https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WWDC2020-icoon.jpg
Omdat de corona crisis na ruim een jaar nog steeds niet bezworen is, is er bij Apple besloten om de versie van dit jaar ook weer helemaal online plaats te laten vinden. Daarbij heeft Apple inmiddels laten zien dat ze dit uitstekend beheersen, zowel voor de keynote als de sessies voor de ontwikkelaars.

Ook dit jaar zal er weer een zogenaamde Swift Student Challenge zijn, als je daaraan mee wil doen dan kan je tot 18 april de door jouw gemaakte Swift playground insturen. Meer informatie daarover is te vinden op de aparte site voor de Swift Student Challenge. Omdat deze versie nu ook weer helemaal online plaatsvindt doneert Apple 1 miljoen dollar aan het SJ Aspires, en die gift vindt plaats in het kader van de 100 miljoen dollar die Apple gereserveerd he...
31 maart 2021 - 08:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleRepair-icoon.jpg
Apple lanceerde in 2019 het Independent Repair Provider program in de VS en het werd vorig jaar uitgebreid naar Canada en Europa. In een persbericht laat Apple nu weten dat het binnenkort beschikbaar zal zijn in meer dan 200 landen, bijna alle landen waar Apple's producten worden verkocht.

Apple biedt hiermee alle klanten de mogelijkheid tot reparatie via het wereldwijde netwerk van meer dan 5.000 AASP’s (Apple Authorized Service Providers). Die reparateurs zijn nu al te vinden via Apple’s eigen pagina voor Apple reparatie. Het ligt voor de hand dat dit netwerk van reparateurs de komende tijd veel groter zal gaan worden, ook omdat het relatief makkelijk is voor reparateurs om aan dit netwerk toegevo...
30 maart 2021 - 14:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS11.jpg
Apple is bezig met in veel meer landen wereldwijd flitspalen aan de eigen Kaarten-app toe te voegen. Dat is onder anderen het geval in Nieuw Zeeland, Oostenrijk en Zweden, maar ook in de Lage Landen, zowel in België als in Nederland. Ze worden aangegeven door een geel icoontje met een camera daarin.

Apple is op dit moment bezig met de uitrol hiervan, de icoontjes zijn daardoor op dit moment alleen maar op sommige plekken te zien. In Nederland zijn ze in ieder geval al zichtbaar in de regio Haarlem, zoals je hieronder kan zien. Bij het naderen van zo'n flitspaal wordt je natuurlijk door de Kaarten-app gewaarschuwd, het zou weinig zin hebben als dat niet het geval was geweest.

[img]http...
30 maart 2021 - 12:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M1processor-icoon.jpg
De chips die we in de huidige devices van Apple aantreffen zijn allemaal met een 5 nanometer proces gemaakt. Dat geldt voor de M1 chips in de nieuwe Macs, maar ook voor de A14 Bionic chip die te vinden is in zowel de iPad Air als alle iPhone 12 modellen.

Maar bij Apple hebben ze de blik natuurlijk op de toekomst gericht, en volgens DigiTimes zou Apple bij TSMC voor het vierde kwartaal van dit jaar al willen overschakelen naar N4, het 4 nanometer proces. Volgens datzelfde DigiTimes zou Apple dat eerst voor 2022 in de planning hebben gehad, dat zou nu dus vooruit zijn geschoven in de plannen. In de iPhones die later dit jaar uit zullen komen zou Apple nog niet over kunnen gaan naar het 4 nanometer proces, maar zou een verbeterde versie op 5 nanometer in de planning staan als de productie daarvan eind ...
30 maart 2021 - 12:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macfreak3_logo.png
Trouwe bezoekers van het MacFreak Forum weten het allang: iedere week is er in de MacFreak Shop een weekaanbieding. Dat betekent dat er van één van de artikelen in ons assortiment de bij ons toch altijd al heel erg lage prijs nòg wat verder naar beneden bijgesteld wordt.

Deze geen week geen Mac, iPhone of iPad, maar een accessoire wat Apple in een grijs verleden nog een hobby noemde: de Apple TV. Apple zelf lijkt bezig om daarvoor een nieuwe afstandsbeding te ontwikkelen, maar voor iedereen die daar niet op wacht hebben wij al de oplossing in de MacFreak Shop: de Function101 - Button Remote voor Apple TV.

[url=https://macfreak.nl/shop/images/produc...
30 maart 2021 - 12:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Een paar dagen geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat in de vijfde beta-versie van tvOS 14.5 de naam ‘Siri Remote’ helemaal verdwenen is. Daarvoor in de plaats staat er nu overal Apple TV Remote, de naam die nu gebruikt wordt in landen waar Siri niet op de Apple TV beschikbaar is.

Dat leek in eerste instantie vooral een kwestie van marketing, maar er lijkt meer aan de hand. Want inmiddels komt er meer over naar buiten, en Apple blijkt inderdaad te werken aan een nieuwe Apple TV, waarbij de afstandsbediening ook onder handen genomen wordt. De interne code van Apple voor de huidige afstandsbediening is B439, de nieuwe code zou B519 zijn. Zo’n ‘afstand’ in nummers...
30 maart 2021 - 12:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Bernard Garrett wilde in 1954 handelen in onroerend goed, maar zijn huidkleur was een groot obstakel: als Amerikaan van Afrikaanse afkomst had hij een donkere huid. Het lukt door samen de rijke club-eigenaar Joe Morris, met dezelfde kleur huid, een witte man over te halen om hun ‘front man’ te zijn.

Over dit verhaal werd een film gemaakt voor Apple TV+. Met de treffende titel The Banker. In eerste instantie waren er nog wat verwikkelingen, en leek het er even op dat de film helemaal niet uit zou komen. Maar uiteindelijk werden de plooien glad gestreken, en inmiddels heeft deze film een NAACP Image Award gekregen.
...
29 maart 2021 - 08:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Onderzoeksbedrijf GlobalData heeft gekeken welke grote bedrijven de meeste startups in Kunstmatige Intelligentie (in het Engels AI, voor Artificial Intelligence) overnamen.  bleek Apple op plaats één te staan, direct gevolgd door Accenture, Google, Microsoft, en Facebook

Tussen de bedrijven die door Apple werden overgenomen zaten onder andere Drive.ai, Silk Labs, Turi en Voysis. Apple vertelt natuurlijk nooit iets over de plannen die ze hebben met dat soort overnames, dat past niet in de bedrijfscultuur. Maar het ligt natuurlijk voor de hand dat het onder andere de bedoeling is om op deze manier Apple’s spraak-assistent Siri verder te verbeteren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BedrijvenOvernamesAI.jpg


Maar Apple heeft veel mee...
29 maart 2021 - 08:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5Hartslag-icoon.jpg
Stanford University heeft een studie uitgevoerd met de Apple Watch waaruit is gebleken dat ze met een test die maar zes minuten duurt tussen de 85 en 90 procent accuratesse kunnen zien hoe iemands gezondheidstoestand is, waarbij broosheid veel sneller en makkelijker vastgesteld kan worden.

Die cijfers gelden als het onderzoek in een klinische situatie werd uitgevoerd, als de mensen het zelf thuis deden lagen de cijfers wel wat lager (iets boven 70 procent gemiddeld). Aan deze studie deden 110 patiënten van Veterans Affairs mee die allemaal een cardiovasculaire ziekte hadden. Voor de volledigheid: in de study hebben ze het over “frailty”, dat hebben we hier vertaald als broosheid, een andere mogelijke vertaling is kwetsbaarheid.

[url=https://www.macfreak.nl/...
29 maart 2021 - 08:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS14-icoon.jpg
Apple heeft tegelijkertijd beveiligingsupdates uitgebracht voor iOS, iPadOS en watchOS, en dat is niet voor niets. Want het gaat hier om een ‘patch’ die een hack onmogelijk maakt die al actief in gebruik was. Wachten op de volgende grotere update was dus geen optie.

Het gaat hier om een slim in elkaar gezette hack, die gebruikt maakt van ‘universal cross site scripting’. Omdat die al actief gebruikt werd op sommige websites was er dus haast geboden met deze updates. Deze hack heeft trouwens de aanduiding CVE-2021-1879 meegekregen, die komen we dan ook tegen in de informatie over iOS 14.4.2 en iPadOS 14.4.2 en die van de watchOS 7.3.3 updates.

[img]https://www.mac...
27 maart 2021 - 09:30
Pagina: Vorige pagina Volgende pagina