geplaatst door: ravade
Ik heb een Mac Mini M1, 8GB Ram, 256 GB SSD. Die 256 GB was flink vol aan het lopen met system data. Zo vol dat ik regelmatig ruimte moest maken om te voorkomen dat hij helemaal vol liep.

Ik vermoed dat ie nu toch helemaal vol is gelopen. Ik kan namelijk niet meer inloggen; het wachtwoord wordt niet meer geaccepteerd. Ik heb 'm uitgezet en weer aangezet, maar dat hielp niet. Daarna heb ik hem uitgezet en daarna de power knop net zolang ingehouden tot ik in het menu kwam waar ik me de veilige modus (of hoe dat ook mag heten) in kon loggen. Dat lukte wel, dus het wachtwoord is juist. Ik krijg het issue echter niet opgelost. Iemand enig idee?

Wat voor mij ook een prima oplossing zou zijn is om de data veilig te stellen, de hele schijf wissen en met een nieuwe installatie verder gaan. Maar geen idee hoe ik dat aan zou moeten pakken. Iemand hier ervaring mee?

Dank voor jullie hulp!
Inloggen Mac Mini lukt niet - SSD lijkt vol te zijn
25 maart 2024 - 10:10    reactie #1
geplaatst door: nnsa
Is het in de Veilige modus al vastgesteld, dat er inderdaad geen vrije schijfruimte meer beschikbaar is ? Anders is er wellicht iets anders aan de hand…

Als dat de oorzaak is, dan zou ik eerst wat ruimte vrijmaken door grote bestanden (tijdelijk) naar een externe schijf te kopiëren. De grootste ruimte-vreters kan je opzoeken door op grootte te sorteren in de Finder. Hieronder kunnen vallen de fotobibliotheek, muziekbibliotheek, documentenfolder etc.

Als je toch je eigen idee wil uitvoeren, dan heb je vast wel een Time Machine backup om geheel of gedeeltelijk terug te zetten ?

Alleen vraag ik mij af wat de structurele oplossing wordt ?

Data dan voortaan extern opslaan ?
Bewerkt: 25 maart 2024 - 10:57 door nnsa