https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12ProBlauw-LenzenCloseUp-icoon.jpg
Dat Apple dezelfden keer de snelheid van het 5G netwerk en de ondersteuning daarvoor zo centraal heeft gezet is opvallend, de laatste keer dat dit gebeurde was bij de iPhone 3G en 3GS. Daarbij was het snellere netwerk zo belangrijk dat het dus zelfs in de naam terug te zien was.

Zo’n nadrukkelijke focus op een bepaald onderdeel brengt ook risico’s met zich mee, zeker als het gaat om een nieuw netwerk dat op dit moment alleen nog maar hier en daar de beloofde veel hogere snelheden haalt. En al helemaal als blijkt dat in sommige omstandigheden 5G helemaal niet gebruikt kan worden, iets wat (op dit moment) blijkt te gelden voor iedereen die zowel de Sim als de eSim gebruikt. Dit blijkt uit een document dat op dit moment [...
19 oktober 2020 - 14:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12Lineup-icoon.jpg
We hebben er even op moeten wachten, maar daar is hij dan toch: de iPhone 12! Het nieuwe paradepaardje van Apple, nadat eerder al een nieuwe iPad Pro, iPad Air en een Apple Watch werden uitgebracht. Wat mag je verwachten van de iPhone 12?

Welke functionaliteiten upgrades vallen direct op ten opzichte van de voorganger van dit toestel? Lukt het Apple om de strijd aan te gaan met de Galaxy S20 van Samsung? In dit artikel lees je er meer over!

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12Blauw.jpg

 
#1: de LiDAR-sensor in de Pro-modellen

Wat direct opvalt bij zowel de iPhone 12 P...
19 oktober 2020 - 12:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleSilicon-icoon.jpg
Na twee events in de afgelopen maand zou Apple volgens de geruchten in november er nog een willen houden. Daarbij zouden de allereerste Macs met Apple’s eigen A-processors gepresenteerd gaan worden, een moment dat ze in Cupertino natuurlijk erg veel aandacht willen geven.

Volgens Jon Prosser zou dit komende event op 10 november aangekondigd worden, en zou het event zelf exact een week later plaatsvinden, dus op dinsdag 17 november. Dat is dus al over vier weken. De allergrootste vraag is natuurlijk welke Mac of Macs als eerste met deze processor uitgebracht zullen worden. Als die processors inderdaad zo krachtig zijn als Apple claimt, dan zou een MacBook Pro bijvoorbeeld wel een passend model daarvoor zijn.

https://twitter.co...
19 oktober 2020 - 11:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TouchID-icoon.jpg
Terwijl steeds meer fabrikanten vingerafdruk-scanners onder het scherm plaatsen is bij de nieuwe iPad Air juist voor een compleet andere oplossing gekozen: de sensor voor Touch ID verwerkt in de aan-uit knop. Een betrouwbare bron beweert nu dat er toch plannen zijn voor een scanner onder het scherm.

Het gaat hierbij om L0vetodream, die al vaak op Twitter heeft laten zien dat hij erg goed is ingevoerd in alles waar Apple mee bezig is, en het vaak bij het rechte eind heeft. In de tweet hieronder stelt hij dat toekomstige iPhones een vingerafdruk-scanner onder het scherm gaan krijgen. Omdat het bericht nogal cryptisch is: MESA staat voor Touch ID en ‘uts’ betekent ‘under the screen’. Als Apple dit inderdaad gaat gebruiken dan lijkt de grote vra...
19 oktober 2020 - 10:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12ProGoud-LenzenCloseUp-icoon.jpg
Nieuwe iPhones betekent natuurlijk ook nieuwe commercials, en na de eerste ‘Meet iPhone 12’ en ‘This is iPhone 12 Pro’ commercials gaat Apple er echt voor in de tweede commercial. Dat wordt al meteen duidelijk gemaakt in de titel: ‘The Most Powerful iPhone Ever’.

De aanpak in deze nieuwe commercial hebben we al vaker gezien, mensen worden letterlijk weggeblazen door de kracht nieuwe devices, in dit geval dus de iPhone 12. De muziek in de achtergrond dient daarbij als contrapunt, door juist relatief kalme muziek te gebruiken wordt het effect nog verder versterkt. Die song is trouwens ‘Gopher’ van Yma Sum...
19 oktober 2020 - 09:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir2020-icoon.jpg
Meerdere winkels in de VS gaven eerder aan dat de nieuwe iPad vanaf 23 oktober te koop zou zijn, maar inmiddels blijkt dat die nu al bij Apple te bestellen is. Daar staat op dit moment als levermoment tussen 3 en 10 november, dus die 23 oktober vergeten we maar even helemaal.

Deze nieuwe iPad Air komt op akelig veel fronten dicht bij een iPad Pro, en gaat er op sommige gebieden op dit moment zelfs voorbij. Dat laatste geldt natuurlijk vooral voor de processor, de 11-inch iPad Pro heeft een A12Z Bionic en de nieuwe iPad Air een A14 Bionic processor. Verder heeft de iPad Pro de betere bescherming van Face ID, terwijl er bij de iPad Air voor Touch ID gekoz...
17 oktober 2020 - 14:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-mini-icoon.jpg
Naast de nieuwe iPhone 12 modellen kondigde Apple afgelopen dinsdag ook de nieuwe HomePod mini aan. Waarschijnlijk een veel groter succes dan de al bestaande HomePod, omdat er veel mogelijkheden gecombineerd worden met goed geluid en een aantrekkelijke prijs.

Maar er zijn natuurlijk ook vragen, bijvoorbeeld of het mogelijk is om de HomePod mini te gebruiken met de al bestaande HomePod, en zo ja, kan dat ook als stereopaar? Of bijvoorbeeld de vraag of de nieuwe functies die in de demo van de HomePod mini te zien waren ook naar de HomePod gaan komen. Daarom vind je hieronder een aantal van de belangrijkste vragen op een rij, natuurlijk met de antwoorden daarbij.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePod-mini...
16 oktober 2020 - 15:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12And12Max-icoon.jpg
Er zijn inmiddels zoveel verschillende iPhones in het programma dat het je mogelijk duizelt, wij moeten het soms ook even nakijken. Het loopt nu van de kleinste iPhone 12 mini (5,4‑inch scherm) tot aan de iPhone 12 Pro Max, waarvan het scherm een beelddiagonaal van 6,7‑inch heeft.

We kunnen hier wel al de afmetingen van de verschillende schermen op een rijtje zeggen, maar dat zegt nog niets. Zo is bijvoorbeeld de recent uitgebrachte iPhone SE met een scherm met een beelddiagonaal van 4,7-inch een grotere iPhone dan de iPhone 12 mini, terwijl die dus een groter scherm heeft. De reden daarvoor is simpel, bij de iPhone 12 mini beslaat het scherm de hele voorkant, terwijl dat bij de nieuwe iPhone SE niet het geval is.

[url=h...
16 oktober 2020 - 14:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macfreak3_logo.png
Afgelopen dinsdag werden ze aangekondigd: de nieuwe iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Daarbij spitsten wij onze oren bij de aankondiging dat vanaf vrijdag deze modellen bij Apple te bestellen zouden zijn, want daar wil de MacFreak Shop natuurlijk niet voor onderdoen.

En dus hebben wij inmiddels ook deze nieuwe modellen al in onze Shop staan, je vindt ze allemaal bij elkaar op deze pagina. Daar vind je trouwens ook de andere nieuwe iPhone's die Apple nog in het programma houdt, dat zijn de iPhone 11, iPhone SE en iPhone Xr. De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn dus komen te vervallen. Voor al deze iPhones geldt van...
16 oktober 2020 - 12:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Camera-iOS-icoon.jpg
Er zijn meerdere redenen om voor een externe camera te kiezen voor videobellen. Als je een Mac mini, Mac Pro of andere Mac hebt waar de camera niet meer werkt heb je geen keuze. Of wil je gewoon een beter beeld, en zou je daar graag je digitale spiegelreflex camera voor gebruiken (als je die hebt).

Heb je een digitale Canon, Nikon of Sony reflex, dan is de kans groot dat dit erg makkelijk kan, dankzij het programma PTP webcam. In deze lijst kan je zien of jouw camera ook ondersteund wordt. De installatie van het programma PTP webcam is simpel en bij sommige camera’s is het zelfs mogelijk om alle instellingen daarna vanaf je Mac met PTP webcam te regelen.

...
16 oktober 2020 - 07:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/spotify-logo.png
Wat er allemaal mogelijk is met widgets in iOS 14 is hier natuurlijk allang voorbij gekomen. Ondertussen komen er steeds meer apps uit die widgets ondersteunen, zonder dat dit bij die update vermeld wordt. Een goed voorbeeld is Spotify, dat sowieso nooit vermeldt wat er in een nieuwe versie zit.

Installeer je de update van Spotify voor iPadOS en iOS (op dit moment is de nieuwe versie 8.5.80) dan kan je als je eenmaal ervoor gekozen hebt om je scherm aan te passen ook deze widgets toevoegen. Dat doe je door een icoon lang vast te houden, tot je de optie ziet om he...
15 oktober 2020 - 14:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12ProGoud-LenzenCloseUp-icoon.jpg
Tijdens de presentatie van alle nieuwe iPhone 12 modellen kwam de term “Dolby Vision” voorbij, met een demo-video van Oscar-winnaar Emmanuel Lubezki. Maar wat is Dolby Vision nu eigenlijk en wat betekent het voor ons allemaal in de dagelijkse praktijk?

Het antwoord daarop is eigenlijk simpel, Dolby Vision zorgt door de grotere kleurruimte voor betere en diepere kleuren. Daarnaast betekent het ook betere doortekening in de schaduwpartijen, terwijl de echte zwarte partijen juist mooiere diepe tonen laten zien. Met andere woorden, met Dolby Vision zien video’s geschoten met één van iPhone 12 modellen er simpelweg nog een stuk beter uit, terwijl je er zelf niets voor hoeft te doen.

[html]
15 oktober 2020 - 11:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir2020-icoon.jpg
Sinds de aankondiging van de nieuwe iPad Air heeft Apple veel mensen met grote vraagtekens achter gelaten. Want zo’n overtuigend device aankondigen zonder een exacte datum wanneer die uit wordt gebracht is natuurlijk alleen maar voer voor speculaties.

Maar voor iedereen die met geknepen billen zit te wachten op een datum is er goed nieuws, de Canadese online store van Best Buy heeft als eerste een Release Date op de sit...
15 oktober 2020 - 10:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12Lineup-icoon.jpg
Gisteren werden de nieuwe iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max gepresenteerd. En alsof dat nog niet genoeg was kregen we voor het eerst ook de nieuwe HomePod mini te zien, die mede dankzij de prijs waarschijnlijk een doorslaand succes gaat worden.

Dat betekent natuurlijk ook dat er commercials voor al dit nieuws uitgebracht gaan worden, en inmiddels is het zover. In alle commercials weet Apple in korte tijd veel van de belangrijkste dingen over het voetlicht te brengen, terwijl het er natuurlijk allemaal mooi, aantrekkelijk en gelikt uitziet. Hieronder alle drie, waarbij opvalt dat de commercial voor de belangrijkste (de iPhone 12 Pro modellen) ook meteen de langste commercial is, terwijl de goedkoopste (de Ho...
14 oktober 2020 - 16:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12And12Max-icoon.jpg
Als je jezelf gek wilt maken dan moet je eens proberen op een regenachtige zondagmiddag alle verschillende frequentie-banden van 5G en LTE uit je hoofd te leren. Dat zijn er zo akelig veel, dat je waarschijnlijk al heel erg snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Maar om het overzicht van Apple van al die banden te begrijpen hoef je er gelukkig helemaal niet veel van te weten of te begrijpen, door simpelweg naar de nummers ervoor te kijken zie je al snel welke door welke iPhones ondersteund wordt, en welke ontbreken. En dan zie je al snel dat de modellen die in de VS, Canada en Japan verkocht worden de meeste van die banden ondersteunen. Met andere woorden, als je erg veel interna...
14 oktober 2020 - 13:42
Pagina: Vorige 1 [2] 3 4 5 ... 354 Volgende