https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMy-icoon.jpg
Apple ligt de afgelopen tijd vaak onder vuur omdat het eigen dingen zou bevoordelen, en het lijkt er op dat ze hun best aan het doen zijn om te laten zien dat dit niet het geval is. Dat is te zien in dit persbericht, waarin de mogelijkheid om externe devices aan Zoek mijn toe te voegen wordt aangekondigd.

Opvallend, want onder de eerste items die binnenkort in Apples’ eigen Zoek mijn toegevoegd kunnen worden vinden we naast de S3 en X3 e-bikes van VanMoof ook Belkin’s SOUNDFORM Freedom True Wireless Earbuds die waarschijnlijk pas in juni uitgebracht zullen worden en de ONE Spot van Chi...
8 april 2021 - 12:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookFrontaal2015.jpg
Een paar dagen geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat Kara Swisher een uitstekend interview had gehouden met Apple’s CEO Tim Cook. In dat interview werd hem ook de vraag gesteld of hij nog een decennium bij Apple aan zou blijven en zijn antwoord was: “Ten more years? Probably not.”

Hij vervolgde die zin met “But I can tell you that I feel great right now and the date is not in sight. But ten more years is a long time — and probably not ten more years.” Voorlopig zal Tim Apple dus nog door alle stormen heen loodsen, maar voor het eerst speculeert hij dus op het einde van zijn termijn als CEO, en dus komt ook vanzelf de vraag naar boven wie een goede vervanger voor hem zou zijn.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.A...
8 april 2021 - 12:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacBookAir-M1-icoon.jpg
De corona crisis heeft gezorgd voor zowel meer vraag als problemen met de productie, dus dat er een steeds groter tekort aan computer-onderdelen ontstaat, is niet zo vreemd. Apple leek daar tot nu toe relatief weinig last van te hebben, maar daar zou verandering in kunnen komen.

Want hoewel ze bij Apple er erg goed in zijn om zoveel mogelijk voor zichzelf te reserveren, geholpen door de economische macht van het bedrijf, meldt Nikkei Asia nu dat ook Apple nu last heeft van deze situatie. Bij MacBooks zou het vooral om chips gaan, bij iPads vooral om displays en de componenten die daarbij nodig zijn.
[img]https://www.macfreak.nl/modules...
8 april 2021 - 12:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/JohnTernus-icoon.jpg
De meesten van ons zullen zelden of nooit kijken op de pagina waar de leiding van Apple bij elkaar te zien is. Maar als daar wat verandert is het natuurlijk wel de moeite om daar wat aandacht aan te besteden, want dat zijn tenslotte de mensen die het meest bij Apple in de melk te brokkelen hebben.

Recent is aan die pagina iemand toegevoegd: John Ternus, inmiddels Apple’s senior vice president of Hardware Engineering. Deze positie werd tot voor kort waargenomen door Dan Riccio, die recent de leiding kreeg over een project waar Apple geen bijzonderheden over gaf, maar waarvan algemeen wordt aangenomen dat het om de Augmented Reality/Virtual Reality bril gaat die Apple de komende tijd waarschijnlijk zal gaan uitbrengen. Mocht je denken dat je John Ternus niet kent, hij was in ieder geval recent vaak in Apple’s presen...
7 april 2021 - 16:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMy-icoon.jpg
Dat Apple plannen heeft met Zoek mijn is geen geheim, er werd in de afgelopen periode niet voor niets steeds meer onder die ene noemer gebracht. En waarschijnlijk betekent het uitbreiden van ‘Zoek mijn’ voor trackers van andere aanbieders ook dat Apple’s eigen AirTags binnenkort het levenslicht zullen zien.

Apple heeft hiervoor nu een nieuwe app gelanceerd voor partijen die hieraan mee willen doen, dat onder het Made for iPhone (MFi) programma valt. Daarvoor bestaat inmiddels een aparte app, die Find My‌ Certification Assistant heet. Met deze app is het mogelijk om te testen of een device goed gevonden wordt, hoe de verbinding is en andere belangrijke dingen hierbij. De bedoeling is natuurlijk dat devices hiermee zo goed mogelijk zullen werken in het Zoek mijn-netwerk.

[url=https://www.macfreak.nl/module...
7 april 2021 - 14:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
Vind je privacy belangrijk dan gebruik je waarschijnlijk liever Apple’s eigen Berichten-app, Signal, Telegram of een andere chat-app die privacy centraal zet. Maar toch blijft WhatsApp de marktleider bij ons, onder andere door de extra mogelijkheden die deze app biedt.

Eén van die mogelijkheden is het makkelijk overzetten van je gearchiveerde apps van de ene naar de andere iPhone, simpel als je gebruik maakt van het opslaan van een reservekopie daarvan in iCloud. Maar WhatsApp chats overzetten van Android naar iOS en andersom is een stuk lastiger, want op Android wordt voor dezelfde reservekopie Google Drive gebruikt.

[ur...
7 april 2021 - 13:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DiskDrill-icoon.jpg
Ben je de gelukkige eigenaar van een nieuwe Mac met Apple’s eigen M1 chip, dan is er goed nieuws. Want ook als je een goede backup hebt is het nog altijd mogelijk dat je een data recovery-app nodig hebt, bijvoorbeeld als je dingen weggooit en de prullenbak leegt tussen backups in.

Voor alle bezitters van een nieuwe MacBook Air, 13-inch MacBook Pro of Mac mini is er goed nieuws: tussen de ware stortvloed aan apps die de M1 chip ondersteunen zien we ook een app voor data recovery. Dat betekent sowieso meer snelheid, maar mogelijk ook betere toegang, met name tot systeembestanden.

[img]https://www.c...
7 april 2021 - 09:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M1processor-icoon.jpg
Voor iedereen die graag de mogelijkheid wil hebben om het RAM geheugen uit te breiden of de SSD voor de opslag te vervangen leken de nieuwe Macs met M1 chip niet echt goed nieuws. Want een stuk sneller, maar met RAM geïntegreerd in de chip en SSD gesoldeerd op het moederbord.

Als jij iemand bent die daar de pest in had dan is er goed nieuws (via Google Translate), in China is het gelukt om zowel de RAM van een M1 MacBook Air uit te breiden van 8 GB naar 16 GB en de 256 GB SSD opslag te vervangen door een 1 TB SSD. Je hebt er wel veel  kennis en de juiste apparatuur voor nodig, maar het is dus wel degelijk mogelijk. Hieronder zie je eerst de RAM die een upgrade kreeg en daarna de SSD, inclusief het resultaat.

[img]https://www.macfre...
7 april 2021 - 09:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macfreak3_logo.png
Trouwe bezoekers van het MacFreak Forum weten het allang: iedere week is er in de MacFreak Shop een weekaanbieding. Dat betekent dat er van één van de artikelen in ons assortiment de bij ons toch altijd al heel erg lage prijs nòg wat verder naar beneden bijgesteld wordt.

Deze week is dat de 21,5-inch iMac met Retina 4K-display met maar liefst vijf sterren (dus in nieuwstaat). Dat is het model met een 3,0GHz quad-core Intel i5 processor, die een Turbo Boost van 3,5-GHz in huis heeft. Verder vind je in dit model een AMD Radeon Pro 555 videokaart met 2 GB geheugen, 8 GB RAM werkgeheugen en een snelle SSD met maar liefst 500 GB aan opslagruimte. Let op, deze iMac wordt geleverd zonder muis of toetsenbord, die kan je bij deze iMac zelf kiezen, of [url=https://macfreak.nl/shop/onderdelen/mui...
6 april 2021 - 14:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookFrontaal2015.jpg
Eén van de dingen die veranderden toe Tim Cook in augustus 2011 CEO werd van Apple is de communicatie. Steve Jobs vond vaak dat de buitenwacht weinig te maken had met de beslissingen binnen Apple, Tim Cook zelf treedt niet alleen veel vaker naar buiten, het hele bedrijf is veel opener geworden.

In een uitgebreid, en uitstekend, interview met Kara Swisher maakt hij duidelijk waar Apple voor staat. Daarbij gaat het natuurlijk ook veel over privacy, een onderwerp waar Tim Cook zich al een tijd hard voor maakt. En natuurlijk niet voor niets, binnenkort komt iOS 14.5 uit, waarin apps onze toestemming moeten krijgen voordat er data gedeeld kan worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ApplePrivacyMiniSite.png


Dit interview is [url=h...
6 april 2021 - 11:22
Pagina: Vorige pagina Volgende pagina