Probleem externe monitor
geplaatst: 6 april 2020 - 21:06
Yo mensen!
Bedankt voor de reacties op mijn post van gisteren.

Vandaag kreeg ik te kampen met een nieuw probleem ... Gisteren kon in mijn macbook pro 2015 zonder problemen gebruiken met een externe monitor. Vandaag probeer ik het zelfde en verliest ie telkens na +- 30 seconden het signaal. Ik vind hier niet meteen een oplossing voor (heb al andere hdmi kabel geprobeert). Vanaf dat het signaal verloren is wordt het na een halve minuut weer gevonden en zo gaat het steeds verder. Zijn hier oplossingen voor? (Mijn monitor is een van medion, 1080p resolutie 60hz en draait prima op mijn playstation dus heeft geen problemen)

Daarnaast zoek ik ook een manier om enke de externe monitor te gebruiken zodat ik, als ik thuis ben, de macbook gewoon dicht kan klappen en achter de monitor kan leggen om daarop te werken. Telkens als ik de macbook dichtklap gaat ie in slaapstand en verliest hij dus ook signaal met de monitor.

HELP!!!!  :yucky:

Alvast bedankt mensen.
geplaatst door: Achilles
geplaatst door: Max Gaav
My Mac is my second brain.
antw: Probleem externe monitor
reactie #2 geplaatst: 6 april 2020 - 22:01
Hoi Achilles,

Heb je al eens gekeken in je Regelpaneel Energiebeheer ?
Hier kun je instellen om de hoeveel tijd je monitor op zwart gaat.
Je schreef dat je gisteren geen problemen had; heb je misschien vandaag je MacBook op de batterij er aangehangen, terwijl hij gisteren aan de stroomkabel zat ?

Ik heb af en toe problemen met mijn Mac Mini die via HDMI aan mijn TV hangt.
De oplossing daarvoor is om de TV/Monitor, terwijl hij aan de Mac hangt uit te zetten; de HDMI kabel uit de Mac te trekken en weer terug te stoppen en vervolgens de TV/Monitor weer aan te zetten.
Bij mij werkt het en makkelijk om uit te proberen.
geplaatst door: Hildo
Show me a man who loves football and nine times out of ten you'll be pointing at a really bad shag. (Julie Burchill)
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! And remember: an old Mac never dies, it just fades away into the Cloud - unless you don't want it to!
No pasaran las Coronas!
antw: Probleem externe monitor
reactie #4 geplaatst: 6 april 2020 - 22:47
Bedankt voor de reacties!
Het blijkt inderdaad beter te werken als de laptop aan het opladen is. Ik vraag me niet af of dit op termijn ten koste zal gaan van batterij duur?
geplaatst door: Achilles