Welke Apple Pencil moeten we kopen?
15 december 2021 - 21:44   
geplaatst door: catmen
Hallo, als de kleindochter met goede examen resultaten naar huis komt krijgt ze haar gewenste Apple Pencil voor kerst cadeautje, ik vermoed dat haar bij begin van het schooljaar gekregen school iPad (Die ze terug moet inleveren wanneer dit schooljaar voorbij is) wel een 8e generatie iPad zal zijn, maar daar kom ik nog wel achter, mijn recente is in ieder geval een 8e generatie.

Blijkbaar moet ik opletten dat ik niet de verkeerde pencil aankoop, Ik las ergens dat ze mogelijk een 1e generatie pencil nodig heeft voor een iPad 8e generatie. Thuis heeft ze nog een eigen iPad maar die heeft de mama enkele jaren geleden achtergelaten toen ze de deur achter zich dicht trok, welke iPad dat dat is weet ik momenteel niet maar hoogstwaarschijnlijk is ie te oud voor gebruik van een Apple Pencil Van welke generatie dan ook.

Mogelijk maar best met haar school iPad bij switch langsgaan ?

Welke Apple Pencil moeten we kopen?
15 december 2021 - 22:11    reactie #1
geplaatst door: gipsman
Dit zijn de huidige opties:

https://support.apple.com/en-us/HT211029

Welke Apple Pencil moeten we kopen?
16 december 2021 - 09:38    reactie #2
geplaatst door: het ModeratorTeam
van het ModeratorTeam De titel van dit draadje is aangepast (was “Apple Pencil”), zodat het duidelijker is waar het om gaat en beter vindbaar is.
met vriendelijke groet, het ModeratorTeam
Apple Pencil
16 december 2021 - 09:39    reactie #3
geplaatst door: iSan
Een half jaar na ontvangst van dit erg mooie geschenk moet ze alsnog een iPad kopen die bij pencil past, nadat ze haar school-iPad ingeleverd heeft. Ik vind het best een risico om nu een 1e gen pencil te kopen en als ze in de zomer besluit iPad 10th of Air 4 te willen nemen, kan het misschien niet eens meer verbonden worden. :dozingoff:

Tenzij ze tzt voor de kortingsactie gaat en dan de afgeprijsde iPad 9th neemt. Dat kan natuurlijk ook.
Welke Apple Pencil moeten we kopen?
16 december 2021 - 10:18    reactie #4
geplaatst door: ardie
Kijk bij de instellingen op de iPad bij 'Algemeen' welk model het is. In de Apple store staat precies welke Pencil bij welk model past. Niet nodig om bij Switch langs te gaan.

Schermafbeelding 2021-12-16 om 10.17.38.jpgWelke Apple Pencil moeten we kopen?


Schermafbeelding 2021-12-16 om 10.17.28.jpgWelke Apple Pencil moeten we kopen?
Welke Apple Pencil moeten we kopen?
16 december 2021 - 10:45    reactie #5
geplaatst door: catmen
Ok, thx, dat is een mooi overzicht, voor de school iPad zal het geen probleem zijn , lijkt recent type gezien de iOS versie, voor de thuis (oude) iPad ligt dat vermoedelijk anders, dat word mogelijk een volgend cadeau van opa oma maar agghhh, “in je laatste kostuum staan geen zakken” zeggen ze in oud Antwerps,  m.a.w je kan je centen niet meenemen als je het loodje legt.

Spijtig is wel dat na het stukgaan van haar van iemand gekregen, oude  iPhone, ze van thuis een Samsung smartphone kreeg en dat het onder zekere invloeden verder die richting zal uit gaan, dan word die pencil mogelijk onbruikbaar op termijn, maar dat zijn “zorgen” voor later en “erf” ik de pencil terug voor mijn iPad 8e generatie😂
Toch bedankt.
Welke Apple Pencil moeten we kopen?
16 december 2021 - 11:39    reactie #6
geplaatst door: Max Gaav
Naast Apple's pennetjes zijn er ook alternatieven.
My Mac is my second brain.
Welke Apple Pencil moeten we kopen?
16 december 2021 - 14:58    reactie #7
geplaatst door: iSan
Spijtig is wel dat na het stukgaan van haar van iemand gekregen, oude  iPhone, ze van thuis een Samsung smartphone kreeg en dat het onder zekere invloeden verder die richting zal uit gaan
Zorg voor tegenwicht, hou haar aan boord van Apple schip  :hypocrite:  :thumbs-up:
Welke Apple Pencil moeten we kopen?
27 december 2021 - 13:10    reactie #8
geplaatst door: catmen
Het werd een pencil eerste generatie, werkt perfect op haar school en onze iPad, ze was er zèèr blij mee, en “ onze leraars gebruiken die ook!”
 enfin, gelukkig meisje gezien met kerst en dat was de  uitgave meer dan waard, gelukkige oma en opa, wat wil je nog meer in de tijd die ons rest.
Welke Apple Pencil moeten we kopen?
27 december 2021 - 14:22    reactie #9
geplaatst door: nnsa
Gelukkige oma en opa, wat wil je nog meer in de tijd die ons rest.

En gelukkig kleinkind…  :thumbs-up:
Welke Apple Pencil moeten we kopen?
27 december 2021 - 14:33    reactie #10
geplaatst door: gipsman
Laat je vooral niet inpakken door het idee van “ de tijd die ons rest”. Kinderen en kleinkinderen zijn de beste remedie als dat toch zou gebeuren. Zalige Kerst en Gelukkig Nieuwjaar!