The MacBook is a Disaster
geplaatst: 9 november 2019 - 14:15
Ben ik helemaal mee eens...Maar wie weet komt er een einde aan de lijdensweg met de nieuwe 16 inch MacBook Pro.
Nieuw (oud) toetsenbord en stel je voor dat we terug meer poorten gingen krijgen!  :woot:
Maar tuurlijk niet, design gaat voor bij Apple...  :boring:
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #1 geplaatst: 10 november 2019 - 12:54
Ik begrijp dat het nu officieel is, en dat je jouw informatie alleen nog maar tweedehands van oppervlakkige bronnen als YouTube-kanalen haalt? Omdat jij de moeite niet neemt heb ik het artikel waar het om gaat er maar bij gezocht: The MacBook is a disaster. Can Apple fix it?

Als je dat leest valt al snel op dat dit artikel nauwelijks meer diepgang heeft dan YouTube, omdat er niets nieuws in staat lijkt het om pure click-bait te gaan.

Natuurlijk kan je kritiek hebben op Apple's hardware keuzes. Maar iets meer diepgang/moeite zou ik in ieder geval interessanter vinden.

Full disclosure: ik ben een erg tevreden gebruiker van een MacBook Pro 2016. Dus met Touch Bar en vlinder-toetsenbord. Ik snap sommige bezwaren van de critici, maar vind dit soort hype zwaar overtrokken.
geplaatst door: GeorgeM
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #2 geplaatst: 10 november 2019 - 16:10
Ik begrijp dat het nu officieel is, en dat je jouw informatie alleen nog maar tweedehands van oppervlakkige bronnen als YouTube-kanalen haalt?

Waar haal jij je informatie, uit betrouwbare boeken in papiervorm, gekocht of geleend in de bibliotheek?
Heb jij een eerstehands diepgaande bron bij Apple of dealers zelf? Zo ja, Hoe betrouwbaar zijn die?

Omdat jij de moeite niet neemt heb ik het artikel waar het om gaat er maar bij gezocht: The MacBook is a disaster. Can Apple fix it?

Wees dan wel zo grondig de link die je plaats werkende te maken.
Deze werkt https://www.cultofmac.com/663896/the-macbook-is-a-disaster-can-apple-fix-it/

Als je dat leest valt al snel op dat dit artikel nauwelijks meer diepgang heeft dan YouTube, omdat er niets nieuws in staat lijkt het om pure click-bait te gaan.

Natuurlijk kan je kritiek hebben op Apple's hardware keuzes. Maar iets meer diepgang/moeite zou ik in ieder geval interessanter vinden.

Ik vind het artikel veel diepgang hebben en zeer interessant.

Full disclosure: ik ben een erg tevreden gebruiker van een MacBook Pro 2016....

Spijtig voor jou dat niet iedereen jouw mening deelt.
Verder weiger ik om dezelfde reden dan de schrijver van het cultofmac artikel een nieuwe MacBook te kopen.
Citaat
Trust

All of this amounts to a loss of trust. In the past, I’d never think twice about what kind of computer to buy. It would be a Mac. And, while there’s no way I’m switching to Linux, Chrome or Windows just yet, I’m not buying anything. Instead, I’ll keep my old iMac chugging along, even though it can’t run anything newer than macOS High Sierra. And I’ll endure the frustrations of trying to get work done on an iPad “Pro” running iOS 13.

Even when Apple eventually makes a new MacBook with a reliable keyboard, I’m going to have trouble trusting the company again. Trust is based on your expectations of how somebody will behave. And Apple has shown itself to pretend that obvious problems don’t exist, and to keep making hardware compromises that nobody wants.
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #3 geplaatst: 11 november 2019 - 12:55
Ik heb de link in de reactie van GeorgeM even gecorrigeerd (was de juiste link, maar er stonden een paar haakjes teveel in).
geplaatst door: Robert
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #4 geplaatst: 12 november 2019 - 02:29
Dit vind ik ook een hele goeie uit het artikel:
Citaat
Upgradeable storage and RAM

Soldering SSDs and RAM into place is the most space-efficient way to build things, but it sucks for upgradeability. There’s no way I’d have been able to keep my old iMac running for nine straight years without being able to swap in an SSD and new RAM. Maybe the MacBook Air doesn’t need to have user-replaceable parts, but the bigger MacBook Pros certainly should.

Ik heb niks tegen het streven naar ultra-dunne en lichte laptops. Daar is zeer zeker een publiek voor. Dat vast solderen en lijmen het daarbij mogelijk maakt weer enkele millimeters dunner te gaan met als resultaat wat grammetjes minder vind ik prima. Dat is dan de Macbook AIR.
Dat ze ook van de MacBook Pro een AIR maken maar hem zo niet noemen is een regelrechte ramp en al overvloedig aangetoond met de toetsenborden en hitte problemen!  :yucky:
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #5 geplaatst: 13 november 2019 - 02:42
MacBook Disaster Continues...
muziek en video producer die zijn MacBook Pro eind 2018 wel door het venster zou kunnen gooien.
Kijken vanaf 4:54...

antw: The MacBook is a Disaster
reactie #6 geplaatst: 13 november 2019 - 12:03
Fijn dat je je kruistocht tegen de MacBook voortaan in het café vervolgt, een prima plek hiervoor! Vrijwel iedereen op dit forum die er een heeft is er tevreden mee, of zelfs enthousiast. Over alle argumenten uit dit soort clickbait filmpjes - de meeste onzinnig - hebben ik of anderen het al eens gehad, ik ga dat niet over doen.

Alvast gefeliciteerd met de aankoop van de nieuwe 16'' MacBook! Of.. oh nee, de poorten hè, dat gaat 'm ook niet worden voor je.
geplaatst door: boiing
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #7 geplaatst: 13 november 2019 - 13:08
Fijn dat je je kruistocht tegen de MacBook voortaan in het café vervolgt, een prima plek hiervoor!

Ja, en de eerste die ik aan de haak had was forumlid GeorgeM, was dat effe lachen zeg, mijn voorspelling kwam uit! :happy:
Daar dient het café voor.

Fijn dat je je kruistocht tegen de MacBook voortaan in het café vervolgt, een prima plek hiervoor! Vrijwel iedereen op dit forum die er een heeft is er tevreden mee, of zelfs enthousiast.

'Vrijwel iedereen' van de stuk of 5 kampeerders op dit forum die er een heeft...
één dan toch niet, die heeft er een en heeft het wel gehad met het toetsenbord...
...
En ik ben blij dat ik een beetje met linux overweg kan.
Daardoor overweeg ik om m'n macbook pro t.Z.T. Niet te vervangen door een nieuwe, maar door een laptop, waar dan linux op komt.
Heb ik ieder geval geen last van probleempjes met het toetsenbord :)

fred44nl: jij bent wel de uitzondering hoor!
Maar al goed dat Apple voor die enkele pechvogels, ja echt, nog geen 1 procent, na 4 jaar  op een rij wijzigingen aan zijn glorieuze butterfly toetsenbord aangebracht te hebben toch besloten heeft volgens zware geruchten met een ander toetsenbord op de proppen te kopen. Dus wacht nog even!
Als eerste komt de 16 inch met weer een soort toetsenbord update / upgrade.

Over alle argumenten uit dit soort clickbait filmpjes - de meeste onzinnig - hebben ik of anderen het al eens gehad, ik ga dat niet over doen.

allé jong! GeorgeM vind dat geweldig, die kan zich nooit inhouden om commentaar te geven op een volgens hem clickbait topic zoals het mijne nu in de Forum-Café hier.
Je weet wel; hij kan putten uit eerstehands bronnen met diepgang, jij toch ook?

Alvast gefeliciteerd met de aankoop van de nieuwe 16'' MacBook!

Merci, er vanuitgaande dat er een andere toetsenbord inzit en ie wat meer ademruimte heeft.

Of.. oh nee, de poorten hè, dat gaat 'm ook niet worden voor je.

Ach, kan wel, dongle life, er is wel met te leven. Ik heb al een heel tasje vol, één usb-C hubje kan er nog wel bij.
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #8 geplaatst: 13 november 2019 - 13:45
..hij kan putten uit eerstehands bronnen met diepgang, jij toch ook?

Zéker voor wat het toetsenbord betreft! Ook al eerder verteld: mijn zoon heeft een van de meest én langst mishandelde butterfly keyboards ter wereld. Hij typt al bijna 5 jaar op een Macbook 12'' Early 2015. Na jaren studie, gesleep in rugzak, een deuk door laten vallen, heel veel eten en kruimelen erboven (ja, dat had ik hem verboden) en zelfs weggesleten 'a' en 'e' toetsen door het vele typen functioneert dit keyboard nog steeds 100% probleemloos. Net zo anekdotisch als die filmpjes van jou maar ik wil het toch nog een keer zeggen :tounge:.
geplaatst door: boiing
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #9 geplaatst: 13 november 2019 - 14:10
Zéker voor wat het toetsenbord betreft!

Ik heb dit topic natuurlijk niet gestart om enkel kritiek te geven op Apple's butterfly toetsenbord, maar wel op het gehele ontwerp, vooral van de MacBook Pro dewelke eveneens een dichtgeplakte en vastgelijmde AIR maar dan met de nadruk op kracht.

Net zo anekdotisch als die filmpjes van jou maar ik wil het toch nog een keer zeggen :tounge:.

Ik ken het verhaal van je zoon ja. Zal best zijn, dat is dan jouw eerstehands bron met diepgang zoals forumlid GeorgeM zijn eigen ervaring met zijn 13 inch MacBook Pro dan heeft.
Prima, dat jullie er tevreden over zijn, duizenden mensen die er een hebben zijn dat niet.
Duizenden op honderduizenden verkocht MacBooks is een peuleschil, maar dat zijn er duizenden te veel en dat geeft Apple ook toe zoals te lezen bv. in een artikel van Macword > Apple admits to faulty MacBook and MacBook Pro keyboards.

En mijn goeie vriend Louis Rossmann heeft al veelvuldig aangetoond dat Apple's Macbook's een disaster zijn, vooral de generatie sinds de butterfly toetsenborden. Hoefde ik niet ook nog een keer te zeggen want staat in mijn onderschrift!  :tounge:


antw: The MacBook is a Disaster
reactie #10 geplaatst: 13 november 2019 - 14:24
Duizenden op honderduizenden verkocht MacBooks is een peuleschil, maar dat zijn er duizenden te veel en dat geeft Apple ook toe ...

Mooi, daar zijn we dan over eens! Apple doet er inderdaad iets aan als je de pechvogel bent, dat is belangrijk. De Macbook 16'' heeft vast weer een ander probleem waar maar % weinig mensen last van hebben. Dankzij de Louis Rossmannetjes zal zo'n nieuwe issue weer snel tot bijbelse proporties worden opgeblazen!

Heerlijk, zo'n café, kan ik ook eens overdrijven :happy:.
geplaatst door: boiing
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #11 geplaatst: 13 november 2019 - 14:42
De Macbook 16'' heeft vast weer een ander probleem waar maar % weinig mensen last van hebben.

Dat gaat hopelijk alleen de prijs zijn! :biggrin:
Maar da's voor mij geen probleem.

Dankzij de Louis Rossmannetjes zal zo'n nieuwe issue weer snel tot bijbelse proporties worden opgeblazen!

Als het toetsenbord terug degelijk is, als geen één toets nog blijft 'plakken' bij NIEMAND als gevolg van Apple's keuze om een dunner toetsenbord te ontwerpen zodat hun laptops weer nog dunner kunnen, zal hij enkel nog terecht van zijn oren maken over het recht tot reparaties mogen doen aan Apple producten buiten Apple om, net zoals de mannetjes van iFixit aanklagen...

Citaat
We Have the Right to Repair Everything We Own.
It’s high time we demand the right to open, tinker with, and repair everything we own.

Would you buy a car if it was illegal to replace the tires?
Would you buy a bike if you couldn’t fix the chain?

Manufacturers are trying to shut down independent repair shops.


They say service manuals are proprietary. Fortunately, not all companies are that way. Support companies that are repair friendly, like Dell and Patagonia. Help us create documentation for companies that aren’t.

You bought it. You own it.
Once you’ve paid money for a product, the manufacturer shouldn’t be able to dictate how you use it—it’s yours. Ownership means you should be able to open, hack, repair, upgrade, or tie bells on it.
But it’s common practice to refuse to make parts, tools, and repair information available to consumers and small repair shops. Apple even created a special screw specifically to make it hard to repair the iPhone.

Companies don’t want you to get their products fixed.

It took a lawsuit to force Apple to offer a battery replacement program. Many companies, including Apple, refuse to sell replacement parts to independent shops. That just isn’t right.

https://nl.ifixit.com/Right-to-Repair/Intro

antw: The MacBook is a Disaster
reactie #12 geplaatst: 13 november 2019 - 16:20

MacBook Disaster Continues...
muziek en video producer die zijn MacBook Pro eind 2018 wel door het venster zou kunnen gooien.
Kijken vanaf 4:54...


Over alle argumenten uit dit soort clickbait filmpjes - de meeste onzinnig - hebben ik of anderen het al eens gehad, ik ga dat niet over doen.

Onzinnige clickbait filmpje volgens jou dus hé. Jongen in video klaagt van zijn onwerkbare eind MacBook Pro 2018 wegens te heet worden bij gebruik van FCP en Logic.
En vandaag vervangt Apple de 15 inch gewoonweg door de 16 inch!
Zie https://www.macfreak.nl/nieuwsberichten/apple-macbook-pro-16-inch/
Citaat
Nieuw thermisch design

Bij de vorige modellen bleek het moeilijk om bij de krachtigste processors om langere tijd de maximale prestaties te leveren. De temperatuur in de behuizing liep dan al snel teveel op, waarna het systeem de processor vertraagde om dit tegen te gaan. In deze 16-inch MacBook Pro zou dat probleem verleden tijd moeten zijn, dankzij beter lucht-inlaten en grotere ventilatoren

@GeorgeM en boiing: een '@boni: excuseer, ik was verkeerd, jij had gelijk' mag wel nu..  :cool: :happy:

Fijn dat je je kruistocht tegen de MacBook voortaan in het café vervolgt,

Ja, uit respect voor Robert en zijn forum, maar mijn kruistocht was dus volledig terecht!
Dat is nu wel bewezen!

Alvast gefeliciteerd met de aankoop van de nieuwe 16'' MacBook! Of.. oh nee, de poorten hè, dat gaat 'm ook niet worden voor je.

Dank je wel, nu ga ik de 16 inch kopen, blij dat ik zo lang gewacht heb!
 :worship: :thumbs-up:
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #13 geplaatst: 14 november 2019 - 22:18
Helaas te laat voor deze YouTube'r.

antw: The MacBook is a Disaster
reactie #14 geplaatst: 15 november 2019 - 21:01
Met de 16 inch MB Pro's heb ik geen ervaring, wel met de 13 inch MB Pro's.

In 2014 kocht ik een MB Pro voor mezelf: tot nu toe nooit een noemenswaardig probleem mee gehad.
In 2016 kocht ik een MB Pro voor een zoon: tot nu toe geen noemenswaardig probleem.
In 2018 kocht ik een MB Pro voor een andere zoon: tot nu toe geen noemenswaardig probleem.
geplaatst door: Timotheus
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #15 geplaatst: 2 december 2019 - 05:01
Apple heeft zijn desastreuze Macbook eindelijk terug op het rechte pad met de 16 inch.

antw: The MacBook is a Disaster
reactie #16 geplaatst: 3 december 2019 - 12:06
Tijd om de titel van dit draadje aan te passen?   :cool:  :smile:
geplaatst door: GeorgeM
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #17 geplaatst: 4 december 2019 - 22:52
Nee, toch niet GeorgeM, de Macbook met Touch Bar en vlindertoetsenbord is en blijft de slechtste Macbook aller tijden...En krijgt daarbij nog een staartje voor Apple ook.
Zie MacFreak / Groepsrechtszaak over vlindertoetsenbord mag doorgaan.
 :cool: :smile:

antw: The MacBook is a Disaster
reactie #18 geplaatst: 5 december 2019 - 00:03
De muziek producer is eindelijk blij...


uit transcript...
Citaat
10:26
... so this 16 inch MacBook Pro is a hundred percent recommendation by me for anyone that wants to upgrade and want something fast.
Don't get the ones like the two or three years before. They're just wasting your money.

10:42
and I think this MacBook is Apple saying sorry. They gave us everything we ever asked for in a pro machine. They finally stopped their nonsense trying to make every macbook slimmer than the previous one.

11:08
... what 'm still a little angry about is that I now have this 15 inch retina MacBook Pro and i feel screwed by Apple with this machine. They were admitting that the previous one had these flaws keyboard, thermals and now I'm stuck with it.
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #19 geplaatst: 5 december 2019 - 09:21
Nee, toch niet GeorgeM, de Macbook met Touch Bar en vlindertoetsenbord is en blijft de slechtste Macbook aller tijden...

Dat je dat vindt is duidelijk, iedereen die dat hier heeft gemist moet stekeblind zijn.

Maar je post zelf in je eigen draadje over de voorgaande modellen allemaal video's over het nieuwe model. Met andere woorden: je hebt nu een draadje over het nieuwe model met als titel "The MacBook is a Disaster".   :happy:
geplaatst door: GeorgeM
antw: The MacBook is a Disaster
reactie #20 geplaatst: 5 december 2019 - 13:28
Het zal wel duidelijk zijn voor een beetje oplettende lezer dat ik dit topic gestart ben op 9 november en Apple een week later met de 16" op de proppen kwam waarmee ze de vorige disaster modellen afvoeren, beginnende met de 15".