuws is dat er een prima alternatief op de markt is, maar dat je daarvoor een stuk minder moet uitgeven dan voor de Apple Pencil.

[url=https://www.macfreak.nl/m...
26 februari 2024 - 11:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sonoma-icoon.jpg
Je kon hier op MacFreak eerder al lezen dat Tim Cook incredibly excited’ is over AI in het komende jaar, wat natuurlijk betekent dat er later dit jaar veel nieuwe dingen voor ons in het vat zitten. Maar volgens Bloomberg’s Mark Gurman gaat het niet alleen om veranderingen ‘onder de motorkap’.

Als dat klopt dan zal later dit jaar de interface van iOS 18 stevig onder handen worden genomen, macOS zal waarschijnlijk volgend jaar volgen.


Recent waren er ook al geruchten dat gewerkt zou worden aan een update van de interface van iOS, waarbij visionO...
26 februari 2024 - 10:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Bij de lancering van een nieuw product kan je er vergif op innemen, als er een probleem is dan zal dat uitvergroot worden. Maar de vraag is natuurlijk altijd of we te maken hebben met een structureel probleem of dat het gaat om iets wat alleen incidenteel voorkomt .

Bij de gerapporteerde scheurtjes bij sommige gebruikers in het midden van het scherm aan de voorkant van hun Vision Pro, lijkt het om het laatste te gaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.CrackedVisionPro1.jpg

klik of tap voor een grotere versie

De gevallen die bekend zijn lijken vooral op Reddit voorbij te komen, bijvoorbeeld [url=https://www.reddit.com/r/VisionPro/comments/1ajl51r/3_days_in_and_we_have_a_crack_on_the_out...
24 februari 2024 - 09:23
Vorige pagina Volgende pagina