Airplay 2 onder macOS Mojave
geplaatst: 28 juli 2019 - 16:49
Ik heb recent een aantal oude Airport Express routers gekocht met het voornaamste doel om mijn Wifi bereik te vergroten, maar ook om Airplay 2 beschikbaar te hebben op meerdere plekken in mijn huis. Het werkt goed, op mijn iOS devices kan ik meerdere Airplay speakers tegelijk aanspreken, dus echt multiroom. Maar binnen High Sierra werd dat nog niet ondersteund, dus ik was aangewezen op mijn iOS devices. Nu heb ik na een videokaart upgrade mijn Mac ook naar Mojave kunnen updaten en tot de versie waar Airplay 2 ook ondersteund wordt (10.14.5). Maar als ik in mijn geluidsuitvoer overzicht ga, dan kan ik maar 1 apparaat kiezen en niet, zoals in iOS, meerdere apparaten. Wel kan ik dit binnen iTunes op mijn Mac, maar dat kon met Airplay 1 ook al. Mis ik iets? Of is dit echt de enige manier om Airplay 2 te gebruiken op mijn Mac? Dat zou dan wel een beetje jammer zijn, ik gebruik vooral Spotify namelijk...  :confused:
geplaatst door: saaihead
antw: Airplay 2 onder macOS Mojave
reactie #1 geplaatst: 28 juli 2019 - 18:19
Ik heb helaas geen antwoord op je vraag, maar lees graag mee met mogelijke antwoorden, en haak even aan in je topic.

Ik heb een (paar jaar oude) Marantz receiver met AirPlay (versie 1) en Spotify Connect support. Meestal luisteren we muziek (Spotify Connect) middels deze Marantz.

Er staat een AirPort Express 802.11n (A1264, 1gen) met speakers in de keuken, voor “muziek terwijl u kookt”. Daar kunnen we Spotify naartoe “AirPlayen” vanuit een iPhone of iPad.

Ik hoopte dat ik met de 7.8.1 firmware update AirPlay 2 support op deze AE gen1 zou krijgen, maar dat lijkt niet het geval helaas. Het lukt me in ieder geval niet om de AE aan te melden in de Home app. Ik weet niet welk 8-cijferig nummer ik moet invullen; dat staat niet op de AE. Misschien maar een keer een nieuwere AirPort Express op de kop tikken. Die zijn nog wel te koop (tweedehands).

Het is inderdaad al jarenlang een groot gemis dat je met AirPlay (1) maar maximaal één apparaat als uitvoerdevice kunt kiezen. (Alleen als je iTunes op de Mac gebruikt kun je meerdere uitvoerdevices kiezen. Dat gebruikte ik voorheen op de Mac mini.)

Het is fijn om te lezen dat het met AirPlay 2 nu mogelijk is om meerdere uitvoerdevices te selecteren. Alleen zal ik daarvoor wel mijn hardware moeten upgraden om er gebruik van te kunnen maken.  :confused:
geplaatst door: puk1980
I use an iPhone. But I am the good guy! ; - )
antw: Airplay 2 onder macOS Mojave
reactie #2 geplaatst: 28 juli 2019 - 23:04
Haak gezellig aan. :)

Jij hebt zo'n stekkermodel Airport toch? Die hebben inderdaad niet voldoende geheugen aan boord om een airplay 2 stream te bufferen (en waarschijnlijk ook niet de processorkracht). Maar buiten dat, voor de configuratie in de Woon app hoef je bij deze devices geen code in te voeren, je kan ook zonder code door en dan verschijnt 'ie vanzelf in het volgende scherm, als het een tenminste een A1392 is. ;)

Maar ja, als je Airplay 2 wil dan moet je inderdaad wel investeren in andere Airports. Dat is op zich wel goed te doen, als je een beetje shopt op Marktplaats is het wat goedkoper. Ik heb daar gemiddeld 50 a 60 euro betaald per airport en als je ze bekabeld aansluit dan kan je er ook het bereik van je wifi netwerk mee uitbreiden.

geplaatst door: saaihead
antw: Airplay 2 onder macOS Mojave
reactie #3 geplaatst: 29 juli 2019 - 05:25
Under redaction.
Laatst bewerkt op: 29 juli 2019 - 05:33 door HEXDIY
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it!
An old Mac never dies, it just fades away into the Cloud.