Advies gevraagd: iPod Nano 8Gb of Video 30Gb?
7 januari 2007 - 15:01   
geplaatst door: KilmaZ
Beste allemaal,

Mijn iPod (4G, 20 Gb) begint het langzaamaan te begeven; meer foutmeldingen, lage accutijd en een half kapot clickwheel. Tijd voor vervanging dus!

Ik twijfel echter heel erg tussen een iPod Nano 8Gb of een iPod Video 30Gb. Ik gebruik mijn iPod eigenlijk alleen voor muziek onderweg. Op het moment heb ik 9Gb aan muziek en dit groeit nog steeds iedere dag.

Daarnaast was ik benieuwd hoe een lagere capaciteit dan mijn bibliotheek zou gaan werken met iTunes. Zet hij dan iedere keer willekeurig nummers erop? Of slaat hij vanaf de 'W' over? Of moet ik alles zelf selecteren en deselecteren?

Alvast bedankt voor jullie adviezen!

Advies gevraagd: iPod Nano 8Gb of Video 30Gb?
7 januari 2007 - 15:09    reactie #1
geplaatst door: Dave H
Ik heb zelf ook voor de keuze gestaan.

Toch was voor mij de doorslag dat voor 'een paar tientjes meer' je er 22 GB extra capaciteit bij krijgt.
Ik dacht ook dat ik toch geen video zou kijken op mn ipod, maar nu blijkt dat ik vaker video kijk op mijn ipod dan muziek luister.  Raar maar waar.
Bovendien is die ipod video 30 GB best plat vergeleken bij oude ipod's, ook een pluspunt.

Advies gevraagd: iPod Nano 8Gb of Video 30Gb?
7 januari 2007 - 15:16    reactie #2
geplaatst door: leavestone
Mijn eerste iPod was een iPod Photo 30GB deze staat nu te pronken in een iPod Hifi van apple.

Sinds kort erg blij met een 8GB Nano muziek voorraad is 20 GB en 13 GB aan Podcast Foto's even buiten beschouwing gelaten. Bij de Podcast zit een beetje het dilemma.

De Nano heeft namelijk de zelfde functionaliteit als de iPod Photo je kan er geen video op afspelen en geen games op spelen.

Wat de Nano wel kan is me Nike+ een prachtig trainings maatje zijn voor het hardlopen.

Dus de afweging is niet zozeer hoeveel GB maar wat je er mee wilt doen. Je zet je favoriete muziek gewoon in playlists en die sync je gewoon.

Als je je oude iPod gewoon op shuffle zet en hem in een iPod hifi oid. zet kom je af en oe nummers tegen waarvan je niet meer wist dat je ze had.

Succes met je keuze.  :cool:

Advies gevraagd: iPod Nano 8Gb of Video 30Gb?
8 januari 2007 - 11:48    reactie #3
geplaatst door: KilmaZ
Bedankt voor jullie reactie's.

Maar er zit in iTunes dus niet iets waarmee hij automatisch 'willekeurig' gaat syncen?

Advies gevraagd: iPod Nano 8Gb of Video 30Gb?
8 januari 2007 - 11:51    reactie #4
geplaatst door: mvdg
Ja dat zit er wel. Standaard maakt hij een willekeurige keuze uit je library. Je hebt dan dus een "doorsnede" van je collectie op je iPod staan.

Zelf stel ik hem zo in dat hij bepaalde playlists synchroniseert, en dan laat ik bijvoorbeeld bepaalde muziekstijlen weg die ik onderweg toch niet luister, of bepaalde podcasts die erg groot zijn. Je kunt op die manier nog aardig rommelen. Of je maakt bijvoorbeeld 1 playlist van muziek die je perse wilt meenemen en 1 playlist die je instelt op "6 GB muziek, willekeurig uit mijn library gekozen". Zo kun je dus aardig combineren om een mix te vinden die jij leuk vindt.

Mitch Design : websites en interactieve toepassingen : http://www.mitchdesign.nl
Advies gevraagd: iPod Nano 8Gb of Video 30Gb?
8 januari 2007 - 11:52    reactie #5
geplaatst door: Dave H
Je kan een slimme afspeellijst maken van bijv. 8GB met 'willekeurig' een aantal nummers, en deze dan automatisch syncen met je iPod.