(Bewerkt door Nicky om 15:57, 14-04-2009)
Nicky om 15:46, 14-04-2009Met deze opmerking maakt m.i. Calvin de discussie weer zuiver, on-topic en volkomen helder.Het hele punt draait m.i. dan ook om de laatste zin in zijn reactie. Wanneer Apple fors groter wordt verwacht ik daar ook steeds minder flexibiliteit. Dat soort gedrag lijkt mij dan ook inherent aan de grootte van het bedrijf.
de omvang van een bedrijf speelt zeker een rol, maar ook de visie van de leiding. en de eventuele regie die de leiding van plan is te nemen. je kan prima van PPC naar intell (ook als Apple 30% marktaandeel zou hebben) als je de klant duidelijk maakt wat de gevolgen zijn en wanneer die zich gaan aandienen.
Deze laag vet vertraagt, maakt het systeem inconsequent, en dat wordt elke versie erger. Dus 7 is erger dan Vista, en Vista is erger dan XP. Windows 2000 of Windows XP is de beste Windows versie, vandaar dat MS een "downgrade" naar XP toestaat.
Er zal pas een betere Windows versie komen als MS durft te snijden in de 4-dubbele bibliotheken. En gezien het gebrek aan lef kan dat nog wel even duren... Want een verandering kan wel eens betekenen dat een DOS programma uit 1982 niet meer werkt. En stel je voor dat MS er zelf voor zorgt dat ze onder de 90% komen... Dat kan natuurlijk niet!
Dat neemt niet weg dat er in Vista wel degelijk meer is veranderd dan alleen maar eye candy, zo zit Vista op het gebied van veiligheid beter in elkaar dan XP. Alleen jammer dat ze daar de gebruiker zo veel mee lastig vallen...
Nu dat niet is gebeurd, en de komende jaren ook nog niet gaat gebeuren, zie ik nog veel groeimogelijkheden voor Apple... [/news]
Ook voor Apple geldt dat ze de oren moeten laten hangen naar de wensen van de klant. Ze doen dat echter niet en maken het zichzelf daardoor nog wel eens lastig. Apple staat dan ook al sinds jaar en dag bekend als een uiterst arrogant bedrijf dat gelukkig fantastische producten op de markt brengt. Zolang er thuisgebruikers zijn en de creatieve wereld zichzelf blijft respecteren is daar de markt voor Apple. Maar ik zie niet gauw gebeuren dat ze zich in de overige markten zullen kunnen dringen wanneer ze zich zo blijven gedragen als de afgelopen 30 jaar. Naar mijn mening zullen ze dan ook rond de 10-12% blijven steken. Wat mij betreft prima. Maar het zal niet gauw een wereldwijd imago van betrouwbare partner krijgen. En dat is juist in tegenstelling met MS en daar draagt de mededeling waar deze topic mee is gestart toe bij. Het is dus allemaal politiek en heeft verder niets met technische aspecten van de producten te maken. Maar dat had iedereen hier toch allang wel door!
(Bewerkt door Nicky om 22:10, 14-04-2009)
Windows 2000 is 9 jaar geleden op de markt gekomen. Wordt het nu niet eens tijd om alle 16-bits Windows code (dus alle Windows versies t/m ME) eruit te slopen?
Nicky om 21:58, 14-04-2009Naar mijn mening zullen ze dan ook rond de 10-12% blijven steken.
Ik hoop dat je weet dat de kans dat je daar gelijk in gaat krijgen steeds kleiner wordt..?
[/news]
Nu zitten we dus op zes van die twintig man, binnen een jaar. Mijngroep zal echt niet helemaal onrepresentatief zijn voor de rest vanNederland, denk ik dan (hoewel ik mij als voormalig enquêteur wel terdege besef dat ik geen hard bewijs heb met dit natuurlijk).
Meest gehoorde switch-reden, overigens: "Dit werkt veel prettiger".
Nicky om 9:57, 15-04-2009Ha Robert, nee dat weet ik niet. Kan je dat nader uitleggen?
Aangezien de Mac nu al rond de 10% zit lijkt de kans dat het marktaandeel groter gaat worden dan 12% wel èrg groot...[/news]
Windows is in diezelfde periode gezakt van 91,08 tot 88,14 %.
http://marketshare.hitslink.com/os-market-share.aspx?qprid=9
Nicky om 16:42, 15-04-2009Op welke marktsegmenten gaat Apple met de Mac jaarlijks zo'n 20 miljard dollar extra omzetten dan? Wel dat Apple zich met name in het educatieve segment ertussen probeert te dringen. Maar lukt dat al?
Het maakt niet zoveel uit welk segment. En Apple hoeft zich daar niet op te richten. Er zijn talloze 'segmenten' die van vandaag op morgen kunnen beslissen om 'aan de Apple' te gaan.En in het onderwijs begint Apple behoorlijk door te dringen. Steeds meer scholen voorzien hun leerlingen van MacBooks.
Wat je wel algemeen kunt stellen is dat de 'angst' voor een andere computer fors is afgenomen; men is zover met het gebruik van een computer, dat men zich zekerder voelt om eens wat verder te kijken, en een Mac ziet als een alternatief en niet meer als een exoot.En natuurlijk is het iPod/iPhone effect nooit te overschatten, want vooral bij de jongeren is die impact enorm.
Dus ik zie langzaam maar gestaag dat aandeel doorgroeien naar vele tientallen procenten, want het gebruik spreidt zich uit als een olievlek (misschien zelfs als een tsunamie...)
En maar goed ook: was net nog iemand aan het helpen op zijn XP laptop; liet 'm hier verbinding maken met mijn draadloos netwerk met WPA2: eerst wordt het ww niet herkend, dan kan ie het station niet vinden -terwijl ie zelf aangeeft dat ie max. ontvangst heeft, en dan zegt geeft ie aan dat ie niet verbonden is, maar je kunt alleen de verbinding (die er dus niet zou zijn) verbreken, en er is wel internet...Weer lekker vaag allemaal, en in mijn ervaring met Windows vanaf versie 1.0 (echt waar) wel heel erg Windows...
(Bewerkt door Flix om 17:45, 15-04-2009)
Nicky om 17:29, 15-04-2009Afgezien van de Virginia G5 supercomputer van al weer wat jaartjes geleden heb ik geen grote mac inkopen van educatieve instellingen in Amerika, noch hier in Europa vernomen. Dus ja, er zal best wat in dat segment verdient kunnen worden, maar m.i. toch te weinig voor Apple om nog fors te kunnen groeien.