Covid-19 gekte
27 maart 2021 - 23:30    reactie #25
geplaatst door: MacFrankie
Ik zal even op 1 punt reageren van een oudere post van jou, macquintosh.

Klopt, echter slechts 2% dus niet noemenswaardig in mijn optiek. Das geen ontkenning maar realisme.

Van de 1000 mensen die covid krijgen, blijft het bij 800 mensen bij symptomen die lijken op een verkoudheid.
Van de 1000 mensen die covid krijgen, worden 200 mensen ziek, 150 daarvan krijgen symptomen vergelijkbaar met een zware griep.
Van de 1000 mensen die covid krijgen, worden er 50 ernstig ziek, en als ze genezen, dan houden ze er "iets" (chronisch) aan over.
Van de 1000 mensen die covid krijgen, gaan er meer dan 10 dood. Dat is net iets meer dan 1%, dat lijkt niet veel.

Bij het klassieke griepvirus komt de grootste groep (het zogenaamde "verkoudheidje") niet in de statistieken voor. De overlijdensstatistieken zijn gebaseerd op de mensen die er echt ziek van worden (de 20% in bovenstaand overzicht).

Het coronavirus is vele malen besmettelijker dan het griepvirus, dus iedereen gaat het krijgen. Als 1 - 1,5% dan gegarandeerd overlijdt, mag dat weinig lijken, maar het gaat wereldwijd over 100 miljoen mensen. En dat is best veel. En misschien kunnen van die 100 miljoen mensen 99.999.998 mensen jou helemaal niks schelen, maar jouw ouders bijvoorbeeld wel...

Zonder maatregelen en zonder vaccin gaat corona jou he dan ook raken.

O ja, dat zouden we bijna vergeten: de reguliere zorg, die helemaal tot stand komt door een overbevolking van de ziekenhuizen, die kost misschien nog wel meer levens.

En kwetsbare pubers, die emotioneel enorm lijden onder de lockdown, maar voor wie "gewoon" naar school gaan ook geen optie is zonder vaccinatie, worden ongelukkige volwassenen (als ze niet eerder al voor de trein springen).

Moet ik nog doorgaan?

Vaccineren! Hoe eerder hoe beter!

Ja. Wetenschappelijk onderzoek wordt op grote schaal gebruikt voor lobby-doeleinden. Daarmee schuif ik niet wetenschappelijk onderzoek terzijde, maar een kritisch oog is nodig.

Een kritisch oog is altijd nodig. Maar ga voor de gein eens de advocaat van de duivel spelen voor jouw eigen bijdragen hier. Klinkt niet helemaal verkeerd, nietwaar? Heb een open geest, niet alles is een complot.

Dat er farmaceuten zijn die hierop binnenlopen is een feit. Ik ben niet van het nivelleren, maar ik stel voor dat de fiscus daar binnenkort eens een paar miljard op gaat halen, om weer even de balans te herstellen.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Covid-19 gekte
27 maart 2021 - 23:56    reactie #26
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 03:14    reactie #27
geplaatst door: anraadts
- veel overlijdens worden onterecht toegeschreven aan corona.
Voor zover ik heb kunnen zien wordt er eerder onder- dan over gerapporteerd. Tegenstanders laten altijd alleen maar gevallen zien die volgens hem onterecht in de statistieken terecht komen, nooit het tegenovergestelde.

Oversterfte-cijfers staven die stelling.

Citaat
Daarnaast:
- van de sterfgevallen heeft 99,9% onderliggend lijden.
Maakt dat het minder belangrijk? En is 99,9 procent niet een absurd hoog percentage? Waar haal je dat vandaan?

Citaat
- van de langdurig klachten houden is er ook sprake van mindere gezondheid in de meeste gevallen.
Ik hoor juist veel van mensen waar dat beslist niet het geval is, ook om me heen.

Citaat
Ik ken in mijn omgeving ouderen (75+) die corona hebben gehad en daar met wat griepklachten doorheen gefietst zijn. Waarmee ik wil zeggen dat het allemaal niet zo apocalyptisch is als men je wil doen geloven.
Wow, daarmee haal je je eigen verhaal wel héél erg had onderuit.

Misschien tijd om eens op de IC te gaan kijken.

De ergste griep uit de laatste paar decennia was die van 2017, 62.000 doden in de VS (daar weet ik de cijfers van uit m'n hoofd). Covid-19: ruim 500.000 doden in het eerste jaar, and still counting...
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 05:57    reactie #28
geplaatst door: MacMiep
Als risicogroep kan ik mij de luxe van niet vaccineren niet veroorloven. Ik krijg ook ieder jaar de griepprik. Die was in 2018 niet goed "gegokt" en toen lagen de IC's ook al vol. Niks van geleerd, geen bedden erbij.

Dit virus is nieuw en we zullen er nog heel veel over leren. Wetenschappers zijn het niet altijd met elkaar eens, dat is logisch.

Hoe het RIVM ermee is omgegaan vanaf het begin, is echter minder logisch en in mijn ogen zelfs stuitend. Maar niet raar, gezien hoe ze de Q-koorts epidemie hebben behandeld. Dat hebben ze ook niet serieus genomen, terwijl notabene het CDC een waarschuwing heeft doen uitgaan voor Nederland.

Virologen wisten al jaren dat het geen kwestie was van òf, maar van wanneer er een pandemie zou komen. Met SARS en MERS is het redelijk goed afgelopen. Dat had anders kunnen gaan. Toch leek het RIVM totaal onvoorbereid.

Eerste statement begon het al mee: "Het virus komt niet hierheen."
Ieder wel nadenkend mens met een linkje naar http://vliegtuigradar24.nl/  kon al voorspellen dat het deze kant op zou komen. Zeg dan: "Het zou kunnen dat..".
Nu was het net Colijn die het plebs opriep "Even rustig te gaan slapen..."

Driekwart jaar was al bekend: "er komen vaccins". En toen ze geleverd werden was er NIKS geregeld. Niet eens het leger ingezet, waar je toch moet zijn wanneer je zo'n grote logistieke klus hebt (doen die ook es wat nuttigs).

"Mondkapjes werkten niet", ondanks een eerder eigen onderzoek, mede op basis waarvan de Duitsers ze wel verplicht stelden. Van Dissel ertegen wegens: "slechte eigen ervaringen".
En dat moet wetenschapper zijn? Empirisch bewijs wasda?
Iedere pleebeër kan hoesten naar een kaars met en zonder mondkapje. Of bij vrieskou. Moet je eens kijken wat dat scheelt!

Overigens staat in de Duitse supermarkten met grote letters "2 meter afstand houden". Wij anderhalf. Canada 6 feet. Ja wat is het nou?!

Over aerosolen - daar hebben natuurkundigen weer verstand van - hoor je het RIVM al helemaal niet. Vraag me af of ze daar wel fysici raadplegen, laat staan of die in de club zitten.

Avondklok hadden ze met Oud en Nieuw moeten doen. Waren ze te slap voor dus de eerste hulp kon weer aan de slag.

Recent nog de Jonge met 'er is niks aan de hand met dat vaccin'. Paar dagen later: 'we stoppen met prikken'.
Zeg dan: "Beste mensen, ik weet het nog niet, ik zoek het uit, u hoort van mij."
Dan ben je eerlijk.

Zwabberbeleid is het geworden. Telkens zelf het wiel uitvinden in niet kijken wat er in andere landen gebeurde. "Ja Italië is geen Nederland." Nee? Daar wonen ook mensen. 
En wat krijg je dan: mensen gaan het niet meer serieus nemen.

Vorig jaar waren de zorgmedewerkers nog de helden. Nu hoor je er niemand meer over.
Gauw naar de bus hollen wanneer er gestemd moet worden over extra loon voor deze mensen, was nog het meest stuitend.
Maar de Nederlandse kiezer is kort van memorie. Die wil gewoon verder op deze voet.

Intussen gaan er steeds meer bedrijven kapot. Heb je met verlies je oude voorraad verkocht, "dan heb je omzet gedraaid" en mag de steun weer in de zakken van de Staat verdwijnen.
Maar multinationals die in het buitenland dividend uitkeren en hier steun ontvangen, daar gebeurt niks mee. Of het veel te dure KLM met piloten van over de twee ton plus pensioen.

Maar de Nederlander vind het blijkbaar allemaal best.

"Vanaf Mei" zal ik geprikt worden. Begin Januari zou het "Half Februari" zijn. Nou ik rekende daar al niet op, en Mei moet ik ook nog zien.
Ik kom alleen bij mijn ouders en vice versa, doe boodschappen als het rustig is en wacht - eveneens -  rustig af. Om de paar weken vul ik de LifeLines enquête in om de wetenschap te helpen en verder kan ik niks doen. Ja, mopperende stukjes schrijven als deze.

Addendum: Op 25-01-20202 schreef ik mijn Canadese penvriendin "Will this be “the big one”, like 1918 flu?".
We hebben samen de boel gevolgd tot een half jaar geleden ongeveer. In het begin was het heel interessant:  Indiase onderzoekers ontdekten stukjes HIV in het virus. Het artikel was niet peer-reviewed en is niet veel later teruggetrokken na kritiek.
Nu denk ik - het zal wel. We zullen er nooit achterkomen of het kunstmatig en uit een lab is gekomen of dat het komt omdat die Chinezen alles vreten wat leeft.
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 07:23    reactie #29
geplaatst door: ouwemac
@MacFrankie en Jakko.
Er zijn hele leuke boeken geschreven over een platte aarde. “De Schijfwereldreeks van Terry Pratchett.  :happy:
“Iets ingewikkelds versimpelen kan heel verhelderend zijn”
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 08:01    reactie #30
geplaatst door: Ziegler
@MacMiep
Je knoopt van alles aan elkaar.
Laat ik ingaan op de mondkapjes. Je mist het punt waarom het draait in de discussie over de zin er van.

Iedereen in de zorg begrijpt dat mondkapjes werken. Dat is ook waarom ze ze daar allemaal dragen. Naast een aantal andere maatregelen gaan ze daar heel erg zorgvuldig met die dingen om en dan werken ze.
Van Dissel & co waren niet voor het verplicht stellen van mondkapjes. Niet omdat ze op een individueel niveau niet zouden werken, maar omdat ze het R getal niet omlaag zouden brengen. Reden van deze aanname is dat mensen zich niet gaan houden aan de vrij strikte voorschriften die gelden wil een mondkapje enig beschermend effect hebben.
En van Dissel heeft natuurlijk gelijk. Ik snap dat jij en je facebookvrienden daar heel anders over denken, en dat mag. Doe alleen niet alsof je er verstand van hebt.
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 09:47    reactie #31
geplaatst door: orange
... En van Dissel heeft natuurlijk gelijk. Ik snap dat jij en je facebookvrienden daar heel anders over denken, en dat mag. Doe alleen niet alsof je er verstand van hebt...
Dat doet iedereen in een discussie. Maar ik kan je vertellen dat NIEMAND die een paar regels in dit topic heeft geworpen er 'verstand van heeft'.

Dit is ook de reden waarom we in Nederland 41 (!) partijen hebben die aan de verkiezingen deelnamen. Allemaal mensen die vinden dat zij iets beter weten dan een ander. En als ze drie weken moeten vergaderen met mensen die het niet met ze eens zijn, starten ze gewoon weer een nieuwe partij.

Een Nederlander kan gewoon niets van een ander aannamen. We weten het ALLEMAAL beter.
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 10:18    reactie #32
geplaatst door: Max Gaav
Van de 1000 mensen die covid krijgen, gaan er meer dan 10 dood. Dat is net iets meer dan 1%, dat lijkt niet veel.

Als 1 - 1,5% dan gegarandeerd overlijdt, mag dat weinig lijken, maar het gaat wereldwijd over 100 miljoen mensen.
Wat de verhouding is tussen het aantal besmette personen en het aantal sterfgevallen door C. is nog niet precies bekend. Men denkt ergens rond de 1 promille. Bij 7 miljard mensen is dat 7 miljoen. Let wel, dat is het totale aantal, niet het aantal sterfgevallen per 'griepseizoen'. En dat zou alleen bij een besmettingsgraad van 100% zijn.

O ja, dat zouden we bijna vergeten: de reguliere zorg, die helemaal tot stand komt door een overbevolking van de ziekenhuizen, die kost misschien nog wel meer levens.
Het aantal ziekenhuisbedden in NL is erg laag. In de landen om ons heen is het aantal bedden per capita gemiddeld ongeveer vijf keer zo hoog.

Een kritisch oog is altijd nodig. Maar ga voor de gein eens de advocaat van de duivel spelen voor jouw eigen bijdragen hier. Klinkt niet helemaal verkeerd, nietwaar? Heb een open geest, niet alles is een complot.
Ik begrijp niet wat je bedoelt. Ik ben niet van de complottheorieën. Al sluit ik zoiets overigens ook niet uit. Ik denk bijvoorbeeld zeker dat Big Farma er alles aan zal willen doen (goedkope) medicatie buiten de deur te houden en in te zetten op mondiale vaccinatie.

Ik vind daarbij vaccinatie met slecht geteste vaccins een enorm risico, zeker als je ook (heel) jonge/gezonde mensen gaat vaccineren. Ook de nieuwe mRNA-techniek kan linke soep zijn. En dan zijn er tal van andere tegenargumenten, zoals gegeven door grote groepen medisch specialisten wereldwijd en ook in Nederland. Laat staan de argumenten vanuit andere disciplines. In reactie #22 en #24 heb ook andere argumenten gegeven.

Ik ben dit draadje begonnen omdat ik mij kwaad maak over het overheidsbeleid en benieuwd ben wat anderen van dat overheidsbeleid vinden.

MacMiep +1
My Mac is my second brain.
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 10:32    reactie #33
geplaatst door: Jakko W
@MacFrankie en Jakko.
Er zijn hele leuke boeken geschreven over een platte aarde. “De Schijfwereldreeks van Terry Pratchett.  :happy:
Afgaande op wat daarin tussen de regels te lezen is, denk ik dat hij het ook niet helemaal eens geweest zou zijn met de huidige anti-Covid-retoriek.
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 11:11    reactie #34
geplaatst door: sluisje
Gisteren heb ik mijn eerste prik gekregen. Ik ben daar heel blij om.
Vandaag voel ik mij niet geweldig, vermoeid, hoofdpijn, last van rug, nek en schouder.
Een bewijs dat ik het goede spul heb gekregen.

Ik heb dit er voor over, niet zo direct voor mijzelf maar wel voor die mensen in mijn kennissenkring die maar beter geen Corona moeten krijgen.

Laat je vaccineren wanneer je anderen niet ziek wilt maken.
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 11:25    reactie #35
geplaatst door: Max Gaav
Laat je vaccineren wanneer je anderen niet ziek wilt maken.
Je kunt als gevaccineerde nog steeds drager zijn van het visus en anderen besmetten.
My Mac is my second brain.
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 11:46    reactie #36
geplaatst door: JPZ
Vaccineren, zo veel en zo snel mogelijk.
Reageren op wappies die ontkennen doe ik al lang niet meer, veel te frustrerend, en ik ga via internet geen gekken genezen.
300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 11:50    reactie #37
geplaatst door: Lt. Acid
Je kunt als gevaccineerde nog steeds drager zijn van het visus en anderen besmetten.
Correct.
Uit de resultaten van de fase 3-studies blijkt dat de COVID-19-vaccins
1 - beschermen tegen een infectie (bevestigd door een PCR-test)
2 - tegen ziekte en verwikkelingen.
3 - Op basis van dierproeven gaan de wetenschappers ervan uit dat de vaccinatie invloed heeft op het aantal dagen dat iemand besmettelijk is.
4 - Bovendien zal er - door in te spelen op klachten zoals niezen en hoesten (= 'minder') - ook op die manier effect zijn op transmissie (= 'een lagere'). De eerste gegevens wijzen erop dat als je gevacineerd bent en met het virus in contact komt, de virale lading met een factor 4 verminderd wordt.
 
==> Dat wil zeggen dat de vaccinatie effect heeft op de besmettelijkheid! Dit wordt nu verder onderzocht.
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 12:20    reactie #38
geplaatst door: Max Gaav
Het gehele overheidsbeleid lijkt louter te zijn gestoeld op PCR-tests. Dit is wat het RIVM zegt over PCR-tests.

Ga je echter Google-en op 'PCR-test onbetrouwbaar' of 'PCR-test unreliable' dan kom je stapels bewijzen tegen dat PCR-tests een (zeer) slechte graadmeter zijn. Zelfs geen zin hebben zonder verschjnselen. En zelfs de fabrikant/en zeggen dat PCR-tests niet bedoeld zijn voor het doel waarvoor ze nu worden gebruikt.

Evengoed lees je dagelijks over 'weer meer besmettingen', waarbij flink gegoocheld lijkt te worden met cijfers. Bijvoorbeeld door het hogere aantal afgenomen tests weg te laten uit het verhaal. Nog los van dat 'besmet' niet betekent 'ziek'.
My Mac is my second brain.
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 12:40    reactie #39
geplaatst door: Lt. Acid
Met een PCR test kan je met een zeer grote zekerheid aantonen dat een bepaald stukje genetisch (uniek viraal) materiaal aanwezig is in een staal. Voor mij is dit is de referentie, wetende dat ze niets onmiddellijk zegt over de besmettelijkheid van de persoon waarvan het materiaal is afgenomen zonder andere parameters in rekening te brengen zoals moment van afname in het ziekteverloop, hoeveelheid staal, Ct-waarde, virale lading,... Dit kan inderdaad tot vals positieve resultaten leiden (mensen die positief testen hoewel ze geen ziektesymptomen vertonen) wat een extra stress, kost, ... met zich mee brengt.
Het is een zeer goede indicator, bron om te gebruiken, om een stappenplan of beleid op te baseren. Meet zo goed mogelijk (elke test heeft een foutenmarge), dat is altijd beter dan niets weten...
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 13:07    reactie #40
geplaatst door: Max Gaav
Met een PCR test kan je met een zeer grote zekerheid aantonen dat een bepaald stukje genetisch (uniek viraal) materiaal aanwezig is in een staal.
Zeker.

Voor mij is dit is de referentie, wetende dat ze niets onmiddellijk zegt over de besmettelijkheid van de persoon waarvan het materiaal is afgenomen zonder andere parameters in rekening te brengen zoals moment van afname in het ziekteverloop, hoeveelheid staal, Ct-waarde, virale lading,... Dit kan inderdaad tot vals positieve resultaten leiden (mensen die positief testen hoewel ze geen ziektesymptomen vertonen) wat een extra stress, kost, ... met zich mee brengt.
Eens.

Het is een zeer goede indicator, bron om te gebruiken, om een stappenplan of beleid op te baseren. Meet zo goed mogelijk (elke test heeft een foutenmarge), dat is altijd beter dan niets weten...
Daarmee ben ik het oneens. Er worden nu, op basis van 'besmettingen' maatregelen genomen en opgelegd die behoorlijk met de natte vinger worden gedaan en onderling deels ook inconsequent zijn. Nog los van dat ze niet gewogen worden met de daarmee gepaard gaande maatschappelijke effecten.
My Mac is my second brain.
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 13:38    reactie #41
geplaatst door: ouwemac
Dat doet iedereen in een discussie. Maar ik kan je vertellen dat NIEMAND die een paar regels in dit topic heeft geworpen er 'verstand van heeft'.

Dit is ook de reden waarom we in Nederland 41 (!) partijen hebben die aan de verkiezingen deelnamen. Allemaal mensen die vinden dat zij iets beter weten dan een ander. En als ze drie weken moeten vergaderen met mensen die het niet met ze eens zijn, starten ze gewoon weer een nieuwe partij.

Een Nederlander kan gewoon niets van een ander aannamen. We weten het ALLEMAAL beter.
DAAR BEN IK HET HELEMAAL MEE EENS!!!
“Iets ingewikkelds versimpelen kan heel verhelderend zijn”
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 13:57    reactie #42
geplaatst door: MacMiep
@Ziegler: Ik wil op FaceBook nog niet dood gevonden worden.
Ik lees en luister, probeer logisch te denken en trek dan mijn eigen conclusies.
En hoezo knoop ik van alles aan elkaar. Ik heb toch keurig alinea's gemaakt tussen de verschillende dingen waar ik kritiek op heb?

De meeste besmettingen gebeuren thuis. Waar géén mondkapjes gedragen worden. Recent nog in het nieuws geweest.
De juiste vraag is dus hoe hoog de R zou zijn als de mondkapjes niet waren ingevoerd. En dat weet jij niet, Van Dissel niet en ik ook niet.

Nou jij weer.

Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 14:17    reactie #43
geplaatst door: ouwemac
Volgens mij is het voor sommigen van de Freaks hier beter om zich eens in de voordelen van mediteren te verdiepen i.p.v. hier met schuim op de lippen allerlei stellingen te poneren om hun gelijk te halen. :woot:
Dit is niet goed voor jullie gemoed jongens en meisjes, hier te veel rondhangen. :tounge:

 Het is daarbij stuitend om sommige “realistische” ik-zeg-wat-ik-denk-racistische nonsens te moeten lezen.
Over Chinezen die alles vreten en zo.
Gelukkig heb ik de voordelen van meditatie al ontdekt. :sigh:

En kom er maar niet in met het argument dat ik niet verplicht ben om dit te lezen.
Ik zit hier absolute nonsens te lezen van mensen die ik eerst hoogachtte voor zover ik ze kende.
Intelligente mensen dacht ik, die nadenken over het leven, dacht ik, maar die hier rabiate onzin verkondigen over warmte en een lager IQ
Over luiheid en huidskleur.
Over de nieuwe fascisten van T. B.
Ik weet zeker dat de mensen die hier schrijven en Freaken beter kunnen dan dat  gel*l  :shakehands:

Bewerkt: 28 maart 2021 - 14:33 door ouwemac
“Iets ingewikkelds versimpelen kan heel verhelderend zijn”
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 14:43    reactie #44
geplaatst door: MacFrankie
@ouwemac: +10
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 15:34    reactie #45
geplaatst door: Alvinus
Orange zei het hierboven al: wij zijn hier op MF toch geen virologen, epidemiologen of andere gespecialiseerde wetenschappers? Van waar dan sommige keiharde oordelen, over de werking van vaccins, pcr-tests, gemeten oversterfte en wat dies meer zij? Ieder van ons heeft waarschijnlijk ergens wel voor doorgeleerd en expertise opgebouwd. Dan weet je toch ook hoeveel onzin er geroeptoeterd wordt over jouw vakgebied door allerlei wijsneuzen die er geen verstand van hebben? Die Baudet en Van Haga, beiden universitair opgeleid, moeten zich de ogen uit hun kop schamen met hun populistische praat, alleen omwille van de kiezerswinst. En ook die ‘wetenschappers’ uit YouTubefilmpjes met hun valse beweringen.

Een wetenschapper die iets te melden heeft, publiceert zoiets in een vaktijdschrift, zorgt dat vakgenoten het gecontroleerd hebben, zorgt dat zijn/haar onderzoek herhaald kan worden met dezelfde resultaten en weet dat de onderzoeksresultaten net zolang gelden tot het tegendeel bewezen is (en ook bewezen kán worden). Alle andere beweringen in het wilde weg zijn slechts vermoedens, waar je als leek verre van moet blijven.
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 16:20    reactie #46
geplaatst door: Ziegler
De meeste besmettingen gebeuren thuis. Waar géén mondkapjes gedragen worden. Recent nog in het nieuws geweest.

Nou jij weer.

Dit is wat ik bedoel met het aan elkaar knopen van dingen die niets met elkaar te maken hebben.
De meeste besmettingen vinden altijd thuis plaats. Ongeacht de maatregelen die we nemen, maar nu we niet meer naar het werk, kroeg, restaurant of wat dan ook, ligt het wel heel erg voor de hand dat we vooral thuis besmet raken. Waar had jij anders besmet willen raken?

Jij stelt nu dat dit is omdat we thuis geen mondkapjes dragen . . . .

MacMiep, je fabriceert een werkelijkheid die past bij je eigen opvatting.

Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 16:22    reactie #47
geplaatst door: MacMiep
Wat is er mis met een stevige discussie?
Politieke correctheid daaraan heb ik een broertje dood, daar zijn jullie inmiddels wel achter.
En ja: Chinezen vreten alles wat beweegt. Dat is een feit.
Ik had kunnen schrijven: “In China worden zowat alle levensvormen geconsumeerd die er op aarde bestaan.”

Zo beter?

Wat betreft hard werken in de warmte: hier zijn strenge arbo regels voor fysiek werk in hitte. Dat is gewoon zwaarder.

Wat betreft het IQ daar zijn onderzoeken naar gedaan.
Dat is niet mijn schuld: dat zijn de feiten.
Dat je daar niet tegen kunt en op de man gaat spelen, Ouwe Mac, dat vind ik een teken van zwakte en wellicht (?)een laag IQ.
Kom met argumenten en feiten.
Bijvoorbeeld dat slecht onderwijs een rol kan spelen evenals cultuurverschillen.


Bewerkt: 28 maart 2021 - 16:41 door MacMiep
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 16:27    reactie #48
geplaatst door: MacMiep
@Ziegler:
Dat is een logische conclusie, omdat is aangetoond dat mondkapjes werken. In principe werken ze.

Over het foute gebruik door de burger heb ik het niet gehad. Dat is een ander verhaal.


Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Covid-19 gekte
28 maart 2021 - 16:35    reactie #49
geplaatst door: Ziegler
@Ziegler:
Dat is een logische conclusie, omdat is aangetoond dat mondkapjes werken. In principe werken ze.
Over het foute gebruik door de burger heb ik het niet gehad. Dat is een ander verhaal.

Nee, het is geen logische conclusie. Dat er thuis veel besmettingen zijn heeft niets te maken met het gegeven dat er thuis geen mondkapje wordt gedragen.