Oude iMac (5,1 uit 2007) start niet meer op
geplaatst: 29 juli 2020 - 18:01
Het is niet zo erg als de titel doet vermoeden, de iMac is al jaren niet meer in gebruik. Vermoedelijk is de voeding stuk. Of kan het zijn dat het batterijtje voor de klok leeg is? Machine is zeker meer dan 7 jaar gebruikt voor hij er mee ophield. Staat nu al een aantal jaren te verstoffen en wil hem eigelijk weg doen. Punt is dat er nog wel de nodige data op de HD staat. Die wil ik dus op een of andere manier wissen.
Alle suggesties zijn welkom.

Vast bedankt, Willem.
geplaatst door: Willem Merkenhof
antw: Oude iMac (5,1 uit 2007) start niet meer op
reactie #1 geplaatst: 29 juli 2020 - 20:08
Bij die apparaten, de witte iMac's, gaan de condensatoren van de voeding nog wel eens aan gort. Deze zijn relatief eenvoudig te vervangen aangezien je het met een normale soldeerbout kunt fixen. Je kunt deze defecte condensatoren herkennen aan een bolle bovenkant, eventueel met prut wat er uit is komen lopen.

Als je dan toch de iMac open hebt om de voeding te controleren (denk aan eventuele restspanning in sommige componenten waar je een aardige opdonder van kunt krijgen!) kun je net zo goed de harde schijf er uit halen om die met een andere Mac te bekijken en desnoods te wissen. Er zit een SATA schijf in dus die kun je met de huidige computers nog steeds koppelen en bekijken.
geplaatst door: Sypie
Check sypie.nl voor eigenwijze reparatieblogs.
antw: Oude iMac (5,1 uit 2007) start niet meer op
reactie #2 geplaatst: 31 juli 2020 - 18:56
Laat de iMac eens een tijdje onder spanning staan (wel als je thuis bent, voor de zekerheid).
Er zijn gevallen dat de iMac dan toch weer gaat opstarten.
geplaatst door: Heintje