Age of Empires III komt eraan, het volgende strategiegame van ontwikkelaar Ensemble Studios en uitgever Microsoft. Het originele game en zijn opvolger slaagden er destijds in om voor het eerst een real-time strategiegame neer te zetten waarin je een beschaving doorheen de eeuwen heen kon volgen. Op die manier kreeg je eigenlijk (en als je het heel ruim bekijkt) een dozijn games voor de prijs van één. Het resultaat was een onverwacht samenhangend game, met een fanbasis die daarbovenop nog eens het internet had ontdekt voor online multiplayerpartijtjes wat het succes van deze killertitels van een extra lange levensduur voorzag.
Age of Empires III ziet het iets bescheidener qua tijdschaal. Het game zal zich voornamelijk richten op Noord- en Zuid-Amerika ten tijde van de kolonisatie van deze 'nieuwe wereld' door de Europese grootmachten. De veldslagen en schermutselingen zullen dan ook uitgevochten worden door musketiers, cavaleristen, zwaardvechters en artillerie.
Een van de nieuwe gameplayelementen is de 'home city' of thuisstad. Dit is een Europese hoofdstad die jouw inspanningen in het gekoloniseerd gebied financiert. Deze home cities zouden een soort rollenspelgegeven vormen doordat ze groeien en zich ontwikkelen tot steeds betere en meer gespecialiseerde thuisbasissen. Je zal in multiplayersessies deze upgrades kunnen behouden, maar ook in de singleplayercampagne kan je ze uitbouwen door gestage research, een toestroom van grondstoffen en ervaringspunten (door vijanden te doden), het bouwen van bepaalde structuren, het instellen van handelsroutes en tal van andere activiteiten.
Elk van de acht speelbare naties van dit game (Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Rusland, Turkije en Nederland) zal een haast unieke set vaak historisch correcte - technologieën te onderzoeken krijgen. Zo waren de Britten tijdens de 17e eeuw economisch een heel machtige natie en hun technologieën zullen dit weerspiegelen. De plaats waar je deze research naar upgrades zal doen is je home city, die tegelijk dient als de bron voor extra voedsel, wapens of geld voor je overzeese kolonies. Mooi detail is dat je zelfs het uiterlijk van de gebouwen in je thuisstad zal kunnen aanpassen met onder andere de mogelijkheid de kleur te kiezen van de tegels en daken.
verder...
Uitgerbeide Preview op Gamespot.be
Officiële website
Je lijkt hier niks te zien, maar scroll helemaal naar beneden en klik op pakweg Press. Dan lukt het wel...
Schermafbeeldingen:

Andere screenshots op de officiële website
(Bewerkt door Mac OS X om 16:46, 24-06-2005)
(Bewerkt door Mac OS X om 16:48, 24-06-2005)