iPhone 6s Plus – bibberende camera
geplaatst: 7 augustus 2018 - 23:34
Ik heb dus het bekende probleem met de bibberende camera van de iPhone 6-reeks. In mijn geval gaat het echter om een iPhone 6S Plus, welke niet gedekt wordt door het vervangingsprogramma van Apple, aangezien dat enkel van toepassing is voor de 6 Plus modellen.
Heel erg fijn natuurlijk, aangezien het om exact hetzelfde probleem lijkt te gaan, waarbij de achterste camera begint te trillen en niet meer in staat is om te focussen, waardoor de foto's natuurlijk ook wazig worden. Waarom Apple enkel de 6 Plus modellen wenst te vervangen, maar niet die van de 6S Plus (of welke andere dan ook), is mij in elk geval een raadsel.

Ik heb reeds geprobeerd om een full reset van het toestel te doen, helaas zonder effect. Ik heb vervolgens ook met Apple zelf contact opgenomen, het probleem uitgelegd en een diagnose vanop afstand laten maken. De man aan de lijn heeft het besproken met een collega van hem, waarna ik te horen kreeg dat mijn toestel niet in aanmerking kwam voor het herstelprogramma, maar dat ik het wel bij een service kan binnenbrengen, zodat zij een diagnose ter plekke kunnen uitvoeren en de camera eventueel kunnen vervangen (indien mogelijk). Indien dat niet mogelijk zou zijn, wordt heel het toestel vervangen. Dit zou mij ruwweg tussen de 80 en 380 euro moeten kosten (als ik het goed onthouden heb).

Nu is die 80 euro om enkel de camera te laten vervangen geen buitensporig bedrag, alhoewel dat onderdeel wellicht slechts een aantal euro's kost, maar dat bracht mij eveneens op het idee om misschien zelf eens te proberen om die camera te vervangen. Ik heb iFixit geopend en gezien dat er een tutorial is, waarbij het vervangen van de camera niet zo heel erg moeilijk lijkt, dus wil ik wel een poging wagen.
Mijn vraag is nu, heeft iemand enig idee waar ik aan originele onderdelen voor de iPhone kan geraken en hoe betrouwbaar dat is? Iemand die ervaring heeft met zulk DIY-herstellingen voor de iPhone? Ik sta in elk geval open voor allerlei suggesties, desnoods ook voor contacten van andere reparatiecentra die de camera zouden willen vervangen voor een zachtere prijs, zolang ik de garantie maar heb dat het om dezelfde kwaliteit gaat en dat ik er op kan rekenen dat het probleem wordt opgelost.

Bedankt alvast!
geplaatst door: s0199810
antw: iPhone 6s Plus – bibberende camera
reactie #1 geplaatst: 8 augustus 2018 - 00:01
Hier bv?

https://www.thebookyard.com/parts-iphone.php?cPath=54_421

Enne: als je zelf gaat herstellen ben je je mogelijke garantie kwijt.

Dat gezegd: iFixit is een fantastische hulp met hun foto handleidingen!

Happy DIY!
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it!
antw: iPhone 6s Plus – bibberende camera
reactie #2 geplaatst: 8 augustus 2018 - 11:39
Thanks, dat is al een begin. De garantie is in elk geval al verlopen, dus dat maakt niet zoveel uit.

Waar ik mij wel zorgen om maak, is of het risicovol is om er een niet-originele camera in te plaatsen? Die van The Bookyard is recycled, wat vermoedelijk betekent dat deze uit een oude 6S Plus komt en dus origineel (maar gebruikt) is? Op andere sites zijn eveneens camera's te vinden, maar de oorsprong daarvan is moeilijker te achterhalen. Wellicht uit China, waardoor de kwaliteit ervan moeilijk te controleren is.

Misschien vind ik met wat geluk iemand die een iPhone 6S Plus voor onderdelen verkoopt en ik enkel de camera daarvan kan overnemen voor een zacht prijsje. Ik blijf rondkijken.
geplaatst door: s0199810