Apple TV niet altijd herkenbaar
geplaatst: 31 juli 2016 - 12:51
Mensen,

Ik heb een bijzonder probleempje. Mijn AppleTV is soms niet vindbaar in het netwerk. Als ik dan kijk dan heeft de AppleTV gewoon internet want ik kan gewoon YouTube filmpjes afdraaien op de AppleTV zelf, maar ik kan niet vanaf mijn telefoon / iPad contact maken. Herstart ik de AppleTV dan is het probleem opgelost. Ik heb de AppleTV al eens opnieuw gereset en terug gezet naar fabrieksinstellingen én geprobeerd de AppleTV aan te sluiten op een UTP kabel i.p.v. WiFi. Geen van deze dingen brachten de oplossing. Zit er ergens nog een instelling die ik over het hoofd gezien heb of heeft iemand dé oplossing?

Groet, Gydo

geplaatst door: GydoStemerding
Apple TV niet altijd herkenbaar
reactie #1 geplaatst: 25 november 2016 - 11:20
Helaas ik heb geen oplossing maar wel soms hetzelfde probleem. Ik schrijf dat dan vaak toe aan updates die mijn router in de nacht doet (deed) maar er zijn dus meer
geplaatst door: Ypehille
Apple TV niet altijd herkenbaar
reactie #2 geplaatst: 27 november 2016 - 16:41
Hier een vergelijkbaar issue:

De ATV is wel benaderbaar en bedienbaar via iPad, iPhoneSE
De ATV is ook te gebruiken voor bijvoorbeeld Netflix (internet is dus ok)
De ATV is ook zichtbaar in iTunes
Maar op de MBP is het Airplay symbooltje wel zichtbaar, als ik daar op klik zie ik "Zoeken naar ATV> ATV uit" en dat is nou net zo handig af en toe

Ik las ergens de volgende oplossingsroutine

  • kijken of de apparaten op hetzelfde WIFI netwerk zitten (check: via kabel zelfde euvel)
  • ATV herstarten (check)
  • ATV herstarten door alle kabels minstens 30 seconden er van af te halen en er weer instoppen (check)
  • Modem herstarten ( nog niet gedaan omdat iedereen hier op het netwerk aan het 'werken' is; morgen doen)

  • Andere gebruiker aanmaken en daar inloggen>> zelfde euvel
  • Bij verjaardagsfeestje van dochter eergisteren een andere ATV in feestkamer geïnstalleerd >> eerst niet   zichtbaar op haar iPhone >> na herstart van de iPhone weer wel... De kids hebben via infuse en ATV 's avonds een film gekeken>> ging verder prima.

pmac

geplaatst door: PSYCHOMAC
iMac 2007 20", iMac 27", iMac 21", 10x iMac G3 , 2x iMac G4, 1x iMac G5 ,2xPM dual 1.8 en dual 2.0 G5; 2x MacPro ;15/17/23inch Display(alu en model ervoor), powerbook 12/15/27inch,  Apple TV, 2xApple Cube/17 "ADC Scherm, PM G4 QuickSilver, en verder nog veel te veel om op te noemen. Een verzamelaar dus!