De levensduur van Lithium polymeer batterijen wordt voornamelijk bepaald door de gemiddelde lading in combinatie met de omgeving/werk temperatuur. De laadcycli zijn niet meer een beperkende factor. Met een altijd volle accu (adapter) op werktemperatuur (30-40˚C) zul je niet veel langer dan 3 jaar van een acceptabele (30% of meer) capaciteit kunnen genieten.
Die capaciteit neemt drastisch af ( tot wel 5 % per maand) wanneer de accu langere tijd te vol, te leeg of te warm is. De langste levensduur hou je door de accu op 40-60% lading te houden bij een lage tot zeer lage (koelkast, vriezer) temperatuur. Een beetje onpraktisch, hoewel je met dit weer prima met je Macbook in de buitenlucht de levensduur van je batterij op peil kunt houden 
Na 6 jaar een capaciteit van nog 70% hebben is heel bijzonder. Waarschijnlijk ga je er dan veel mee op stap waardoor de elektronen lekker in beweging blijven ( dat is de terminologie van Apple) en staat de Macbook meestal in een koele omgeving. Gebruikelijk is dat na 5-6 jaar de capaciteit onder de 30% is gekomen en de accu aan vervanging toe is.
De opmerking dat de batterijen van voorheen zoveel slechter zijn, snijdt ook behoorlijk hout, in de zin dat ook nieuwe batterijen voor de oudere laptops van dezelfde (mindere) kwaliteit zijn dan de batterijen voor de nieuwere modellen. Vergeet in dit verband ook niet de winkeldochters: batterijen of computers die al langere tijd op voorraad lagen voordat jij deze kocht.
Een Li batterij verliest gestadig capaciteit vanaf het moment dat hij gemaakt is. In de eerste paar maanden kan zo'n batterij dan al heel wat procentjes kwijt raken. Het capaciteitsverlies is vooral in die eerste paar maanden aanmerkelijk. Na zo'n 5 tot 6 maanden wordt dat minder en verliest de batterij nog maar 1 a 2 % per maand.