Affinity Photo en LR/PS plugins
geplaatst: 10 juni 2019 - 16:29
Ik heb ergens gelezen dat je photoshop en lightroom plugins ook in Affinity kunt gebruiken. Wie heeft daar ervaringen mee? Het gaat mij met name om de plugins die je kunt gebruiken bij black and white omzettingen.

Mocht dit inderdaad mogelijk zijn dan heb ik een mooie vervanger voor het edit gedeelte van Aperture. Wellicht dat ik dan voor het bibliotheek gedeelte Digikam of Darktable ga gebruiken. Daarvoor ben ik mij nog aan het oriƫnteren.

LR vind ik een te groot risico om tijd in te investeren. Nu ze de splitsing hebben gemaakt naar LR classic en CC kun je er op wachten tot ook de classic versie verdwijnt en je volledig de cloud in mag. Of de classic krijgt niet alle nieuwtjes die wel de cc versie krijgt. En daar bedank ik voor. Ook heeft Adobe elders met het abbomodel geƫxperimenteerd door het prijsmodel op 20 dollar/mnd te zetten. Zou me niet verbazen als dat hier ook gaat gebeuren. Ook dat vind ik een risico.
geplaatst door: Dhr JW Twel
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
antw: Affinity Photo en LR/PS plugins
reactie #1 geplaatst: 10 juni 2019 - 16:44


Er zit een module in maar ik denk niet dat je hier extreem veel van moet verwachten. Het komt denk ik allemaal neer op hoe ingewikkeld de plugins gebouwd zijn en met welke technieken ze werken. Als een plugin in Photoshop bijv. iets doet met 3D of een feature waarvan je weet dat dit Adobe native is en Affinity daar een alternatief voor heeft dan denk ik niet dat het zomaar gaat functioneren.

geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: Affinity Photo en LR/PS plugins
reactie #2 geplaatst: 10 juni 2019 - 17:24
Affinity Photo Supports Photoshop Plugins
You can get Photoshop Plugins, like Nik Collection to work with Affinity Photo. However, you might need to re-install Nik Collection Plugins and set it up for working Affinity Photo.
Once installed it works flawlessly, with the change that the plugin effect is applied to the active layer instead of new layers, as Photoshop users are used to.

Bron

Of: Using Photoshop Plugins in Affinity Photo

Bron
geplaatst door: Dhr JW Twel
Macverzamelaar van oude Mac's en software.