Het klinkt ook prima hoor. Ik gebruik dat soort dingen ook en met veel gemak/plezier, maar als je vraagt wat geeft nu gewoon echt goed geluid? Ouderwetse speakers met een goede versterker.
Zekers! Heb je mijn jamsessie met Paul Davids op YT nog niet gezien? 😜
Overigens heb je bij klasse D versterkers ook kwalitatief zeer goede versterkers, dus als je geen audiofiel bent ...
De AS-serie van IcePower, Nirai van Hypex en Purifi Eigentakt-modules zijn voorbeelden van extreem hoogwaardige klasse D-versterkers. Het beste van alles is dat ze allemaal beschikbaar zijn voor aankoop door audiofielen met een beperkt budget.
Ik heb een versterker op basis van Purifi. Hij is geweldig. Zo veel vermogen en zo schoon. Ik kan me niet voorstellen dat ik terugga naar klasse A of AB, laat staan buizen.
Alsof een klasse D geen audiofiel geluid kan geven . Al kun je eeuwig twisten over definities natuurlijk.. Ik heb zelf een versterker gebouwd met Purify Eigentakt modules voor minder dan de goedkoopste 15'' MacBook Air. Die gebruikt NAD onder andere in versterkers die bijna 3x zoveel kosten . Klinkt voor mij audiofiel genoeg! Speakers zijn vanaf dat niveau veel bepalender.
Maar terug naar de hoofdtelefoons: het is nu allemaal BT …
Enige nadeel is de aanraak-gevoeligheid (geritsel in de koptelefoon bij aanraakgeluid van het snoer)
Een originele LP uit de jaren '60 t/m '90 of een CD uit de jaren '80/'90. Welk genre je ook kiest, neem in ieder geval iets uit het tijdperk van vóór de ellende die 'remastering' of 'heruitgave' heet. Doe het gewoon eens, je weet niet wat je meemaakt.
By the early 2000s, the loudness war had become fairly widespread, especially with some remastered re-releases and greatest hits collections of older music. In 2008, loud mastering practices received mainstream media attention with the release of Metallica's Death Magnetic album. The CD version of the album has a high average loudness that pushes peaks beyond the point of digital clipping, causing distortion. This was reported by customers and music industry professionals, and covered in multiple international publications, including Rolling Stone,[14] The Wall Street Journal,[15] BBC Radio,[16] Wired,[17] and The Guardian.[18] Ted Jensen, a mastering engineer involved in the Death Magnetic recordings, criticized the approach employed during the production process.
De subjectieve beleving van de kwaliteit van muziek door een audio keten wordt bepaald door een complex samenspel van technische, psychologische en emotionele factoren. Hieronder volgt een uiteenzetting van de belangrijkste aspecten.Technische Kwaliteit en Subjectieve BelevingEen audio keten bestaat uit verschillende schakels: de opname, verwerking, opslag en uiteindelijke weergave van muziek. Technisch gezien zijn parameters als bitdiepte, sample rate, signaal-ruisverhouding en het ontbreken van vervorming belangrijk voor een objectief goede geluidskwaliteit. Echter, hoe deze kwaliteit wordt ervaren, is voor een groot deel subjectief.Subjectieve Factoren• Emotie en Persoonlijke Associaties: Muziekbeleving is sterk emotioneel geladen. Wat voor de ene luisteraar als prachtig wordt ervaren, kan voor een ander als oninteressant of zelfs storend klinken. Emotie speelt een grote rol in hoe muziek wordt beleefd en kan objectieve metingen soms overstijgen.• Psychoakoestische Parameters:De manier waarop geluid wordt waargenomen (bijvoorbeeld als scherp, ruw, tonaal of fluctuerend) beïnvloedt de beleving sterk. Deze parameters zijn niet alleen afhankelijk van het geluid zelf, maar ook van de gevoeligheid van de oren en de context waarin het geluid wordt gehoord.• Luistertype:Mensen verschillen in hoe ze naar geluid luisteren. Sommigen richten zich op de grondtoon, anderen op de harmonischen. Dit luistertype wordt beïnvloed door muzikale training, genetische aanleg en omgevingsfactoren.Context en BelevingDe context waarin muziek wordt afgespeeld is van grote invloed op de beleving. Bijvoorbeeld: een live concert creëert een andere sfeer en emotionele respons dan het luisteren naar dezelfde muziek thuis op een audioset. Ook de geluidskwaliteit van de apparatuur en de akoestiek van de ruimte spelen hierbij een rol.SamenvattingDe kwaliteit van de muziekbeleving door een audio keten is dus niet alleen afhankelijk van technische specificaties, maar vooral van hoe het geluid wordt ervaren – en waar het geluid wordt ervaren door de luisteraar. Emotie, persoonlijke voorkeur, luistertype en de context zijn minstens zo belangrijk als de objectieve kwaliteit van de audio keten zelf.
Helemaal eens NNSA. Alleen heeft de meerderheid besloten dat MEER beter is, dus krijg je MEER.
.. zoals je al aangaf geldt dat niet voor alle muziek.