iPod Classic synct niet meer...
geplaatst: 16 oktober 2008 - 21:18
Mijn iPod Classic wil niet meer syncen. Eergisteren bleef hij 'hangen' toen ik foto's aan het bekijken was, heb hem toen gereset en vanaf dat moment kreeg ik alleen nog maar het scherm met de Apple in beeld. Wel kreeg ik 'm nog in diagnostische modus, controle van de harde schijf lukte niet... Heb 'm vervolgens helemaal leeg laten lopen en aangesloten op mijn iMac. Aanvankelijk gebeurde er niets, de iPod mounte niet en gaf ook niet aan dat hij aangesloten was.

Vandaag kom ik thuis na mijn werk en haal de iMac uit z'n sluimer en jawel hoor... de iPod die nog steeds aangesloten was komt op het bureaublad en in iTunes. Ik heb hem vervolgens met 'herstel' in iTunes hersteld, schijfhulpprogramma erover laten lopen. Schijfhulp geeft aan dat volume iPod in orde is. Maar iTunes begint met synchroniseren en als er c.a. 150 mb opstaat stopt ie ermee, blijft wel aangeven dat er gesynchroniseerd wordt maar blijft hangen op één nummer.

Ontkoppelen lukt dan niet meer, evenmin iTunes afsluiten, zelfs met 'forceer stop' niet...

Is de HD kapot? Is er een andere mogelijkheid om de schijf te wissen, mogelijk met schijfhulp? En haal je dan echt alle informatie weg? Laatste vraag is voor mij belangrijk want op de achterzijde van deze iPod staat geen serienummer alhoewel het toch een echte iPod Classic is gekocht in Amerika. Helaas heb ik het aankoopbewijs (nog) niet kunnen vinden en ik denk dat dit van belang is wanneer ik 'm op wil sturen voor mijn garantie. Het serienummer is namelijk wel op de iPod zelf te achterhalen en op de supportsite van Apple geeft het serienummer aan tot wanneer garantiedekking is en dat is tot juni 2009 hetgeen klopt...

Alvast bedankt voor de reacties..

geplaatst door: 1962guitarman
iPod Classic synct niet meer...
reactie #1 geplaatst: 16 oktober 2008 - 21:54
wat wel vaker gebeurd is dat het betreffende bestand niet meer helemaal lekker is. Dan komt het wel eens voor dat de ipod daar op vastloopt. Is het legale muziek, of toevallig iets van Limewire?
Wellicht heb je kunnen zien waar het mis gaat, en probeer dan dat bepaalde nummer eruit te vissen en dan opnieuw te syncen.
geplaatst door: applejuice
Luister, leer en reageer. Niemand weet alles. We weten allemaal iets.
Nieuwsgierig naar mijn werkplek? Hier!!
Onze werkzaamheden: Beweeg muis hierover en klik
iPod Classic synct niet meer...
reactie #2 geplaatst: 16 oktober 2008 - 22:29
Lijkt me niet waarschijnlijk, heb dezelfde bibliotheek met dezelfde afspeellijsten proberen te syncen als altijd... :confused:

aanvullend: Heb een enkele afspeellijst gecreëerd met alleen van nummers van eigen cd's. Deze wordt dus ook niet gesynct, d.w.z. een paar nummers maar en dan kapt ie ermee...

(Bewerkt door 1962guitarman om 23:14, 16-10-2008)

geplaatst door: 1962guitarman