geplaatst door: hl
Vanaf dat Catalina er is kan ik de foto-sub-mappen die in in FOTO  in een mappen-structuur staan gearchiveerd niet meer in hun hoofdmap aanvinken en configureren om ze vanuit de IMac op de iPad te zetten. Als ik dat doe wordt er geen foto overgezet.
Vóór Catalina kon je een hoofdmap selecteren en alle submappen die daarin  stonden werden dan als individuele losse albums naar de iPad overgezet.
Al de albums die ik manueel aanvink dienen op de computer in FOTO eerst ontrafeld te worden in een lijst individuele mappen, dus ze mogen niet meer in een mal staan. Ik heb daardoor nu een chaos van losse albums op mijn iMac staan. Want de hele lijst met albums moet nu op alfabetische volgorde of op leeftijd worden gesorteerd en daardoor ook door elkaar. 
Ik begrijp niet waarom Apple deze hoogst onhandige verandering heeft ingevoerd en dacht dat het een tijdelijke fout was. Maar het duurt nu al een jaar of twee. Is er een andere weg bij het configureren mogelijk, waardoor op de iMac de FOTO bibliotheek intact kan blijven?
Bewerkt: 7 augustus 2021 - 23:01 door hl
Configuratie foto’s IMac naar iPad problematisch
7 augustus 2021 - 22:54    reactie #1
geplaatst door: nnsa
Ik denk dat er een begrips-verwarring is tussen albums en mappen.

Foto’s staan in een album en albums staan in een map. Een map kan meerdere albums bevatten.

https://support.apple.com/nl-nl/guide/iphone/iphc0fc668ab/ios

https://support.apple.com/nl-nl/guide/mac-help/mchl4af095d3/10.15/mac/10.15

Configuratie foto’s IMac naar iPad problematisch
7 augustus 2021 - 22:58    reactie #2
geplaatst door: hl
Dat weet ik.
sorry als ik de begrippen verwisseld had.
ik heb de tekst gecorrigeerd.
Configuratie foto’s IMac naar iPad problematisch
8 augustus 2021 - 20:39    reactie #3
geplaatst door: hl
Het probleem is opgelost. Fotoalbums synchroniseren naar de iPad vanuit mappen in Foto’s werkt weer. Mogelijk werkte het lange tijd niet doordat ik vóór het synchroniseren nooit eerst iCloud uitzette.