https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Bij Apple wordt voortdurend gewerkt aan vernieuwende en innovatieve producten. Daarvoor worden dan ook geregeld patenten aangevraagd. Meestal zijn deze voor ons als eindgebruikers niet echt interessant, maar soms zit er een patentaanvraag tussen die ons - mits deze werkelijkheid zou worden - als muziek in de oren klinkt.

Zo ook dit patent: Krijgen we in de toekomst wellicht een modulaire iPhone?

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-met-scherm-op-achterzijde.jpg


Patently Apple publiceerde een onlangs ontdekt, nieuw patent dat betr...
vandaag 20:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Hou je van games maar wil je er liever niet al te veel aan uitgeven, dan is dit een goed moment. Want in Apple’s App Store zijn nu maar liefst dertien populaire games allemaal afgeprijsd. In meerdere gevallen koop je ze nu voor de helft van de prijs, of zelfs nog minder.

Hier onder vind je alle games die in de aanbieding zijn, ze zijn allemaal alleen voor de Mac, behalve de eerste.


Death Stranding Director's Cut
(voor Mac, iPhone en iPad en van € 39,99 voor € 19,99)Disco Elysium: The Final Cut
(voor Mac en van € 39,99 voor € 9,99)


...
vandaag 12:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutCamera-app-icoon.jpg
Een kleine anderhalve maand geleden kon je het hier op MacFreak al lezen, Apple ging zelf ook een gratis app voor het maken van professionele video’s uitbrengen. Die zou Final Cut Camera gedoopt worden en aan het eind van de lente uitgebracht worden.

Bij Apple hebben ze het spannend gemaakt, want gisteravond kwam deze nieuwe app daadwerkelijk uit, dus het was nog net lente.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FinalCutCameraAppInterface4x.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Let op, deze nieuwe app werkt alleen voor de iPhone, met een iPad kan je er dus geen gebruik van maken....
vandaag 10:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutPro-iPad-icoon.jpg
Naast de updates voor Final Cut Pro, Pro Video Formats en iMovie voor macOS, hier te vinden, is er ook een update uit voor Final Cut Pro voor de iPad. Voor deze ‘zware’ app gaat heb je wel minstens een iPad met M1-chip nodig, en daar zal iPadOS 17.4 of nieuwer op moeten staan.

Hieronder vind je de link naar Final Cut Pro voor iPad 2.0 en de vijf nieuwe dingen die aan deze nieuwe versie zijn toegevoegd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadFinalCutProProLifestyle.jpg


Final Cut Pro voor iPad (met in-app aankopen € 4,99 per maand of...
vandaag 09:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutPro2020-icoon.jpg
Apple heeft updates voor Final Cut Pro (€ 349,99) en iMovie (gratis) voor ons klaarstaan, en voor de Pro Video Formats geldt hetzelfde. Daarnaast zijn er natuurlijk ook updates voor Motion en Compressor (beide € 59,99), als Final Cut Pro een update krijgt zijn die twee ook altijd aan de beurt.

Voor iMovie gaat het alleen maar om “Verbeteringen in de stabiliteit en prestaties”, bij alle andere updates wordt er wel aardig wat toegevoegd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.16-inchMacBookPro2021FinalCutPro.jpg


Final Cut Pro (€ 349,99)

Citaat
Final Cut Pro 10.8 bev
...
vandaag 09:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Camera-app-iOS-icoon.jpg
iOS 18 gaat veel nieuwe mogelijkheden brengen voor het aanpassen van je iPhone, zoals iconen zetten waar je wil op het beginscherm (Home Screen) en de kleuren daarvan aanpassen. Maar ook voor het toegangsscherm (Lock Screen) zijn er nieuwe mogelijkheden.

Zo kan je de knopjes voor de camera en de zaklamp in iOS 18 bijvoorbeeld aanpassen naar andere functies, die je zelf mag kiezen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneCameraAndFlashlightButton.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Vraag je je af hoe je dan makkelijk de camera activeert vanaf je toegangsscherm, dan ben je misschien vergeten hoe we dat deden voordat Apple die knopjes standaard op het toegangsscherm zette. Voordat d...
gisteren 10:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HabboHotel-icoon.jpg
Als je 20 jaar geleden op het internet was dan is de kans groot dat je wel eens van Habbo Hotel gehoord hebt. Deze virtuele wereld was erg populair, en had op een gegeven moment miljoenen spelers. Maar deze game veranderde steeds meer en stierf langzaamaan uit.

Leuk om te zien is hoe deze game indertijd werd aangeprezen, en hoe het toen bijvoorbeeld bijzonder was om je eigen karakter zelf helemaal vorm te geven.


Voor alle liefhebbers van Habbo Hotel, en natuurlijk voor iedereen die het voor het eerst zou willen ontdekken, is er nu Habbo Hotel Origins. Deze versie is bijna een identieke kopie van de game uit 2005, natuurlijk inclusief de console waarmee je berichtjes naar je vrienden in Habbo Hotel kan sturen.

Mocht je Habbo Hotel Origins willen spelen dan heb je een account nodig, dat kan je...
gisteren 09:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-iOS18-icoon.jpg
Bij de introductie van Apple Intelligence werd duidelijk dat dit alleen lokaal werkt op een Mac of iPad met een M-chip of een iPhone 15 Pro of Pro Max met A17 Pro-chip. Op het internet natuurlijk voer voor speculaties dat Apple dit alleen maar doet om meer iPhones te verkopen.

Deze vraag kwam dan ook aan bod tijdens The Talk Show van John Gruber met Apple’s Greg ‘Joz’ Joswiak, Craig Federighi en John Giannandrea.


Op 1:20:32 vraagt host en interviewer John Gruber waarom daar de grens werd getrokken, Apple’s senior vice president of Machine Learning and AI Strategy John Giannandrea antwoordt daar het volgende op, en senior vice president of Worldwide Marketing Greg Joswiak vult het aan:

Citaat
Giannandrea: So these models, when you run them at run times, it's called inference, and the in
...
gisteren 09:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sequoia-icoon.jpg
Eén van de nieuwe dingen die in macOS 15 Sequoia zullen verschijnen is ‘window tiling’. Daarmee kan je een venster naar middenboven, een zijkant of een hoek slepen, waarna het automatisch over het hele scherm, het halve scherm of een kwart van het scherm gezet wordt.

Mocht het bovenstaande niet meteen helemaal duidelijk zijn, in de video hieronder kan je een demonstratie ervan zien.


Daarin komt ook aan bod dat Apple hierbij een leuke extra optie heeft ingebouwd, als je de Optie-toets ingedrukt houdt dan hoef je minder ver met een venster te slepen, macOS Sequoia begrijpt dan al snel wat je met het venster wilt doen.

Verder heeft Apple Sequoia voorzien van sneltoetsen voor alle verschillende opties voor ‘window tiling’, hieronder zie je ze allemaal bij elkaar.

[url=https://www.macfrea...
gisteren 08:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M3-chip-icoon.jpg
De afgelopen tijd werd de nieuwe Snapdragon chip zowel door Qualcomm zelf, als de bedrijven die PC’s daarmee uit gingen brengen, steeds gepresenteerd als op zijn minst even snel als Apple’s eigen chips, of zelfs sneller. Maar de eerste Geekbench scores laten een lagere Single-Core Score zien.

Het verschil is niet spectaculair, 2.837 voor de Snapdragon X Elite versus ruim 3.000 voor de simpelste M3, maar de M3 is dus nog de snelste.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.M3PresentationSlide.jpg


Voor de volledigheid, de Multi-Core Score voor de Snapdragon is wel hoger dan die van de M3, 14.398 versus rond de 12.000. Maar Qualcomm’s...
19 juni 2024 - 17:44
Volgende pagina