geplaatst door: ▫︎
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
Hoe kies je de juiste provider voor je nieuwe iPhone?
Het uitzoeken van een nieuwe telefoon is niet makkelijk. Er zijn talloze abonnementen op de markt, aangeboden door verschillende providers. Om te bepalen welke provider het best past bij jouw wensen en behoeften, zetten wij in het volgende artikel  een aantal voor je op een rij.
 
In Nederland zijn er tal van providers, zowel voor telefonie, televisie en internet. De meest bekende namen zijn KPN, Ziggo, T-Mobile en Tele2. Ook zijn er een aantal kleinere providers die gebruik maken van de bestaande netwerken. Dit zijn onder andere Caiway, Delta en OXXIO. Een provider vergelijken kan soms lastig zijn, aangezien ze vaak qua aanbod op elkaar lijken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12-5G.jpg
Hoe kies je de juiste provider voor je nieuwe iPhone?

 
Wanneer je voor je nieuwe mobiele telefoon een goede provider zoekt, raden wij aan vooral naar de reviews te kijken van bestaande gebruikers. Zij hebben ten slotte de meeste ervaring met de desbetreffende provider.

Internet

Voordat je start met een internet abonnement vergelijken, is het van belang om te weten dat er verschillende soorten internetverbindingen zijn. Omdat de kosten en de snelheid van de internetverbindingen verschillen, is het belangrijk om jezelf af te vragen welk type internet je nodig hebt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Wi-FiRouterCloseup.jpg
Hoe kies je de juiste provider voor je nieuwe iPhone?


ADSL en VDSL zijn internetverbindingen via de telefoonlijn. Deze kunnen behoorlijke snelheden halen, maar helaas niet zo snel als de twee andere varianten: kabel en glasvezel.

Internet via kabel is een goede optie als je gaat voor betaalbaar, snel internet. Het enige nadeel bij deze variant is dat je minder opties hebt voor het aantal providers dat kabelinternet levert. Tot slot is er glasvezel. Dit is de meest moderne manier van internetverbinding. Het is een nieuwe techniek die zorgt voor enorm hoge snelheden. Doordat deze variant relatief nieuw is, is glasvezel nog niet op elk adres te verkrijgen. Ook is het doorgaans de duurste variant.
 
Telefoon

Voor je nieuwe telefoon kan je voor een vast abonnement kiezen. Hierbij ben je een langere tijd verbonden aan een provider en heb je elke maand dezelfde hoeveelheid internet en belminuten of smsjes. Je krijgt dan wel de telefoon erbij, dit is bij de prijs inbegrepen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone13Lineup.jpg
Hoe kies je de juiste provider voor je nieuwe iPhone?


Een andere mogelijkheid is Sim Only. Zoals de naam het eigenlijk al zegt sluit je hierbij alleen voor de simkaart een abonnement af. Als je een goedkope telefoon aanschaft kan dit de beste optie zijn. Want bij deze optie betaal je geen kosten van het toestel, maar alleen voor het internet, de belminuten of smsjes.


Ook je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
Hoe kies je de juiste provider voor je nieuwe iPhone?
7 april 2022 - 12:00    reactie #1
geplaatst door: iSan
Telefoonprovider koos ik op basis van 4G dekking in dunbevolkte gebied waar ik woon. De andere providers komen er gemiddeld genomen minder goed vanaf dan 'mijn' provider. Dus daar kan men ook op letten en beetje rondvragen in de buurt.