iPad beconcurreren zinloos?
geplaatst: 5 juli 2010 - 17:05
Ik ben benieuwd naar de meningen van mede - macfreakers. Ik denk dat het vrijwel kansloos is om te concurreren met de iPad als men hetzelfde probeert te doen.

Mijn mening is dat het enigszins kans van slagen heeft als er of een andere beeldscherm technologie inzit (mirasol of liquavista) of het is echt beter betaalbaar. Dit moet natuurlijk wel Android powered zijn.

geplaatst door: SteveJobs
Don't panic
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #1 geplaatst: 5 juli 2010 - 17:20
Neuh, kansloos denk ik niet. Niet iedereen vindt het iOS even prettig,
en er zijn altijd mensen die denken/vinden dat een volwaardig OS
zoals Windows 7 op een tablet ook prettig werkt... raar maar waar :-)

Mvg,
Joram

geplaatst door: Kapotlood
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #2 geplaatst: 5 juli 2010 - 17:27
Het moet wel een mobiele OS zijn, want anders krijg je echt gehandicapte laptops. Dat is ook een van de reden waarom HP gestopt is met de 'Slate'.
geplaatst door: SteveJobs
Don't panic
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #3 geplaatst: 5 juli 2010 - 17:30
Ach, Chrome OS en Linux zijn op dit moment ook nog niet echt van de
grond gekomen, en hetzelfde met Nokia's OS en Window's eigen
touch-OS. Geen van de alternatieven heeft op dit moment veel daglicht
gezien denk ik :)
geplaatst door: Kapotlood
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #4 geplaatst: 5 juli 2010 - 17:33
De JooJoo ziet als het goed binnenkort het daglicht. Of hij is al uitgeleverd zelfs?

https://thejoojoo.com/


Ziet er wel gaaf uit. Maar lijkt mij wat groot. 10.2''

geplaatst door: SteveJobs
Don't panic
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #5 geplaatst: 5 juli 2010 - 17:35
HP is gestopt met de Slate omdat ze Palm's WebOS op de korrel hadden. Ze kunnen wel hard roepen dat ze daar WebOS niet voor gaan inzetten maar ik geloof daar geen snars van  :cool:

Daarnaast zijn er ook nog diverse andere tablets in de maak met Android als OS. Nu de iPad een beetje de formfactor voor een tablet heeft neergezet zullen andere leveranciers snel volgen.

Ik hoop van harte dat er een beetje concurrentie komt, wordt het alleen maar leuker van. De smartphone markt is een stuk interessanter geworden nu er naast RIM, Microsoft en Nokia opeens een Google en Apple zijn opgestaan met goede OS-en die ook daadwerkelijk kunnen concureren met de eerste drie.

geplaatst door: KJ
KJ
Set your mind to elegant electronic music: http://www.eevolute.com
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #6 geplaatst: 5 juli 2010 - 17:35
Om te lezen wat een van DE usability guru's (Jakob Nielsen) van de Ipad vind (er worden ook even andere fabrikanten aangehaald) verwijs ik naar deze sites:

http://www.useit.com/alertbox/ipad.html
http://www.useit.com/alertbox/ipad-kindle-reading.html (vergelijk met de Kindle)

Helemaal onderaan de eerstgenoemde pagina staat een link naar een uitvoerig 93 pagina's tellend document over de usabilty bevindingen van de Ipad.

er komt heel wat kijken bij de ontwikkeling van een goed tabletje...

(Bewerkt door Spooter om 17:37, 5-07-2010)

geplaatst door: Spooter
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #7 geplaatst: 5 juli 2010 - 20:39
Ik ben een behoorlijke mac adept sinds 4 jaar. Ik heb hier een redelijk netwerk liggen met 5 macs, 2 ipods, 1 iphone en 2 ipads. Ik ben het geworden omdat ik met windows altijd gedonder had. Het werkte niet lekker samen etc etc. Mac wel. Ik zet het neer en het werkt en het is meteen beschikbaar in je netwerk. Hetzelfde met mijn iphone. Van mijn werk krijg ik een windows smartphone maar ik heb zelf in Belgie een iphone gekocht omdat ik die windows smartphones niet ok vind.
Echter de huidige smartphones (bv HTC HD2) dat is al andere koek. Windows wordt afgeschermd en het wordt usable. Op mijn werk is het microsoft wat de klok slaat. Zeer grote omgevingen tienduizenden pc's en duizenden servers. Dat kan apple niet. Dus daar werkt het prima met windows. Voor mij minder prima dan op een mac maar goed. Daar zit ook gewoon iets persoonlijks aan.
Ipad of een concurrent. Ik denk dat er prima kansen zijn voor concurrenten. Die zullen er mi ook komen en die gaan echt wel verkopen. Mist er inderdaad maar een mobile os op staat. Cruciaal is denk ik wel dat de leveranciers van dit soort producten er een goede store bij zetten. Dat bepaald zeker voor de gewone consument de bruikbaarheid.
geplaatst door: Kogel
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #8 geplaatst: 5 juli 2010 - 21:26
Inderdaad, een tablet is geen PC zonder toetsenbord. Exit Windows 7 en Linux. Het is ook geen e-reader met kleurenscherm. Exit alles waar geen echt OS op zit. Het zijn ook geen 4 iPhones aan elkaar geplakt. Exit alles wat niet resolutie-onafhankelijk is. Het heeft ook geen onbeperkte accuduur. Exit Intel.

Een OS dat voor een mobiel apparaat ontwikkeld is, een goede (multi)touch interface heeft, en dan wel zonder pennetjes, en dat een goede power management heeft, maakt een goede kans. Dan heb je iOS, Android, en mogelijk WebOS en Windows Mobile 7. De klassieke Palm OS en Windows CE / Mobile interfaces hebben hun beste tijd gehad.

geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #9 geplaatst: 5 juli 2010 - 21:41
Nee er is geen concurrentie voor de iPad. Zolang Microsoft of Google niet met een tablet (en bijbehorende infrastructuur) komen met dezelfde branding als de iPad is er geen concurrentie. Hooguit van een heleboel kleine concurrentjes in een versnipperde markt. Allemaal met andere feautures, verschillende ossen en verschillende appstores etc. Je ziet dan nu ook in de telefoonmarkt. Androïd is uiteraard aardig in opkomst, maar er is geen telefoon die Android als merk vertegenwoordigd. Allemaal hebben ze andere features en softwareversies. Over Windows Mobile zal ik het maar niet eens hebben.
Apple heeft daarentegen zo'n machtig imperium met een sterk os, een grote appstore en een zeer duidelijke lijn die ook nog eens naadloos aansluit op alle andere Apple producten. Vergelijk het met de iPod. Ook daar heeft Apple alleenrecht op de iPod en dankzij de iTunesstore ook nog eens bijna de alleenheerschappij in de digitale (legale) muziekdownloads.

Natuurlijk is er een markt voor Android en Windows 7 tabletten, maar die zal nooit de omvang en stabiliteit gaan krijgen van de nu al immense iPadmarkt.

geplaatst door: odo
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #10 geplaatst: 5 juli 2010 - 21:44
Er zijn natuurlijk ook een groot aantal mensen dat niets met Apple heeft en niet het extra geld willen betalen voor het merk Apple. Ik denk dat dan een android tablet, mits goed geprijsd, het best goed zal doen.

De meeste verkochte Mp3 speler is immers niet de iPod ;)

geplaatst door: SteveJobs
Don't panic
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #11 geplaatst: 5 juli 2010 - 21:57

Citaat
SteveJobs om 21:44, 5-07-2010
en niet het extra geld willen betalen voor het merk Apple.

Volgens mij is daar bij de iPad geen sprake van...

geplaatst door: Robert
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #12 geplaatst: 5 juli 2010 - 22:05
Ja natuurlijk zullen er best wat leuke Android tabletjes gaan komen maar ik betwijfel sterk of deze het succes van de iPad zullen gaan evenaren. En concurrentie in de zin van marktaandeel van de iPad afsnoepen, zal het al helemaal niet zijn. Ik zie het met belangstelling tegemoet maar geloof er geen snars van dat er binnenkort al een echte tabletmarkt gaat ontstaan naast de iPad. Apple loopt daarin daadwerkelijk vele jaren vooruit.

Met een mooie tablet op de markt ben je er nog niet namelijk. De iPad is het gevolg van jarenlang sleutelen en het zorgvuldig opbouwen van een uitgekiende strategie waarbij met alle aspecten is rekening gehouden. Daar plukt Apple nu de vruchten van. Een successtory die je niet eventjes kopieert. En dat zelfde geldt natuurlijk voor de iPhone.
Tjeezus ik lijk wel een echte fan  :wink:

geplaatst door: odo
iPad beconcurreren zinloos?
reactie #13 geplaatst: 5 juli 2010 - 22:45
Of een echte Freak...  ;)
geplaatst door: Robert