Xerox Phaser7800 ervaring gezocht
geplaatst: 17 maart 2015 - 21:20
Iemand ervaring met een Xerox Phaser 7800?
De printer kan SRA3 papier doorvoeren, maar wat is het printbereik? Dat kan ik nergens vinden. Kan ik een A3 met snijlijnen printen?

Iemand antwoord op deze vraag
(Xerox is nogal vaag hierover, vandaar deze vraag hier)

geplaatst door: Hiker
Xerox Phaser7800 ervaring gezocht
reactie #1 geplaatst: 18 maart 2015 - 06:39
geplaatst door: Pieterr
"One experiment is worth a thousand expert opinions."
Xerox Phaser7800 ervaring gezocht
reactie #2 geplaatst: 18 maart 2015 - 09:07
Ik heb de 7500 en je kunt A3 met snijtekens zeker printen.
geplaatst door: Blender
Xerox Phaser7800 ervaring gezocht
reactie #3 geplaatst: 18 maart 2015 - 09:42
Hi,
Met een Phaser 7750 die ik hier heb werkt A3 met snijtekens op een SRA3 formaat ook goed.
Ik zou mij dus maar geen zorgen maken...
Vertel als je de aanschaf hebt gedaan of de printer je bevalt?
Neem je er ook een service-contract voor materialen bij?
Gegroet.
geplaatst door: dick dale
Xerox Phaser7800 ervaring gezocht
reactie #4 geplaatst: 18 maart 2015 - 10:30

Citaat
Pieterr om 6:39, 18-03-2015
Even bellen?
http://www.xerox.nl/services/customer-service/nlnl.html

Zoals gemeld: Xerox is nogal vaag hierover, vandaar deze vraag.

geplaatst door: Hiker
Xerox Phaser7800 ervaring gezocht
reactie #5 geplaatst: 18 maart 2015 - 10:37
Voor de 7500 en 7750 mag dat misschien zo zijn, maar ik heb een 7845 copier/printer en die kan het eigenlijk net niet. Ondanks dat Xerox deze verkoopt als SRA3 printer. Papier van dat formaat gaat er goed door, maar als je slechts A3 kunt printen (in de breedte, dus 30 cm) dan kun je dus geen 3 mm bleed en snijlijnen meeprinten. Ofwel een A3 uit een SRA3 snijden wordt erg lastig omdat je zeker 297+12 mm nodig hebt.
De afdrukkwaliteit van de 7800 en 7845 zal hetzelfde zijn, zelfde techniek, en die is supergoed.
geplaatst door: Hiker
Xerox Phaser7800 ervaring gezocht
reactie #6 geplaatst: 18 maart 2015 - 11:13
Voor mijn aanschaf van de 7750 kon ik wat test documenten opsturen naar Xerox.
Een aantal dagen later kreeg ik die terug. Mooie manier om de kleur te testen, en te zien of of op een SRA3 de snijlijnen blijven staan  :cool:

Als Xerox deze service niet meer biedt: dan even met een dealer contact opnemen, ze zouden gek zijn als ze je die service t.ov. een eventuele verkoop niet bieden.

succes.

geplaatst door: dick dale
Xerox Phaser7800 ervaring gezocht
reactie #7 geplaatst: 18 maart 2015 - 14:02
Zelf vorig jaar ook voor een 7800 gekeken ter vervanging van mijn 7760.
Daarvoor tijdal een 7750 en een Phaser 790 gehad. Weet dus wel een beetje wat het is om op dit soort machines kleine oplage printwerk te draaien.

Omdat het op mijn laatste 3 machines was het regelmatig 'net te klein was'.
(niemand merkt het dat zijn briefpapier 29,6 is) :happy:

Komt er op neeer dat ik het gebied graag groter wou hebben, toen deed zich een goede tweedehands Docucolor 252 aan voor weinig geld (minder dan een nieuwe 7800)

Na 4 dagen gebruiken was ik er achter: waarom hebben we dit niet eerder gedaan?
Voor het geld hoef je het dus niet te laten, als je de ruimte er voor hebt zou voor mij de keuze makkelijk zijn.

Bijgevoegd 6 foto's die ik vanmorgen voor je heb genomen.
De volvlakken cyaan komen uit de docucolor en de zwarte uit een 7760.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/69302878/printmarges_xerox.zip

Ik moet nu echt weg, maar als je nog vragen hebt hoor ik het wel.

(Bewerkt door Nelis00 om 14:07, 18-03-2015)

geplaatst door: Nelis00
Xerox Phaser7800 ervaring gezocht
reactie #8 geplaatst: 18 maart 2015 - 14:54
Ik heb juist mijn Docucolor 242 weggedaan. Reden: te duur in onderhoudscontract.
De WC7845 is qua volvlak zwart veel mooier dan de DC242.
DC242 heeft inderdaad een veel ruimer afdrukgebied.
geplaatst door: Hiker
Xerox Phaser7800 ervaring gezocht
reactie #9 geplaatst: 18 maart 2015 - 19:01

Ja goedkoop is het allemaal niet, maar dat was die 7760 toch ook niet?
Want ik meen me te herinneren dat het maar 20,- per maand scheelde ofzo.
In welke orde van grootte praat je dan bij zo'n 7800?
geplaatst door: Nelis00
Xerox Phaser7800 ervaring gezocht
reactie #10 geplaatst: 20 mei 2015 - 21:47
Vandaag een proefprint van een OKI931 gehad, ziet er ook erg goed uit. Op een SRA3 print die rondom tot 4 mm van de rand. Prijs 3000 euro.
geplaatst door: Hiker