Probleem met printen via Time Capsule
geplaatst: 14 april 2014 - 20:45
Allereerst: excuses als dit niet het juiste forumgedeelte is waar ik dit kwijt kan, maar ik wist niet zo goed waar ik dit kan posten.

Dan: ik heb vandaag een HP Laserprinter Color (CP 1025) sterk afgeprijsd gekocht bij Staples. Ik had hiervoor een zwart/wit printende Laserprinter van Samsung.

De Samsung kon ik via USB met de TC verbinden en zo vanaf de MBP draadloos printen. Dat werkte altijd perfect en installeren ging ook prima. Ik had echter ook behoefte aan eens in kleur af te drukken, vandaar de nieuwe printer van HP. Printer verbonden met USB en werd ook meteen herkend. Geïnstalleerd en vervolgens een test print proberen af te drukken. En daar gaat het mis. Ik krijg keer op keer de melding "Unable to write print data: USB write error". Ik heb al via Google getracht informatie te vinden, maar ik ben nog geen oplossing tegen gekomen. Ik heb al meerdere keren de printer opnieuw toegevoegd, uit-en weer aangezet etc..., maar ik blijf deze melding krijgen. Printen rechtstreeks aangesloten op de MBP lukt wel, maar ik vond juist de optie van aansluiten op de TC zo handig, omdat ik de MBP nooit op een vaste plek heb staan.

Is hier nog een oplossing voor, of zal dit gewoonweg niet gaan lukken?

geplaatst door: aekiameh
Probleem met printen via Time Capsule
reactie #1 geplaatst: 14 april 2014 - 21:01
Je bent blijkbaar niet alleen met dat probleem: https://discussions.apple.com/message/20332664#20332664
Blijkt dat HP aanvankelijk geen netwerk-USB printerdrivers heeft geleverd voor Apple. In software update zou er één toegevoegd zijn, kijk maar in de link. Anders nog eens graven bij HP zelf.
Succes!
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! And remember: an old Mac never dies, it just fades away into the Cloud - unless you don't want it to!
No pasaran las Coronas!
Probleem met printen via Time Capsule
reactie #2 geplaatst: 14 april 2014 - 21:05
Ik heb alles nog eens losgekoppeld, aangesloten op Airport Express (wat helemaal niets deed), toen weer terug aangesloten op TC en ineens werkt het. Geen idee waarom nu wel, want ik heb alle stappen al tig keer eerder doorlopen. Maar goed, het werkt.  :thumbs-up:
geplaatst door: aekiameh